Majelis Umum PBB njaluk kerjasama global babagan COVID-19

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Majelis Umum PBB njaluk kerjasama global babagan COVID-19

The United Nations Majelis Umum wingi nyetujoni resolusi lengkap kanggo ngrangsang kerja sama global kanggo nanggepi Covid-19 pandhemen.

Resolusi kasebut, sing diadopsi 169-2 kanthi rong pantang, ngenali kerja sama internasional, multilateralisme lan solidaritas minangka siji-sijine cara kanggo donya kanthi efektif nanggapi krisis global kayata COVID-19.

Iki ngakoni peran kepemimpinan utama Organisasi Kesehatan Dunia lan peran dhasar sistem PBB ing catalisasi lan koordinasi tanggapan global sing komprehensif marang COVID-19 lan upaya pusat negara-negara anggota.

Iki ndhukung panjaluk sekretaris jenderal PBB supaya gencatan senjata global langsung, nyathet kanthi kuwatir pengaruh pandemi ing negara-negara sing kena pengaruh konflik lan sing duwe risiko konflik, lan ndhukung kerja terus operasi perdamaian PBB.

Disebut negara anggota lan kabeh aktor sing relevan kanggo ningkatake inklusi lan kesatuan kanggo nanggepi COVID-19 lan kanggo nyegah, ujar lan njupuk tindakan kuat nglawan rasisme, xenophobia, pidato sengit, kekerasan lan diskriminasi.

Disebut negoro supaya kabeh hak asasi manungsa dihormati, dilindhungi lan dipenuhi nalika nglawan pandemi lan tanggepan tumrap pandemi COVID-19 tundhuk marang kewajiban lan komitmen hak asasi manungsa.

Resolusi kasebut njaluk negara-negara anggota supaya menehi tanggapan lengkap saka pamrentah lan masarakat kanthi tujuan kanggo nguatake sistem kesehatan lan sistem dhukungan sosial lan sistem dhukungan, lan kesiapan lan kapasitas tanggapan.

Negara kasebut nyebutake supaya hak wanita lan bocah-bocah wadon bisa nampa standar kesehatan sing paling dhuwur, kalebu kesehatan seksual lan reproduksi, lan hak-hak reproduksi.

Disaranake negara-negara anggota supaya kabeh negara ora duwe gangguan, akses tepat waktu kanggo diagnosis, terapi, obat-obatan lan vaksin, lan teknologi sing penting lan terjangkau, lan teknologi kesehatan esensial lan komponen, uga peralatan, kanggo nanggepi COVID-19.

Iki ngakoni peran imunisasi ekstensif marang COVID-19 minangka kebaikan publik global yen kasedhiya vaksin sing aman, efektif, bisa diakses lan terjangkau.

Iki nyengkuyung negara-negara anggota supaya bisa kerja sama karo kabeh pemangku kepentingan sing relevan kanggo nambah dana riset lan pangembangan kanggo vaksin lan obat-obatan, nggunakake teknologi digital, lan nguatake kerja sama internasional ilmiah sing dibutuhake kanggo nglawan COVID-19 lan kanggo nambah koordinasi tumrap pembangunan, manufaktur lan distribusi kanthi cepet. diagnostik, terapi, obat lan vaksin.

Iki negesake manawa kudu njamin akses personel kamanungsan lan medis sing aman, tepat wektu lan ora ana alangan, sing nanggepi pandemi COVID-19.

Banget ndhesek negara supaya ora proklamasi lan ngetrapake langkah-langkah ekonomi, finansial utawa perdagangan sepihak sing ora sesuai karo hukum internasional lan Piagam PBB sing ngalangi pencapaian pangembangan ekonomi lan sosial, utamane ing negara-negara berkembang.

Disebut negara anggota kanggo njaga perlindungan kanggo wong-wong sing paling kena pengaruh, wanita, bocah, pemuda, penyandang cacat, wong sing ngalami HIV / AIDS, wong tuwa, masarakat adat, pengungsi lan pengungsi internal lan pendhudhuk, lan wong miskin, rentan lan segmen populasi sing marginalisasi, lan nyegah kabeh bentuk diskriminasi.

Disebut negara anggota supaya bisa nolak tambah akeh kekerasan adhedhasar seksual lan gender, lan praktik mbebayani kayata bocah, nikahan awal lan paksa.

Resolusi kasebut njaluk negara-negara anggota lan pemangku kepentingan liyane kanggo maju tumindak berani lan gabungan kanggo ngatasi dampak sosial lan ekonomi COVID-19, nalika ngupayakake bali ing jalur kanggo nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan.

Iki nampani langkah-langkah sing ditindakake dening Grup 20 lan Klub Paris kanggo nyedhiyakake penundaan pembayaran layanan utang kanggo negara-negara paling miskin lan institusi finansial internasional kanggo nyedhiyakake likuiditas lan langkah-langkah dhukungan liyane kanggo nyuda beban utang ing negara-negara berkembang, lan nyengkuyung kabeh aktor sing relevan kanggo ngatasi risiko kerentanan utang.

Iki negesake manawa COVID-19 wis ngganggu fungsi normal pasar terbuka, konektivitas rantai pasokan global lan aliran barang-barang penting, lan negesake manawa langkah darurat kudu ditargetake, proporsional, transparan lan sementara, supaya ora nggawe alangan sing ora perlu kanggo perdagangan. utawa gangguan rantai pasokan global.

Iki njaluk negara anggota supaya nyegah lan nglawan aliran finansial sing ora sah lan ngiyatake kerja sama internasional lan praktik sing apik kanggo ngasilake lan pulih aset, lan ngetrapake langkah-langkah efektif kanggo nyegah lan nglawan korupsi.

Disebut negara anggota lan institusi finansial internasional supaya luwih likuiditas ing sistem finansial, utamane ing kabeh negara berkembang, lan ndhukung tes terus-terusan panggunaan hak gambar khusus sing luwih jembar kanggo ningkatake ketahanan sistem moneter internasional.

Resolusi kasebut negesake maneh komitmene kanggo Agenda Pembangunan Berkelanjutan 2030 minangka cithakan kanggo mbangun luwih apik sawise pandemi.

Ndhesek negara anggota supaya nggunakake pendekatan iklim lan lingkungan sing sensitif kanggo upaya pemulihan COVID-19, lan negesake manawa mitigasi lan adaptasi kanggo perubahan iklim minangka prioritas global sing cepet lan cepet.

Print Friendly, PDF & Email