Dewan Pariwisata Afrika Ngilangi Warta Eropa Breaking Georgia News Breaking News Spanyol Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii News wong Pengumuman Pers Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kepiye UNWTO ngeculake panjaluk PBB kanggo pemilihan sing adil?

Kepiye UNWTO ngancurake panjaluk PBB kanggo pemilihan sing adil?
zurab
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Lali COVID-19. Anggota Dewan Eksekutif UNWTO arep menyang Tbilisi, Georgia dadi bagean saka apus-apus paling anyar lan dijaluk mbantu manipulasi pemilihan Sekretaris Jenderal sing bakal teka. 

Nalika komunitas internasional ngupayakake prihatin babagan pangembangan ing Belarus sawise pemilihan presiden pungkasan, Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, njupuk tindakan sing padha kanggo ngapusi proses pemilihan organisasine kanggo ngunggahake bar kanggo pemilihan maneh. istilah kapindho. 

Nggolek Sekretaris Jenderal sing anyar yaiku artikel diterbitake dening eTurboNews awal minggu. Artikel iki nerangake upaya Sekretaris Jenderal UNWTO kanggo mindhah tanggal pemilihan wiwit Mei 2021 nganti Januari 2021 kanthi tenggat wektu kanggo milih calon nganti November 2020. Miturut sumber eTN, artikel iki nyebabake akeh keprihatinan babagan Sekretaris UNWTO sing saiki -General Zurab Pololikashvili nyoba ngapusi prosedur kanggo ngilangi persaingan ing pemilihan sing bakal teka.

Upaya paling anyar kanggo nggawa tanggal pemilihan umum Sekretaris Jenderal minangka conto liyane babagan carane Pololikashvili nyoba ngatur UNWTO kanggo mupangate dhewe lan mupangate kanggo sawetara kanca cedhak. Ing aturan lan prosedur Dewan Eksekutif UNWTO, dituduhake kanthi cetha manawa dokumen kudu dikirim sewulan sadurunge dibukak sesi Dewan.

 Ing pimpinan UNWTO sadurunge, tenggat wektu iki mesthi gampang dipenuhi. Nanging, miturut Pololikashvili ing macem-macem acara, dokumen sing relevan mung kasedhiya nalika wayahe rada telat. Iki miturut tanggapan sing ditampa dening sawetara delegasi negara. 

Sing mentas kedadeyan utamane gawe kaget miturut sumber. Kaget akeh Negara Anggota UNWTO, eTurboNews ditemokake tanggal 11 September, kurang saka siji minggu sadurunge dibukak sesi Dewan Eksekutif UNWTO mbesuk minggu iki, dokumen babagan prosedur pemilihan kasebut wis diganti kanthi niat nggawa tanggal pemilihan tanggal 2021 Januari. 

Kayane ora bisa mindhah pemilihan nganti Januari amarga masalah akuntansi penting banget. Buku kanggo taun fiskal kanggo taun 2020 ora bakal siyap nganti Mei 2021. Buku kasebut kudu disetujoni sadurunge rapat dewan kaping 2 taun iki, lan sadurunge Majelis Umum. Mula, ora ana nalar sing logis kanggo misahake persetujuan anggaran saka pemilihan lan ngetokake rapat kanggo wulan Januari 2021 mung kanggo milih sekretaris jenderal anyar kasebut luwih awal.

 Iki nuduhake kanthi jelas proposal rapat pemilihan kejutan Januari lan tenggat wektu anyar kanggo ndhaptar calon nganti Nopember 2020 mung dirancang kanggo pengaruhe pemilihan kanggo Sekretaris Jenderal lan kaget kabeh wong lan nalika kasep banget kanggo ngrembug.

 Telung menteri pariwisata kaget lan negesake iki eTurboNews.

Menteri, sing uga anggota dewan eksekutif, ngandhani eTurboNews: "Wah iki serius, aku bakal nelpon SG kanggo ngerteni." Menteri liyane ujar eTurboNews: "Aku maca dokumen lan aneh banget yen pemilihan nganti Januari. Iki kaping pisanan kedadeyan. Tujuane jelas. ” 

Menteri kaping telu ndeleng pesen kasebut lan nanggapi: "Matur nuwun," 

Pengaruh global lan wartawan saka London ujar eTurboNews ora direkam: ”Pendapatku yaiku UNWTO mlayu dadi ora relevan. Ing WTTC nglakoni tugas sing luwih apik. Gloria dikutip akeh. UNWTO mbuwang-mbuwang ruang lan wektu. Krisis paling gedhe ing pariwisata lan kabeh sing ditindakake Zurab yaiku plancongan plancongan karo Saudi utawa ngunjungi Italia. Wong lan organisasi ora relevan. ” 

Anehe dokumen asli sing ngumumake pemilihan kanggo tanggal 2021 Mei sing diarepake dijupuk saka situs web UNWTO. Ana pitakonan yen ana pangowahan kasebut nglanggar prosedur internal lan praktik sing apik nalika ana prosedur pemilihan kanggo agensi PBB kabeh. 

Utamane babagan topik penting kasebut, bakal diarepake saka agensi PBB supaya menehi peringatan marang para Anggota babagan usul perubahan kasebut. Yen ora nindakake, jelas upaya kanggo ora ngidini negara anggota kanggo konsultasi internal lan negara anggota liyane lan menehi pendapat menyang dewan eksekutif minggu iki. 

