Asosiasi Warta Breaking Georgia News Breaking News Internasional Breaking News Spanyol Warta Pamrentah News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

UNWTO Manipulasi kanggo ngamanake pemilihan maneh Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili terus

Kepala UNWTO: Wayahe wis siyap kanggo miwiti maneh pariwisata!
Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili
ditulis dening Juergen T Steinmetz

UNWTO sing korup duwe trik liyane kanggo ngapusi menteri pariwisata sing makili Dewan Eksekutif Badan Khusus PBB.

Nalika sesi pambukaan Dewan Eksekutif UNWTO ing Georgia wis cedhak, trik anyar ditemokake babagan cara Sekretaris UNWTO Zurab Pololikashvili lan tim nyoba ngapusi proses pemilihan sing adil kanggo nyuda wektu lan kemungkinan calon liyane ndhaptar lan kampanye.

 Minggu kepungkur eTurboNews dilaporake babagan upaya sing digawe dening Pololikashvili supaya kaget Anggota Dewan Eksekutif nalika ngusulake usulan pangowahan dokumen dokumen menit pungkasan supaya tanggal pemilihan diwiwiti saka Mei 2021 nganti Januari 2021.

Yen diijini tenggat wektu kanggo calon Sekretaris Jenderal UNWTO, wis ana ing 2 wulan, November 2020. 

Artikel sing diterbitake dening eTurboNews memicu akeh reaksi saka Anggota UNWTO lan wong njero, sing nduwe rasa isin lan kuwatir karo tumindak Pololikashvili. Iki nyengkuyung sawetara anggota lan wong njero supaya mriksa dokumen dewan eksekutif kanthi rinci lan mbaleni maneh cacat eTurboNews. 

Ilustrasi sing nggegirisi anyar dicethakaké ana ing dokumen
Prosedur Khusus sing Ngatur Sesi Dewan sajrone Pandemi COVID-19  (klik kanggo ndownload PDF)

Ing dokumen iki, ana prosedur anyar sing diwenehake "Proposal lan amandemen keputusan sing ana gandhengane karo agenda item kudu diajukake kanthi ditulis menyang Sekretaris Jenderal paling ora 72 jam sadurunge diskusi babagan barang sing cocog supaya dheweke bisa komunikasi karo kabeh Anggota Dewan paling ora 48 jam sadurunge" .

Iki bisa kanthi jelas dianggep minangka upaya liya kanggo meksa Anggota Dewan kanggo nampa kabeh perubahan sing diajokake babagan pemilihan calon anyar kanggo Sekretaris Jenderal.

Ngowahi iki saiki wis dadi tugas sing mokal amarga jagad iki tuwuh liwat krisis COVID-19 lan kabeh wong butuh luwih akeh wektu kanggo fungsi.  

Polikashvili ngerti iki. Dheweke ngerti lan ngerti persis apa sing ditindakake. Georgia minangka bagean saka Uni Soviet lawas. Polikashvili minangka bagean saka pamrentah sing korup sadurunge ing Georgia.

ing 2017 eTurboNews nerbitake artikel ing “Kepiye wartawan Georgia ndeleng nominasi UNWTO Zurab Pololikashvili dadi Sekretaris Jenderal?

Polikashvili nggunakake kabeh trik kanggo manipulasi proses pemilihan sing disenengi. 

Umume para peserta sing bakal rawuh ing rapat Dewan ing Georgia saiki plancong ing kana, Senen, 14 September. 

Menteri kaya ngono bisa uga ora nate kerja lan mriksa dokumen. Dheweke biasane uga ora ngerteni owah-owahan ing wektu pungkasan, kaya sing diowahi tanggal pemilihan.

Akeh kemungkinan sinau prosedur seminggu utawa rong minggu kepungkur, nalika dokumen lawas kanthi tenggat wektu lan tanggal lawas isih diwenehake dening UNWTO.

Dadi, kepiye para anggota bisa nggawe usulan lan amandemen keputusan ing Dewan 72 jam luwih dhisik, yen ora ngerti babagan perubahan menit pungkasan lan ora duwe 72 jam maneh?

Kanthi nggawe pangowahan kritis kaya mung siji tujuan. Mesthekake pemilihan maneh sekretaris jenderal saiki.

Polikashvili nyoba nggumunake Anggota UNWTO lan ora menehi kesempatan kanggo mbahas topik penting kaya ngono ing rapat ing Georgia.

