Breaking News Internasional Breaking Zambia News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Border Wisata Zambia Resmi Dibukak

Pilih basa sampeyan
Border Wisata Zambia Resmi Dibukak
Lelungan Zambia

Lelungan Zambia mbukak kanggo warga negara asing, nanging, miturut Kedutaan Besar AS ing Zambia, Pamrentah Zambia nundha kabeh visa turis nganti ora dingerteni maneh. Pelancong sing teka nganggo visa pengunjung utawa nglamar visa pengunjung nalika tujuan sing ora penting, ora bakal dileksanakake sanajan wates Zambia wis dibuka kanthi resmi.

UPDATE

eTN wis ndeleng tanggepan siaran pers ing media sosial kanggo informasi lelungan iki babagan visa turis sing ditandatangani dening Pak Namati H. Nshinka, Petugas Hubungan Masyarakat Imigrasi Zambia. Informasi sing dipikolehi eTN ditliti saka Situs web Kedutaan Besar AS Lusaka Zamiba. Ing kene, kita menehi tanggapan Pak Nshinka tanggal 23 September 2020 kanthi judhul:

KLARIFIKASI TRAVEL sing gegandhengan karo CORONAVIRUS (COVID-19) Pandhuan kanggo ZAMBIA:

Departemen Imigrasi pengin nyetel rekor babagan watesan perjalanan lan
syarat kanggo wong sing pengin teka ing Zambia kanggo macem-macem tujuan. Beda karo nguwatirake
laporan sing tren ing sawetara platform media sosial, sing nyebabake Pemerintah mandheg
diterbitake kabeh visa turis nganti kabar luwih suwe, nundha diterbitake visa nalika teka lan
mung ngidini mlebu lelungan penting, ora ana pangowahan visa saiki ing Zambia
rezim lan kabeh jinis lelungan bebas ngunjungi Zambia. Mula, gumantung karo wisatawan
kewarganegaraan, dheweke bisa mlebu ing Zambia tanpa visa, entuk visa nalika teka utawa saka
Misi Zambia ing luar negeri utawa ndhaptar e-Visa.

Nanging, para pelancong kudu ngati-ati langkah-langkah keamanan lan pencegahan COVID-19 sadurunge
lelungane, nalika teka lan sajrone nginep ing negara kasebut, kaya sing dipandu dening Menteri Kesehatan.
Contone, turis lan pengunjung bisnis kudu duwe PCR SARS CoV2 negatif
tes, ditindakake sajrone 14 dina sadurunge.

Kabeh warga Zambia lan Pendhudhuk sing bali, sing ora ngalami gejala, bakal diamati
wajib karantina 14 dina ing omah. Iki uga kalebu sing nduwe sertifikat status minangka
warga sing wis mapan, sing duwe investor, pegawean lan ijin pasangan.

Pandhuan lengkap babagan topik utama kayata visa, prosedur kedatangan ing bandara,
Pedoman Keselamatan kanggo industri pariwisata lan Langkah-langkah Pencegahan Bandara kasedhiya ing

situs www.zambiaimmigration.gov.zm 

Departemen pengin ndhesek masarakat lelungan kanggo verifikasi lelungan sing ana gandhengane karo COVID-19
informasi karo Institusi Pamrentah sing prentah nyedhiyakake informasi kasebut, supaya ora ana
disalahake lan malah ora kepenak yen ora bisa nyukupi sarat mlebu.
Situs web kita duwe kaca khusus kanggo informasi lelungan sing gegandhengan karo COVID-19, sing rutin
dianyari karo informasi lelungan COVID-19 paling anyar.

Artikel eTN terus…

Entuk mlebu Zambia liwat visa utawa idin sing ora turis tundhuk karo persetujuan saka Menteri Kesehatan sawise pemeriksaan kesehatan ing pelabuhan mlebu. Kabeh wisatawan sing teka ing Zambia kudu menehi asil tes PCR COVID-19 (SARS-CoV-2) sing negatif. Tes kasebut kudune ditindakake sajrone 14 dina sadurunge sadurunge tekan Zambia. Pelancong sing ora memenuhi syarat iki ora bakal dililani mlebu ing Zambia.

Paspor lan visa kudu mlebu ing Zambia. Paspor kudu paling ora 6 wulan sawise teka lan paling ora ana 3 kaca kosong ing saben entri. Pelancong sing mindhah negara liya ing dalan menyang Zambia, utamane Afrika Selatan, kudu ngrujuk menyang kaca Informasi Negara kanggo syarat tambahan kaca kosong.

Zambia wis ngetrapake skrining winates nalika tekan bandara internasional ing Lusaka. Skrining kalebu nggunakake thermometers tutul ((thermo-scanner ") kanggo mriksa suhu awak lan njaluk lelungan ngrampungake kuesioner kesehatan lelungan.

Informasi Karantina

Pamrentah Zambia nglakokake karantina 14 dina wajib diuji, lan ngawasi rutin ing omah utawa papan panggonan sing disenengi kanggo wong-wong sing mlebu ing Zambia.

Wong sing teka ora diwajibake maneh karantina ing fasilitas sing ditunjuk pemerintah nanging kudu komunikasi karo pejabat Kementerian Kesehatan sing arep manggon lan menehi informasi kontak sing akurat kanggo tindak lanjut rutin.

Iki kalebu sing mlebu ing Zambia ing Bandara Internasional Kenneth Kaunda (KKIA) lan kabeh bandara internasional Zambia liyane, uga wates tanah.

Individu sing gejala bakal dites COVIS-19 (SARS-Cov-2) ing bandara lan kudu mlebu protokol isolasi ing fasilitas pamrentahan Zambia.

Jadwal penerbangan domestik winates dioperasikake kaping pindho saben minggu antara Bandara Internasional Kenneth Kaunda lan Bandara Internasional Mfuwe, uga antara Kenneth Kaunda lan Bandara Internasional Harry Mwanga Nkumbula ing Livingstone. Maskapai sing saiki mabur menyang Zambia yaiku Ethiopian Airlines, RwandAir, Kenya Airways, lan Emirates. Proflight Zambia ngoperasikake penerbangan domestik winates.

#bajangbali

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.