6.3 Lindhu ing Pulo Hawaii Uga Guncang Honolulu

TV Honolulu
Avatar saka Juergen T Steinmetz
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Hawaii dikenal kanggo lindhu cilik, nanging esuk iki guncang gedhe Aloha Negara, nyebabake kerusakan, kalebu kanggo eTurboNews.

A TV ing apartemen saka eTurboNews publisher ing highrise 45-crita ing Honolulu ambruk saka dresser kamar turu lan nyuwil layar.

Botol banyu ing pawon padha goyang sawise a Lindhu 6.3 kacathet ing wilayah Pahala ing sisih kidul Pulo Hawaii (Pulo Besar). Pahala minangka wilayah deso kanthi 1500 jiwa, 212 mil saka Honolulu.

County Hawaii nerbitake nganyari resmi iki 90 menit sawise lindhu:

Kabupaten Hawai'i nyedhiyakake kabar anyar kanggo masyarakat babagan lindhu sing signifikan sing kedadeyan ing cedhak Pāhala ing Kaʻū esuk iki jam 10:07 HST.

Sawise kedadeyan seismik, wis dikonfirmasi manawa ora ana ancaman tsunami ing wilayah kasebut. Wiwitane dilapurake minangka lindhu magnitudo 6.3, banjur diturunake dadi 5.7 skala Richter.

Saiki, kerusakan sing dikawruhi utamane kalebu longsor cilik, sing nyebabake lebu ing macem-macem dalan. Tumindak cepet wis ditindakake dening tim Dinas Pekerjaan Umum lan Jalan Raya Negara Bagian Hawaii kanggo ngresiki sebagian besar puing-puing, kanggo njamin keamanan lan aksesibilitas ing wilayah sing kena pengaruh. Tim kasebut tetep waspada lan proaktif, ngatasi alangan potensial ing dalan yen perlu.

Nganti saiki, durung ana laporan babagan kerusakan sing signifikan ngluwihi kedadeyan cilik sing kasebut ing ndhuwur.

Warga sing ngalami kerusakan amarga gempa esuk iki disaranake kanggo ngumumake liwat situs web Pertahanan Sipil County of Hawaiʻi.

Kabupaten tetep setya nyedhiyakake nganyari rutin kanggo warga yen ana owah-owahan sing signifikan ing kahanan saiki.

Laporan saka warga sing ngrasakake guncang ing Maui, Molokai, Lanai, lan Oahu teka saka Pulo Hawaii.

Ambane lindhu yaiku 6 mil lan kedadeyan ing 10.06 am wektu Hawaii lokal, 3.06 pm EST.

Srengenge ngasilake suar surya kelas X3.4 utama dina iki, 9 Februari (1314 UTC). Sumber kasebut ana ing mburi sisih kidul-kulon srengenge. Tegese suar sing sebagian eclipsed malah luwih gedhe tinimbang rating X3.4 nominal. Bumi mung ngindari peluru. Spekulator nyambungake fenomena iki karo lindhu Hawaii.

mapi | eTurboNews | eTN

Miturut USGS lan Pusat Peringatan Tsunami Pasifik ing Honolulu, ora bakal ana tsunami.

Ora ana laporan babagan ciloko utawa kerusakan serius sing dingerteni.

Saksi mata ing Pulo Hawaii: Aku ana ing bandara HI KOA nalika 6.3 lindhu tekan Big Island esuk iki. Cukup kelangan goyang, ora muter. Wong-wong padha pandeng-pandengan rada bingung ing kawitane, nanging ana lindhu. Beda saka aku wis felt ing CA ing sasi.

Ing taun 2021 ana lindhu 6.1 kacathet, ora nyebabake karusakan serius:

About penulis

Avatar saka Juergen T Steinmetz

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...