24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Kepulauan Cook News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Janji Kepulauan Cook Tumrap COVID-19

Janji Kepulauan Cook Tumrap COVID-19
Kepulauan Cook

The Kepulauan Cook laporan manawa wis lan isih dadi zona bebas COVID-19. "Janji Kepulauan Cook" minangka komitmen bebarengan kanggo nglindhungi kabeh warga Cook Islands lan pengunjung internasional saka COVID-19. Pamrentah wis ngetrapake sawetara program kanggo mbantu njaga lan nyiapake nalika mbukak wates kalebu program nelusuri kontak "CookSafe" lan "Kia Orana Plus" nglatih program pelatih.

Janji Kepulauan Cook kanggo nglindhungi virus sindrom pernafasan akut sing parah sing diarani COVID-19. Nalika negara kasebut yakin bakal mbukak maneh wates Selandia Baru, pamrentah negesake marang kabeh pengunjung lan operator pariwisata pentinge ngetrapake jarak fisik pragmatis lan langkah-langkah kebersihan sing apik.

Janji Kepulauan Cook diumumake tanggal 16 April 2020 sing ndhukung negara kasebut dadi zona bebas COVID-19. Miturut informasi situs web Pusat Kontrol dan Pencegahan Penyakit (CDC), Kepulauan Cook durung nglaporake data kasus COVID-19 menyang Organisasi Kesehatan Dunia. Mula, dianggep ana risiko COVID-19 ing Kepulauan Cook durung dingerteni.

Perdana Menteri Hon. Henry Puna sing uga Menteri Pariwisata, ujar manawa komitmen kasebut bisa dilakoni ing 3 zona: Zona Umum, Zona Jelajahi, lan Zona Tetap. Saben zona mbutuhake tumindak saka Kepulauan Cook lan pengunjung.

ZON UMUM

KABEH Area.

Ing Zona Umum, distansi fisik pragmatis dianjurake. Aja panggonan sing rame, nutup kontak, lan papan sing diwatesi utawa ditutup. Tetep ing kulawarga lan kanca sing umpluk. Yen ing jarak 2 meter wong ing njaba gelembung sampeyan, aja langsung kontak, utamane sing rentan.

Cuci tangan kanthi rutin, tutup watuk lan wahing, lan aja ndemek praupane. Topeng disaranake yen sampeyan watuk utawa yen ora bisa ngadohake fisik.

Aja nyentuh barang sing ora perlu ing toko utawa permukaan.

NILAI ZON

KABEH Fasilitase lan fasilitas umum, transportasi, kegiatan njaba.

Restoran, Kafe lan Eateries: Jelajahi opsi panedhaan karo akomodasi sampeyan, bisa uga menehi informasi babagan layanan kamar, ing kamar panedhaan, jajanan takeaway, utawa pangiriman panganan. Nanging, ing njaba restoran diidini, aja nggawe reservasi supaya ora rame.

Transportasi Umum (penerbangan domestik, bus lan transfer): Jarak fisik ora mesthi bisa ditindakake, mangga tindakake pandhuan saka host sampeyan; Aja ndemek permukaan sing ora prelu lan kontak langsung karo sing njaba gelembung. Cuci utawa tumuli tangan kanthi rutin.

Bar lan Klub Wengi, Objek wisata, Situs, Toko lan Kantor: Aja kontak langsung karo wong sing ana ing njaba gelembung lan tutul permukaan sing ora perlu. Mangga dipriksa karo staf babagan protokol keamanan, yen durung mesthi.

Tetep ZON

Ditrapake kanggo kabeh proporsi akumulasi kalebu omah-omah plancongan, BNB Udara dll. ACCOMMODATORS KANGGO KONTAK PUNING KANGGO INFORMASI LAN Bantu.

Resepsi: Siapke kontak minimal nalika mriksa lan mriksa; Priksa manawa rincian pribadi sampeyan diwenehake menyang akomodasi sadurunge tekane.

Koper: Kanggo ngindhari kontak fisik sing ora perlu, yen dijaluk, barang sampeyan bisa langsung dikirim menyang lawang omah. Disaranake sampeyan aja kakehan ngemas lan tuku panganan lan ombenan kanthi lokal.

Layanan kamar: Kita nyengkuyung layanan kamar tanpa kontak lan njaluk tulung supaya sampeyan kosongake ruangan sajrone jam kamar. Takon karo akomodasi sampeyan.

Omah plancongan (Panganan & Minuman): Coba takon host sampeyan nyedhiyakake kulkas lan pantry sadurunge teka.

#bajangbali

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.