News

Pariwisata Nepal nyumurupi pertumbuhan sehat

0a12a_16
0a12a_16
ditulis dening editor

KATHMANDU, Nepal - Total kedatangan wisatawan mundhak dadi 22.1 persen sajrone taun fiskal 2011-12.

Print Friendly, PDF & Email

KATHMANDU, Nepal - Total kedatangan wisatawan mundhak dadi 22.1 persen sajrone taun fiskal 2011-12.

Bebarengan karo program promosi internasional lan kampanye pariwisata nasional, Taun Pariwisata Nepal (NTY) 2011, Nepal sukses nggawe maneh awake dhewe dadi tujuan wisata ing pasar internasional, ujare Laporan Ukur Ekonomi 2011–12.

Miturut laporan kasebut, total wisatawan sing teka ing taun iki tambah 22.1 persen dibandhingake taun sadurunge. Kangge, umure turis rata-rata mundhak dadi 13.12 dina, yaiku 12.67 dina ing taun 2010.

Nepal, minangka tujuan pariwisata, dipromosekake liwat sawetara program promosi internasional sing diluncurake sajrone kampanye nasional. Serangkaian program kayata pariwara tujuan Nepal liwat CNN lan BBC, lan rapat lan seminar PATA, IH&RA, UAAA lan UIAA ing negara kasebut nggawe citra positif Nepal minangka tujuan pariwisata ing level internasional.

Sajrone NTY 2011, pamrentah nyasarake total kedatangan turis sajuta lan meh target karo 0.736 yuta turis ing taun 2011. Kajaba iku, target kanggo nambah wektu turis dadi 13 dina uga bisa ditindakake kanthi total durasi. turis yaiku 13.12 dina, udakara udakara 12 dina ing taun 2010.

Saben turis, penghasilan uga mundhak dadi Rp 3067.26 lan saben belanja turis ditambah dadi 3112.43, ujare laporan kasebut. Kontribusi total sektor pariwisata menyang PDB ing taun 2010 yaiku Rs 13. 46 milyar, dene PDB mundhak dadi 15.58 milyar ing taun 2011, ujare survey. Miturut laporan kasebut, ing antarane total wisatawan sing teka, 53.7 persen kanggo kunjungan umum, 11.7 persen kanggo trekking lan gunung, 8.7 persen kanggo ziarah, 4.1 persen kanggo hiburan, 2.4 persen kanggo perdagangan, 3.3 persen kanggo pejabat kunjungan, 1.5 persen kanggo seminar, 0.3 persen kanggo arung jeram, 4.1 persen amarga alasan liyane, lan sisane 9.5 persen tanpa rencana utama.

Lima negara paling dhuwur sing nyumbang kanggo kunjungan wisatawan ing Nepal sajrone taun 2011–2012 yaiku India (20 persen), China (8.4 persen), Sri Lanka (8.1 persen), AS (5.7 persen), lan Inggris (lima per sen), nyatakake survey.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.