News

Pusat Konvensi Melbourne arep golek warna ijo

00_1213311160
00_1213311160
ditulis dening editor

Minangka bagean kanggo entuk sertifikasi '6 Star Green Star' kanggo Pusat Konvensi Melbourne sing anyar, Plenary Group lan kontraktor konstruksi Brookfield Multiplex, butuh sumber alas sing bisa menehi kayu-kayuan asli Australia sing berkelanjutan kanggo nutupi langit-langit 8,500 meter persegi lan panel tembok.

Print Friendly, PDF & Email

Minangka bagean kanggo entuk sertifikasi '6 Star Green Star' kanggo Pusat Konvensi Melbourne sing anyar, Plenary Group lan kontraktor konstruksi Brookfield Multiplex, butuh sumber alas sing bisa menehi kayu-kayuan asli Australia sing berkelanjutan kanggo nutupi langit-langit 8,500 meter persegi lan panel tembok.

Kayu kasebut kudu disertifikasi dening Dewan Pelayanan Hutan (FSC) lan para desainer, uga ahli industri, mlebu ing sisih lor, mung mlebu ing daratan saka Newcastle, sisih lor New South Wales, ing endi Eucalyptus Maculata, sing uga dikenal minangka permen karet, tuwuh luwih akeh ing kahanan sing tundhuk karo standar FSC.

FSC minangka organisasi nirlaba internasional sing dikhususake kanggo njamin manajemen alas sing tanggung jawab ing jagad kasebut. Aturan sing ketat kanggo njaga manawa saka bahan baku ing alas, nganti konsumen - kabeh rantai pasokan - melu proses sertifikasi.

Manajer desain Brookfield Multiplex, Simeon Lloyd, wis nggarap proyek kasebut sajrone 18 wulan kepungkur. Salah sawijining tugas yaiku ngasilake kayu sing disertifikasi FSC. "Logo FSC njamin manawa kayu sing sampeyan tuku yaiku saka alas sing dikelola kanthi lestari sing mesthine asale," ujare Simeon.

"Wolulas wulan kepungkur, ana sethithik kayu sing disertifikasi FSC ing Australia, mula salah sawijining tantangan yaiku menehi sumber kayu ing Australia lan ora kudu ngimpor saka jaban rangkah. Pungkasane, kita nggunakake sawetara wit sing sithik banget, kanthi total 56 wit pribumi digawe panel veneer kanggo nutupi produk rampung 8,500 meter persegi, "tambah Simeon.

Peter Endall Grup Plenary wis dadi tim multidisiplin saka Plenary, Brookfield Multiplex lan Advanced Environmental, sing entuk rating 6 Star Green Star.

"Kita kudu nggayuh total 75 poin saka Dewan Gedung Hijau Australia (GBCA) supaya Pusat Konvensi Melbourne anyar diarani 6 Star Green Star," ujare Peter. "Bagéan saka poin kasebut kudu digawe kanthi nggunakake kayu sing disertifikasi FSC.

“Ringkesan tender kasebut nerangake manawa kita kudu entuk rating GBCA 4 Star Green Star sing makili 'Praktik Paling Apik'. Plenary pengin nggawe sing luwih apik tinimbang iki lan nalika sertifikasi Star 5 Star Green ngakoni 'Keunggulan Australia', kita duwe komitmen wiwit wiwitan kanggo nggayuh peringkat bersertifikat 6 Star Green Star sing ngakoni 'Pemimpin Dunia', "ujare Peter.

GBCA ngembangake alat rating Green Star kanggo ngukur, ngakoni lan menehi penghargaan kepemimpinan lingkungan ing industri bangunan. Saben Bintang Hijau kalebu sawetara kategori sing kapisah dadi kredit, kanthi poin diwenehake kanggo saben kredit sing dipikolehi. Ana sangang kategori ing peringkat Green Star kalebu: alat; manajemen; kualitas lingkungan njero ruangan; energi; ngeterake; banyu; bahan; panggunaan lahan lan ekologi; emisi lan inovasi.

Kepala eksekutif Pusat Pameran lan Pameran Melbourne, Leigh Harry, ujar, "Akreditasi Bintang 6 Bintang Hijau nggambarake komitmen pusat bisnis lan industri berkelanjutan lingkungan.

"Pusat Konvensi Melbourne sing anyar ora mung bakal katon luar biasa nanging bakal dadi salah sawijining bangunan arsitektur lan lingkungan sing paling apik ing Australia."

Saben taun, Jaringan Kapabilitas Industri (ICN) Victoria ngakoni lan menehi penghargaan marang perusahaan amarga menehi kontribusi hebat ing industri lokal.

Ing taun 2007, Brookfield Multiplex njupuk Penghargaan Kebijakan Partisipasi Industri Victoria (VIPP) kanggo maksimal nggedhekake konten lokal sajrone pangembangan Pusat Konvensi Melbourne sing anyar.

Uga, Grup Laminex dadi juara ing kategori Perusahaan Gedhe 2007 kanggo nggawe produk veneer kayu sing disertifikasi FSC anyar kanggo Pusat Konvensi Melbourne anyar kanggo nggayuh standar lingkungan 'kelas dunia' kanthi pambiyantu ICN.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.