Umume para anggota UNWTO lan wong njero ora ngerti manawa prosedur kaya ngono sadurunge ditindakake kanggo rapat Dewan Eksekutif liyane. Kabeh iki jebule minangka bagean saka trik sing dipikirake dening Polikashvili

Kasunyatan liyane sing isin yaiku sajrone patang dina anggota Dewan Eksekutif bakal ana ing Georgia, ora luwih saka 4 jam lan 15 menit dilindhungi undhang-undhang kanggo rapat Dewan Eksekutif sing sejatine.

Sisa program kasebut katon minangka kampanye pemilihan Pololikashvili kanthi resepsi pembukaan, festival musik, makan siang jaringan, makan malam gala, lan kunjungan menyang obyek wisata ing Georgia.

Anggota lan wong njero pemikiran kepiye, ing tengah pandemi global sing mbebayani, UNWTO bisa mbenerake kabeh upaya, biaya, lan risiko nggawa sesi Dewan menyang Georgia, yen mung patang jam kasedhiya kanggo rapat dewan sejatine kanthi kabeh diskusi utama lan keputusan jebule wis masak.

Wangsulane gampang. Sekretaris Jenderal minangka tuan rumah pengin calon apik.

Topik kanggo rapat ing GeorgiaS:

a) Tren lan prospek pariwisata internasional saiki,

b) Implementasi Program Umum Pekerjaan,

c) Pembentukan Kantor Wilayah UNWTO kanggo Timur Tengah ing Arab Saudi,

d) Laporan babagan kahanan finansial Organisasi,

e) Laporan sumber daya manungsa,

f) Reformasi Organisasi.

Ing jangka wektu sing cendhak lan prosedur sing wis ditemtokake babagan kewajiban ngirim proposal lan amandemen agenda lan keputusan 72 jam luwih dhisik, ora bakal ana ruang lingkup diskusi ing rapat kasebut, lan patang jam katon mung wenehi pangowahan marang pejabat UNWTO kanggo nampilake laporan lan usulan, sing wis disetujoni de-facto yen ora ana komentar tertulis sing dikirim 72 jam luwih dhisik.

 Anggota Dewan dimanjakan ing Georgia kanthi kabeh hak istimewa lan keramahan sing ditawarake, bisa dipertanyakan manawa ana anggota sing rumangsa kepenak lan diwenehi kesempatan kanggo menehi komentar kritis babagan salah manajemen lan manipulasi sing kedadeyan ing UNWTO.

Nanging, sawetara Anggota UNWTO lan wong njero komentar manawa ora bisa ditemokake.

Ing kahanan COVID-19 saiki, bisa diarep-arep manawa isih ana rasa tanggung jawab ing sawetara menteri dewan eksekutif

Manipulasi jinis iki bisa uga ora dingerteni dening PBB lan bisa uga nggawe UNWTO dadi bahan tertawa ing politik donya.

Penting, golek klarifikasi babagan apa sing kedadeyan karo proses pemilihan uga risiko sing ditindakake kanggo nggawa Anggota Dewan Eksekutif menyang Georgia mung patang jam nalika diskusi kasebut wis diwatesi lan wis disetel.

Gagasan kasebut jelas nggawe bisu kanggo anggota Dewan sing kritis.
Mung 20% ​​kabeh negara UNWTO minangka anggota dewan lan menehi rekomendasi babagan keputusan utama, kalebu milih Sekretaris Jenderal sabanjure.

Bener, Majelis Umum kudu negesake keputusan kasebut, nanging ora ana oposisi kanggo dukungan sadurunge. Biasane, persetujuan kasebut katon ing ngarep.

Minangka tansah eTurboNews tekan email, Linkedin, Facebook, twitter lan Telpon menyang UNWTO kanggo klarifikasi.

Panjaluk wawancara durung diwenehake wiwit Sekretaris Jenderal jabatan kasebut.

Khusus, Anita Mendiratta, penasihat khusus Sekretaris Jenderal, lan Marcelo Risi, Kepala Hubungan Media kanggo Sekretariat Jenderal ilang katrampilan kanggo komunikasi karo eTurboNews wiwit SG iki jabatan tanggal 1 Januari 2018. Sajrone pimpinan Dr. Taleb Rifai, eTurboNews ana hubungane karo UNWTO lan loro Marcelo lan Anita kanthi rutin, kalebu. Iki dikonfirmasi kanggo eTurboNews saka macem-macem sumber, SG ora ngidini sapa wae bisa ngobrol eTurboNews lan nggawe iki kondhisi sanajan ing konferensi pers sing dirawuhi.

Akibate, ora ana perselisihan dening UNWTO kanggo item sing kasebut ing artikel iki lan sadurunge babagan topik iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.