24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Kabar Breaking Malaysia News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Dewan Pariwisata Sabah Malaysia: Seal Pariwisata sing luwih Aman disetujoni

Dewan Pariwisata Sabah Malaysia: Seal Pariwisata sing luwih Aman disetujoni
Papan Pariwisata Sabah Malaysia

The Dewan Pariwisata Sabah Malaysia bubar disetujoni kanggo Seal Pariwisata sing luwih Aman. Umume dikenal minangka Pariwisata Sabah, agensi Pamrentah Negeri Sabah iki beroperasi ing sangisoré Menteri Pariwisata, Budaya lan Lingkungan. Tanggung jawab utama Pariwisata Sabah yaiku pemasaran lan promosi pariwisata kanggo negara kasebut.

Pratelan saka Dewan maos: "Sanajan Pandemi COVID-19, Dewan Pariwisata Sabah seneng amarga kita bisa nulungi para pemain industri pariwisata kanthi ngrewangi promosi, daya tarik, lan paket menyang pasar domestik. Iki minangka adaptasi kanggo kahanan saiki. Kanggo Sabah, pariwisata domestik biasane nuduhake lelungan mlebu saka negara-negara Malaysia liyane. Nanging, kanggo ndhukung para pelaku industri, upaya kita babagan kesadaran tujuan saiki fokus lan ditambahake kanggo para pelancong ing negara kasebut. Para pemain industri uga wis rajin ngurmati Prosedur Operasi Standar Baru (SOP), sing wis disaranake liwat Dewan Keamanan Nasional Malaysia.

"Kita bakal terus ngupayakake kerja sama karo para pelaku industri kanggo njamin lelungan bisa aman kanthi tetep menyang SOP nanging tetep bisa dielingi."

Pariwisata minangka sektor ketiga paling gedhe ing Sabah lan salah sawijining sektor penghasil penghasilan sing penting sing ndhukung luwih saka 80,000 lapangan kerja. Ngupayakake manawa pariwisata tetep dadi tonggak ekonomi sing penting, Pariwisata Sabah terus mromosikake lan masehi Sabah dadi tujuan eko-wisata utama kelas dunia.

Ing upaya ningkatake Sabah lan njamin sukses lan pertumbuhan sektor kasebut, Pariwisata Sabah kerja sama karo para pelaku industri. Upaya terus Pariwisata Sabah karo Menteri Pariwisata, Budaya lan Lingkungan lan para pelaku industri langsung nyumbang kanggo pangembangan sektor pariwisata ing skala nasional lan internasional.

Wiwit didegake ing wulan Agustus 1976, tanggung jawab Pariwisata Sabah terus berkembang lan ditegesi kanggo nyukupi kebutuhan saiki pariwisata global.

Saiki, Pariwisata Sabah dadi pitung divisi: Digital & Komunikasi, Riset, MICE, Pemasaran, Produk, Keuangan & Layanan Perusahaan lan Audit Internal. Anak perusahaan pariwisata Sabah, Sri Pelancongan Sabah Sdn Bhd (SPS), nambah lan nglengkapi upaya Pariwisata Sabah kanthi kerja sama karo industri pariwisata ing manajemen acara, publisitas, lan publikasi uga pasokan lan penjualan kerajinan lokal. Tujuane mbukak kanggo wisata regional lan domestik.

Tututi tautan iki kanggo nampa dhewe #safertourismseal

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.