24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Dominica Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Warta Industri Rapat News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Dominica mbatalake Festival Musik Creole Dunia 2020

Dominica mbatalake Festival Musik Creole Dunia 2020
Dominica mbatalake Festival Musik Creole Dunia 2020
ditulis dening Harry S. Johnson

Menteri Pariwisata, Transportasi Internasional lan Prakarsa Maritim, liwat Discover Dominica Authority (DDA) wis ngawasi kahanan ing jagad iki babagan panyebaran Covid-19.

Keputusan wis dijupuk kanggo mbatalake acara teken utama Dominica, World Creole Music Festival. Acara kasebut, sing dibalekake kertu tanggal 23, 24 lan 25 Oktober 2020, yaiku 22 taun kasebutnd edhisi Ing 2019, Festival Musik Creole Dunia nyathet luwih saka 20,000 pamiarsa lan wis dadi stimulan ekonomi sing kuat kanggo pulau kasebut.

Menteri Pariwisata, Inisiatif Transportasi Internasional lan Maritim, Yang Terhormat Denise Charles, sajrone wawancara tanggal 28 Agustus 2020 resmi ngumumake pembatalan acara kasebut kanthi nyebutake, "Kita bakal seneng duwe Festival Musik Kreol Dunia, nanging kaya sing sampeyan ngerti dadi tantangan, kesehatan lan keamanan warga dadi prioritas lan, akibate, pamrentah njupuk keputusan sing tanggung jawab kanggo mbatalake Festival Musik Creole Dunia kanggo taun 2020. ” Miss Charles uga ngelingake babagan pentinge protokol sing wis ditemtokake kanggo COVID-19, "Kita kudu netepi protokol kasebut, minangka pamrentah, kita ora bisa nyengkuyung kegiatan nglumpukake massa nganti kabeh bisa dikendhaleni," negesake Menteri Kehormat.

Keputusan kanggo mbatalake Festival Musik Creole Dunia pancen lengkap. Komite Festivals Dominica melu konsultasi lengkap karo anggota Komite Festivals Dominica lan udakara patang puluh pemangku kepentingan sing beda-beda, kabeh duwe peran penting ing implementasine lan sukses festival kasebut sajrone pirang-pirang taun. Amarga pandemi donya saiki, pambiji babagan status pasar sumber saiki kalebu Guadeloupe, Martinique, St. Lucia, Antigua, St. Maarten lan Eropa (Prancis, Inggris) lan Amerika Utara. Analisis kasebut nyakup jumlah kasus aktif COVID-19, watesan boarder lan kemampuan individu kanggo lelungan. Disimpulake manawa ana ketidakpastian amarga ana gegayutan karo frekuensi lan kapasitas maskapai, lan protokol anyar kanggo lelungan lan klumpukan masal bisa ngalangi pengalaman para pelanggan kanthi signifikan. Pertimbangan pancen nyata manawa para wisatawan bisa uga ora duwe penghasilan sing kurang, lan umume, bisnis sing biasane nandur modal ing acara kasebut bisa uga ora kasedhiya dana kanggo sponsor amarga tantangane dhewe sing ana gandhengane karo pandemi kasebut.

World Music Creole Music Festival saya akeh nggayuh target tahunan minangka acara tanda tangan ing Dominica kanthi nyiptakake kesadaran kanggo tujuan lan, bebarengan karo acara tanda tangan liyane sing dianakake saben taun, nyumbang udakara 10% pengunjung saben taun ing Dominika. Acara kasebut nyathet pagelaran luwih saka limalas tumindak sajrone telung wengi lan ing pirang-pirang kasus, nampilake nganti sepuluh jinis musik sing beda. Mula, keputusan iki ora gampang utawa gampang. Pemangku kepentingan diwenehi nganti patang opsi babagan penambahan WCMF 2020, lan pro lan kontra kanggo saben opsi ditimbang kanthi tliti. Kemampuan acara kanggo nggayuh tujuan umum, utamane babagan kegiyatan ekonomi, diwenehi pertimbangan sing bisa diukur, mula njupuk keputusan kanggo mbatalake.

Kita pengin njupuk kesempatan kanggo ngucapake matur nuwun marang kabeh pelanggan Festival Musik Creole Donya Dominika kanthi lokal, regional, lan internasional kanggo dhukungan lan pangerten sing terus-terusan. Goleki edisi sabanjure Festival Musik Creole Dunia Dominica, sing dijadwalake tanggal 29, 30 lan 31 Oktober 2021.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.