Otoritas Margasatwa Uganda, Jacob Kiplimo, Kantong Emas

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Otoritas Margasatwa Uganda, Jacob Kiplimo, Kantong Emas

Otoritas Margasatwa Uganda (UWA) surak-surak dhewe Yakub Kiplimo menang Federasi Athletik Internasional Amatir Internasional (IAAF) 5000 meter 2020 Ostrava Golden Spike World Athletics World Conference ing Republik Ceko. Dheweke ngalahake favorit kanggo acara kasebut - Medali Medali Silver World Championship, Selemon Barega.

Pelari jarak jauh Kiplimo, umur 19 taun, nglawan Barega kanthi gelut lurus kanggo menang ing 12: 48.63 - salah siji saka 7 rekor sing bakal ditemokake ing wayah wengi sing jelas ing kutha sisih wétan Ceko sing 3,000 penonton diidini mlebu menyang Stadion Mestsky kanggo mbantu ngrayakake edhisi kaping 59 ing pertemuan kasebut.

Mung ing 3:30 balapan, yaiku Barega mlaku ing mburi pacer liyane, Lamecha Girma, sing katon bisa ngontrol. Kasedhiya 4 puteran maneh, dheweke wis siyap-siyap lan ndhisiki bungkus sing kasedhiya.

Nanging Kiplimo, sing mlaku kanthi apik sajrone tahapan tengah balapan, mlaku bali menyang ngarep, maju kanthi langkah kaping pindho. Dheweke tetep mandheg nalika lonceng muni kanthi jam 2:11.

Barega meksa meksa, nanging Kiplimo ora kesusu. Wong Etiopia kasebut nyoba pungkasan kanggo menang nalika tekan omah, terus ditarik nalika pasangan kasebut ganti dadi langkah sing cepet, kanthi sisih cepet. Kiplimo uga nglawan perang kasebut lan mundur kanthi jarak 40 meter.

Barega jam 12: 49.08 nalika bali maneh Yemaneberhan Crippa tekan garis 13: 02.26 kanggo ngilangi rekor Italia.

"Aku kepengin wektu paling cepet, mula aku terus meksa," ujare Kiplimo, Medali Perak ing balapan senior ing Kejuaraan Dunia Cross World taun kepungkur. "Iki gelut ing omah terus. Lan apik banget. ”

Iki uga minangka kamenangan pertama kanggo bocah cilik kasebut sawise kondur.

Lair tanggal 14 November 2000, Kiplimo saka kandhang atlit Otoritas Margasatwa Uganda sing kalebu kanca sabangsa Winnie Nanyondo sing uga melu balapan 1500 meter rampung 9th.

Kiplimo sadurunge makili negarane ing Olimpiade Musim Panas 2016. Dheweke dadi Juara Juara Lintas Dunia IAAF 2017. Ing taun 2019, dheweke dadi Medali Perak Lintas Negara ing umur 18 taun.

Print Friendly, PDF & Email