24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News

Pariwisata pasca perang Sri Lanka saya rame

0a12b_24
0a12b_24
ditulis dening editor

Pariwisata pasca perang Sri Lanka saya rame. Ing paruh pertama taun iki, ana 452,867 wong kalebu 85,000 saka India, ngunjungi negara pulau kasebut, nuduhake data pamrentah.

Print Friendly, PDF & Email

Pariwisata pasca perang Sri Lanka saya rame. Ing paruh pertama taun iki, ana 452,867 wong kalebu 85,000 saka India, ngunjungi negara pulau kasebut, nuduhake data pamrentah.

Iki paling dhuwur saben dina lan tuwuh 18.7 persen sajrone periode taun kepungkur, lapor Xinhua.

Otoritas Pangembangan Pariwisata Sri Lanka ujar manawa jumlah turis paling dhuwur - 172,602 - ing enem wulan pertama teka saka Eropa sisih kulon.

Inggris duwe jumlah turis paling dhuwur ing 47,975, banjur Jerman kanthi 32,081.

Sanajan ora duwe nomer akeh, persentase sing paling gedhe tuwuh saka Spanyol. Persentase turis Spanyol tansaya nambah 89.2 persen saka 2,058 ing taun 2011 dadi 3,894 taun iki.

Asia Kidul uga tetep dadi pasar sing kuwat kanthi kedadeyan 116,717.

India terus memimpin jumlah wisatawan regional kanthi 85,426 wong sing teka ing paruh pertama taun iki.

Maladewa uga nuduhake pertumbuhan 6.7 persen kanthi turis 20,602, ujare otoritas pariwisata ing buletin bulanan.

Turis saka Asia Wétan tansaya 36.7 persen saka 41,340 ing taun 2011 dadi 56,497.

Jumlah wong sing teka saka Jepang mundhak dadi 29.4 persen dadi 10,203, dene China tekan 9,622 wong sing teka mundhak 11.7 persen saka 8,613 ing taun 2011.

Pamrentah Sri Lanka wis nemtokake target ambisi nganti sejuta wong sing teka ing taun 2012, lan ngarepake bakal nganti 2.5 juta ing taun 2016. Udakara $ 2 milyar ing penghasilan uga diarepake saka industri pariwisata taun iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.