Airlines Airport Warta Breaking Brasil Breaking News Internasional News Pariwisata Singapur Maneka Warta

GOL: Keseimbangan antara pasokan lan panjaluk

GOL: Keseimbangan antara pasokan lan panjaluk
GOL: Keseimbangan antara pasokan lan panjaluk
ditulis dening Harry S. Johnson

GOL Linhas Aéreas Inteligentes SA, Maskapai domestik paling gedhe ing Brasil, ngumumake saiki angka lalu lintas udara awal kanggo wulan Agustus 2020, dibandhingake karo periode sing padha ing 2019.

Sajrone wulan Agustus, GOL ngoperasikake udakara 190 penerbangan saben dinane, mbukak maneh papat pangkalan (Campina Grande, Caxias do Sul, Marabá lan Montes Claros) lan nambah 51 frekuensi saben dina ing pusat utama ing Guarulhos, (São Paulo) lan Galeão (Rio de Janeiro ) bandara. GOL tetep disiplin ing pimpinan keseimbangan antara pasokan lan permintaan.

Agustus / 20 x Juli / 20 Sorotan:

• Ing pasar domestik ing wulan Agustus 2020, permintaan (RPK) kanggo penerbangan GOL munggah 19.8% dibanding Juli 2020 lan pasokan (ASK) mundhak 17.8% dibanding Juli 2020. Faktor beban domestik GOL yaiku 79.4% ing wulan Agustus.

• GOL ora nglakokake penerbangan internasional reguler sajrone wulan kasebut.

Agustus / 20 Angka Lalu Lintas Awal:

Angka Lalu Lintas Wulan (¹)  Angka Lalu Lintas Akumulasi (¹) Angka Lalu Lintas LTM (¹)
Data operasi * Aug / 20 Aug / 19 % Var. 8M20 8M19 % Var. Aug / 20

LTM

Aug / 19

LTM

% Var.
GOL total
Departure 5,800 22,168 -73.8% 79,322 169,358 -53.2% 169,341 252,527 -32.9%
Kursi (ewu) 1,020 3,881 -73.7% 13,592 29,596 -54.1% 29,569 44,127 -33.0%
ASK (yuta) 1,247 4,263 -70.7% 15,758 33,598 -53.1% 33,227 49,900 -33.4%
RPK (yuta) 990 3,515 -71.8% 12,537 27,634 -54.6% 26,766 40,841 -34.5%
Faktor beban 79.4% 82.4% -3.0 pp 79.6% 82.2% -2.6 pp 80.6% 81.8% -1.2 pp
Pax ing kapal (ewu) 792 3,119 -74.6% 10,458 23,779 -56.0% 23,114 35,339 -34.6%
GOL domestik
Departure 5,800 20,626 -71.9% 74,930 157,820 -52.5% 159,470 236,226 -32.5%
Kursi (ewu) 1,020 3,614 -71.8% 12,841 27,596 -53.5% 27,875 41,294 -32.5%
ASK (yuta) 1,247 3,630 -65.6% 13,973 28,651 -51.2% 29,262 42,920 -31.8%
RPK (yuta) 990 3,025 -67.3% 11,248 23,823 -52.8% 23,846 35,510 -32.8%
Faktor beban 79.4% 83.3% -3.9 pp 80.5% 83.1% -2.6 pp 81.5% 82.7% -1.2 pp
Pax ing kapal (ewu) 792 2,933 -73.0% 9,964 22,325 -55.4% 21,963 33,263 -34.0%
GOL Internasional
Departure 0 1,542 NA 4,392 11,538 -61.9% 9,871 16,301 -39.4%
Kursi (ewu) 0 267 NA 751 2,000 -62.4% 1,695 2,833 -40.2%
ASK (yuta) 0 633 NA 1,784 4,948 -63.9% 3,965 6,980 -43.2%
RPK (yuta) 0 490 NA 1,290 3,812 -66.2% 2,920 5,331 -45.2%
Faktor beban 0 77.4% NA 72.3% 77.0% -4.7 pp 73.7% 76.4% -2.7 pp
Pax ing kapal (ewu) 0 186 NA 494 1,454 -66.0% 1,151 2,076 -44.6%
Mangkat tepat waktu 96.2% 92.0% 4.2 pp 95.1% 90.5% 4.6 pp 92.5% 90.2% 2.3 pp
Rampung Penerbangan 98.4% 98.9% -0.5 pp 96.4% 97.5% -1.1 pp 97.3% 97.9% -0.6 pp
Ton Kargo 2.0 8.5 -76.7% 27.4 64.9 -57.8% 62.4 102.6 -39.2%
* Sumber: Agência Nacional de Aviação Civil (ANAC) lan Perusahaan kanggo wulan saiki.

(1) Tokoh Pambuka

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.