Kanthi nyoba nampilake pangowahan kasebut kanthi wektu sing suwe kanthi cara sing didhelikake, jelas manawa tujuane Pololikashvili yaiku supaya para anggota kritik kaget lan ora nyoba diskusi babagan usulan pangowahan kasebut.

Ing krisis global saiki amarga COVID-19, wajar yen calon calon luwih akeh wektu kanggo kampanye tinimbang wektu kurang. Gerakan saiki katon ora etis banget. Napa iki ora nggumunake? Sawise masalah pemilihan ing 2017 ing Majelis Umum UNWTO ing Chengdu China, UNWTO setuju milih klompok kerja kanggo mriksa prosedur pemilihan kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO. Intine yaiku keterlibatan sing luwih aktif kanggo kabeh anggota ing proses pemilihan. 

Walter Mzembi mantan Menteri Pariwisata kanggo Zimbabwe lagi saingan karo Zurab Pololikashvili ing pemilihan 2017 lan miturut omongane uwong apus-apus lan manipulasi. Siji-sijine alasan Mzembi ora nglanjutake bantahane marang konfirmasi Zurab ing Majelis Umum UNWTO Chengdu yaiku janji bakal memimpin klompok kerja kasebut. 

Ing Umum, Majelis Mzembi nyoba meksa kertu suoro rahasia kanggo ngonfirmasi Zurab Pololikashvili. Wedi yen kertu suoro kasebut bakal nyegah konfirmasi kanggo Sekretaris Jenderal. Meh telung taun mengko ing jabatane, Pololikashvili ora usaha apa-apa kanggo nggawe klompok kerja lan ngrembug babagan topik iki. Bisa uga dheweke wedi yen ora dadi kepentingane kanggo nggawe prosedur sing luwih terbuka, transparan, lan kompetitif kanggo pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO. Ternyata wis mbantu dheweke supaya bisa dipilih dhisik, lan dheweke uga bisa milih bakal kapilih kanggo jabatan kaping pindho amarga watesan prosedur sing padha. 

Sarung tangan dipateni yaiku artikel WorldTourismWire sing diterbitake nerangake keprihatinan sing ditindakake dening Mzembi ing September 2017. 

Dina Senin penerbangan charter bakal nggawa anggota staf UNWTO, perwakilan, lan anggota dewan eksekutif sing diundang saka Madrid menyang Tbilisi, Georgia kanggo rapat dewan eksekutif UNWTO minggu iki.

Tbilisi minangka kutha utama kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO Pololikashvili.

Dheweke bakal nggawe manawa saben delegasi pemilihan bakal seneng banget. Agensi UNWTO liyane kanthi wicaksana mutusake ngatur rapat kanthi sakbenere, nanging UNWTO ngeterake pejabat pariwisata saka Spanyol, salah sawijining titik panas COVID nomer siji ing donya menyang Georgia. Jarak sosial bisa uga dadi masalah sing nyata. Wiwit Pololikashvili jabatan ing 2018, dheweke mesthi ngurus Anggota Dewan Eksekutif

. Iki penting amarga mung anggota dewan eksekutif sing milih. Pololikashvili butuh swara kasebut kanggo pemilihan maneh.

 Pancen luar biasa manawa Pololikashvili duwe kamungkinan lelungan sajrone pandemi COVID-19, dheweke mung ngunjungi Anggota Dewan kanggo ndhukung lan nyengkuyung upaya pambukaan maneh sektor pariwisata. Sanalika, negara anggota liyane rumangsa frustasi amarga ora ana tanggepan saka UNWTO lan Sekretaris Jenderal nalika njaluk dhukungan lan dukungan. 

Janjian anyar kanggo jabatan senior UNWTO diwenehake marang perwakilan saka Anggota Dewan sing Pololikashvili ngarep-arep menehi suara. Iki utamane kedadeyane nalika iki kalebu pejabat sing isih enom, sing diarep-arep tetep ing UNWTO. 

Fokuse nggarap sawetara negara anggota wis nggawe Sekretaris Jenderal ora katon ing pirang-pirang negara lan organisasi mitra. Pololikashvili nolak akeh undhangan kanggo acara pariwisata utama lan forum, ing ngendi Sekretaris Jenderal UNWTO sadurunge biasane pidato. eTurboNews durung bisa takon siji pitakonan.

Pejabat komunikasi UNWTO tetep bisu karo kabeh panjaluk media. 

Kemitraan sing kuat karo UNWTO karo Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia wis semaput ing Pololikashvili, lan ora ana upaya gabungan sing ditindakake kanggo lobi pentinge sektor pariwisata ing antarane para pimpinan dunya. 

Khusus saiki karo COVID-19, inisiatif kasebut mesthi penting banget ing jaman sing angel kasebut.

Secara teratur, perwakilan saka negara anggota lan uga staf UNWTO wis nyebutake rasa kuwatir yen dheweke rumangsa isin nalika ngrungokake Pololikashvili ngomong ing publik babagan pembangunan pariwisata. 

Yen PBB ngidini penipuan pemilihan kasebut kedadeyan ing salah sawijining agensi PBB, bakal ilang kabeh legitimasi kanggo lobi demokrasi lan pemilihan adil ing negara anggota.

Ngidini pangowahan prosedur kasebut bisa nyebabake konsekuensi bencana kanggo kabeh mesin PBB.

 Klompok wong anonim prihatin sing cedhak karo UNWTO wis nyebar informasi lan menehi kontribusi kanggo informasi sing dikatutake ing artikel iki. Bakal dingerteni apa sing bakal diwenehake lan dhukungan saka negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.