24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Bahrain Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Mesir Breaking News Warta Pamrentah Israel Breaking News Warta Breaking Jordan Warta Breaking Maroko Warta Pecah Arab Saudi Singapur Warta Breaking UAE Maneka Warta

Penerbangan anyar saka Tel Aviv menyang Maroko, Bahrain, Arab Saudi, UAE - lan saya akeh

bendera israel
bendera israel
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sambungan langsung Tel Aviv karo bandara ing UEA, Maroko, Arab Saudi, lan Bahrain bakal nggedhekake perjalanan lan pariwisata ing Timur Tengah.

Dunia Israel dadi luwih gedhe karo presiden AS Trump negosiasi kesepakatan perdamaian karo akeh negara ing Timur Tengah lan Wilayah Teluk.

America First minangka slogan dening Presiden AS Trump lan sarana penjualan senjata amarga diarepake kabeh negara kasebut saiki bakal diijini entuk peralatan militer saka AS. Iki apik kanggo ekonomi AS sing lara nanging uga mbebayani yen ditindakake kanthi cepet lan tujuane kanggo menang pemilihan AS.

Sadurunge, sawise woro-woro dening Presiden AS Donald Trump babagan kesepakatan perdamaian ing antarane Israel lan Uni Emirat Arab, penasihat senior Gedung Putih Jared Kushner ngandhakake manawa loro negara Arab wis setuju mbukak langit kanggo transit transit menyang lan saka Israel, kalebu Bahrain, sing bakal gabung karo penandatanganan kesepakatan UAE-Israel.

Maroko lan Israel dijadwalake nggawe penerbangan langsung kanggo nggawe hubungan normal karo Arab-Israel, Yerusalem Post kacarita dino sabtu.

Laporan kasebut digawe minangka bagean saka upaya normalisasi Arab-Israel sing diluncurake pamrentahan Trump sawise ngrampungake kesepakatan UAE-Israel. Penandatanganan perjanjian dijadwalake bakal ditindakake ing Gedung Putih sanalika dina Selasa.

Ing tanggal 15 Agustus, The Times of Israel nglaporake, kanthi nyebutake pejabat AS sing anonim, manawa Maroko bakal dadi negara Arab sabanjure sing nggawe hubungan normal karo Tel Aviv, sawise UEA. Sanajan Maroko ora duwe hubungan diplomatik resmi karo Israel, ana hubungan pariwisata lan perdagangan ing antarane rong negara kasebut. Kajaba iku, wong-wong Yahudi Maroko minangka komunitas Yahudi paling gedhe nomer loro ing Israel, sawise wong-wong Yahudi Rusia, luwih saka sayuta wong.

Dina Rebo, menantu Trump lan penasihat senior Gedung Putih, Jared Kushner, marang wartawan manawa Arab Saudi lan Bahrain wis setuju mbukak langit kanggo penerbangan menyang lan saka Israel.

Dina Jumuah, Raja Hamad bin Isa Al Khalifa saka Bahrain ngumumake setuju kanggo gabung karo penandatanganan kesepakatan perdamaian UAE-Israel ing dina Selasa. UAE lan Bahrain bakal dadi negara Arab kaping telu lan nomer papat, kanggo normalake hubungan karo Israel.

Biyen, mung Mesir lan Yordania sing duwe hubungan resmi karo Tel Aviv, nanging sanajan ing Qatar kantor-kantor perdagangan Israel sing operasi kanthi rahasia wis ditemtokake pirang-pirang taun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.