CLIA ngluncurake Laporan Teknologi lan Praktik Lingkungan 2020

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
CLIA ngluncurake Laporan Teknologi lan Praktik Lingkungan 2020

Asosiasi Internasional Cruise Lines (CLIA), swara utama industri pelayaran global, sing dirilis dina iki Laporan Teknologi lan Praktik Lingkungan Industri Cruise Global sing diproduksi dening Oxford Economics. Laporan kasebut nyoroti kemajuan sing terus ditindakake para anggota jalur pelayaran CLIA menyang pangembangan lan implementasi teknologi lan praktik canggih kanggo entuk emisi sing luwih murah, efisiensi sing luwih gedhe, lan lingkungan sing luwih resik ing kapal, segara lan pelabuhan.

Nalika kapal pesiar kalebu kurang saka 1 persen komunitas maritim global, laporan paling anyar mbuktekake kepiye jalur pelayaran duwe peran kepemimpinan ing adopsi teknologi kelautan sing entuk bathi tumrap kabeh industri kapal. Nganti saiki, industri pelayaran nandur modal luwih saka $ 23.5 milyar ing kapal kanthi teknologi anyar lan bahan bakar sing luwih resik kanggo nyuda emisi udara lan entuk efisiensi sing luwih gedhe. Iki nambah $ 1.5 milyar USD saka temuan laporan 2019.

"Sanajan kita wis ngupayakake ngatasi lan ngatasi pengaruh COVID-19, industri pelayaran tetep setya karo masa depan sing luwih resik, luwih sustainable. Kanthi luwih saka $ 23 milyar sing diinvestasikan ing kapal kanthi teknologi anyar lan bahan bakar sing luwih resik, kayata sistem pembersih gas buang dan gas alam sing cair, aku ora bisa mbayangake apa sing bakal kita lakoni bareng sajrone sepuluh taun sabanjure lan sabanjure, "ujare Kelly Craighead, presiden lan CEO. Asosiasi Internasional Cruise Lines (CLIA). "Laporan iki negesake komitmen kita kanggo kelestarian lingkungan lan aku menehi pujian marang para anggota amarga kepemimpinan terus lan demonstrasi standar paling dhuwur saka pariwisata sing tanggung jawab."

Jalur pelayaran CLIA minangka sing pertama nggawe publik minangka sektor maritim, kanggo nyuda tingkat emisi karbon nganti 40% ing taun 2030 dibandhingake taun 2008. Kaya sing kacathet ing laporan kasebut, anggota pelayaran kapal pesiar CLIA terus kerja kanthi temen-temen kanggo nggayuh tujuan ambisius kaya iki lan ketemu munggah pangarepan. Kemajuan substansial wis bisa diraih ing ngisor iki:

  • Bahan Bakar LNG * - Laporan taun 2020 nemokake 49% kapasitas konstruksi anyar bakal gumantung karo bahan bakar LNG kanggo propulsi utama, peningkatan kapasitas 51% umume dibandhingake taun 2018.
  • Sistem Pembersih Gas Exhaust (EGCS) * - Luwih saka 69% kapasitas global nggunakake EGCS kanggo nyukupi utawa ngluwihi persyaratan emisi udara, makili kenaikan kapasitas 25% dibandhingake taun 2018. Kajaba iku, 96% bangunan anyar non-LNG bakal nginstal EGCS, paningkatan kapasitas 21% dibandhingake karo 2019.
  • Sistem Perawatan Limbah Lanjut - 99% kapal anyar kanthi pesenan ditemtokake duwe sistem pangolahan limbah canggih (nggawa kapasitas global dadi 78.5%) lan saiki 70% kapasitas armada jalur pelayaran CLIA dilayani dening sistem pangolahan banyu limbah canggih (paningkatan 5% luwih saka 2019).
  • Kemampuan Daya sisi - Ing pelabuhan, kapal pesiar saya tambah akeh teknologi kanggo ngidini pangiriman listrik ing pinggir pantai, saengga mesin dipateni, lan ana akeh kolaborasi karo pelabuhan lan pamrentah kanggo nambah kasedhiyan.
    • 75% kapasitas konstruksi anyar bisa uga dilengkapi sistem listrik sisih pinggir utawa bakal dikonfigurasi kanggo nambah tenaga sisih pinggir mbesuk.
    • Kapasitas global 32% (nganti 13% wiwit 2019) dipasang kanggo listrik listrik ing pinggir pantai ing 14 port ing saindenging jagad sing nduweni kemampuan paling ora ing sak plabuhan.

Kemajuan ing pirang-pirang wilayah kasebut nduduhake pandangan CLIA manawa integral, mendesak, lan bisa ngimbangi tuwuhing pertumbuhan karo kabijakan lan pangowahan teknologi sing ngreksa hawa lan segara ing industri kasebut.

"Industri pelayaran bisa digunakake saben dina kanggo ningkatake upaya pariwisata sing tanggung jawab lan ngakoni manawa investasi sing terus lan luwih akeh ing riset penting kanggo ngenali lan ngasilake sistem bahan bakar lan propulsi anyar," ujare Adam Goldstein, Ketua CLIA Global. "Iki sebabe CLIA bebarengan karo mitra sektor maritim liyane wis ngusulake nggawe lan dana Dewan Riset lan Pangembangan $ 5B sing didedikake kanggo kerja sama ing sektor kasebut kanggo ngenali teknologi lan sumber energi sing bakal menehi kesempatan tambahan kanggo nyuda jejak lingkungan kita lan ketemu target ambisi sing ditemtokake dening IMO. ”

Print Friendly, PDF & Email