Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Hak-hak manungsa Warta Breaking Hongaria tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

Wizz Air: Stop union rame ing Ukraina!

Wizz Air: Stop union rame ing Ukraina!
Wizz Air: Stop union rame ing Ukraina!
ditulis dening Harry S. Johnson

Sawise nyerang hak-hak pekerja lan kebebasan asosiasi dening Wizz Air ing Ukraina, Federasi Pekerja Transportasi Eropa (ETF) lan Federasi Pekerja Angkutan Internasional (ITF) njaluk pejabat supaya tumindak. Ing wulan Juli, papat anggota serikat pekerja lan pimpinan dipecat ing Kyiv, mbabarake sikap anti-serikat perusahaan kasebut maneh.

"Kita nggunakake kanthi tepat, kita pancen sah," ujare CEO Wizz Air, József Váradi, wingi ing sawijining wawancara online sing diatur dening Eurocontrol. Tindakan perusahaan ing Ukraina pungkasan iki nuntut pratelan iki. Ing wulan Mei, serikat pekerja pesawat udara didaftar ing Ukraina, makili para pekerja Wizz Air ing basis Kyiv. Manajemen langsung ngluncurake kampanye anti-union sing pungkasane ing wulan Juli, kanthi dipecat saka patang buruh: Yuliia Batalina (kepala serikat pekerja), Artem Tryhub (anggota dewan serikat pekerja), Hanna Teremenko (wakil kepala serikat pekerja), lan Andriy Chumakov (anggota serikat kerja).

"Iki minangka serangan nyata tumrap kabeh hak Wizz Air kanggo ngatur lan taktik intimidasi ekstrem," ujare Josef Maurer, Kepala Penerbangan ETF. "Kabeh mau wis dadi karyawan Wizz Air pirang-pirang taun. Dheweke kabeh dadi anggota kru sing kerja keras, kabukten karo evaluasi kepungkur lan keterlibatan ing kegiatan perusahaan. "

Iki dudu pertama kaline Wizz Air nglawan serikat pekerja. Ing wulan Maret 2019, Pengadilan Tinggi ing Rumania mutusake manawa Wizz Air mbedakake para pekerja adhedhasar keanggotaan serikat pekerja. "Kasus Rumania mbuktekake manawa Wizz Air ora ngluwihi ukum. Para pekerja gabung ing perjuangane kanggo hak-hak dhasar wis menang sadurunge, lan dheweke bakal nindakake maneh, "ujare Eoin Coates, Asisten Sekretaris Penerbangan Sipil ITF.

Bekerjasama karo para pekerja sing dipecat, ETF lan ITF ngluncurake petisi online. Kaloro federasi serikat kasebut njaluk pihak berwenang Ukraina kanggo neliti tuduhan-tuduhan nglanggar undang-undang tenaga kerja sing akeh banget lan luwih akeh manawa Wizz Air tundhuk karo undang-undang tenaga kerja Ukraina.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.