Warta Industri Rapat News Resorts Keslametan Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Bisnis pariwisata ilegal ing Sri Lanka mbukak

Bisnis pariwisata ilegal ing Sri Lanka
gambar pic 3
ditulis dening Sulochana Ramiah

Ing Sri Lanka, ana sakwetara ewu wong manca negara sing melu pariwisata informal ing Sri Lanka sing mbukak bisnis kayata restoran, bar, villa, pondokan lan spa Ayurveda utamane ing wilayah pesisir Selatan sing ora ngasilake penghasilan kanggo Sri Lanka lan Direktur Jenderal ( DG) Pariwisata Sri Lanka ujar manawa bakal nganakake diskusi karo Departemen Imigrasi lan Emigrasi wulan ngarep kanggo neliti perkara kasebut.

Direktur Jenderal Pariwisata Sri Lanka, Dhammika Jayasinghe, marang Ceylon Dina iki ana akeh wong Tionghoa, Rusia, Jerman, Ukraina, lan liya-liyane, sing ora ninggalake negara kasebut sajrone COVID-19 sanajan ana pesawat khusus sing diatur. Dheweke ujar manawa sawetara wong sing ora mangkat bisa uga dadi wong sing nindakake bisnis pariwisata tanpa registrasi, ujare.

Antarane Weligama nganti garis pantai Mirrissa, ana atusan bisnis sing ora ana registrasi kaya ngono, Ceylon Today sinau saka sumber sing bisa dipercaya. Dheweke duwe dhukungan saka politisi lokal lan wong liya sing nglindhungi dhuwit. Dheweke malah mbukak bar minuman keras tanpa lisensi.

Warga asing kasebut nyewa omah lan toko lokal lan ngrancang ulang selera supaya bisa narik kawigaten para turis sing promosi liwat pesenan online.

Warga lokal menehi omah kasebut supaya disewa lan manggon ing njero interior sawise entuk dhuwit saka wong asing, miturut omongane uwong.

"Kita dikandhani departemen Imigrasi ana sawetara wong asing sing terus nganyari visa lan sawetara sadurunge COVID-19 wabah nindakake.

Sanajan ana akeh investor asing lan hotel sing wis ndhaptar SLTDA lan nindakake bisnis kanthi sah, uga ana sing ora ndhaptar lan terus ngrusak valuta asing sing dituju kanggo Sri Lanka. "Pendapatan liwat pesenan online ora teka ing Sri Lanka," ujare.

Ing Ambalangoda ana spa Ayurveda sing dikelola dening wong Jerman tanpa idin Dewan Turis. Wong-wong kasebut mabur menyang Maladewa utawa India lan bali nganyari visa sajrone udakara seminggu lan terus nindakake bisnis, ”ujare sumber sing bisa dipercaya marang koran kasebut. Usahane saya akeh lan partai ing laut lan nggawe acara gedhe kanggo tamu saka luar negeri nindakake pesenan online dhewe, ujare sumber kasebut. Saiki akeh villa, hotel, lan pub sing dikelola dening wong asing dipateni amarga wedi COVID19 lan bakal muncul maneh nalika bandara internasional dibukak, ujar sumber kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Sulochana Ramiah