24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Nggoleki budaya paling apik ing donya mbutuhake eksplorasi

0a13_44
0a13_44
ditulis dening editor

Ora angel ngerteni ibukutha budaya ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

Ora angel ngerteni ibukutha budaya ing saindenging jagad.

Kutha kayata Paris, Roma, London, Istanbul, Berlin lan New York minangka pilihan kaping pisanan kanggo para turis sing golek seni, arsitektur, sejarah, musik lan panganan sing paling apik. Lan pancen kudune - samubarang kutha kasebut menehi bandha sing isin banget, luwih gampang nglampahi seumur hidup kanggo njelajah lagu-lagu sing paling gedhe.

Kanthi museum Paris lan arsitektur Roma, adegan seni ing Berlin lan gastronomi New York, kenapa repot-repot katon luwih adoh?

Sejatine ana akeh sebab. Sawetara penawaran budaya, monumèn, lan gerakan sing paling apik ing donya bisa ditemokake ing njaba pusat utama.

Kaya dene Polyglot sing wis lelungan kanthi ngerti, sawetara sing paling ditemokake kudu nyingkir saka dalan sing wis diantemi (lan bisa uga mudhun ing tangga lan liwat lawang sing ora ditandhani). Kanggo saben favorit sing misuwur, ana kutha sing paling kondhang kanthi adegan budaya sing rame lan bisa dingerteni sawetara turis sing pengin ngakses situs sing paling apik.

Contone, sing ngunjungi Jerman, bisa uga lunga menyang Berlin, milih Dresden, metropolis Baroque sing apik sing dadi pusat budaya tinggi Jerman nganti rusak nalika Perang Dunia II. Nanging philharmonic sing misuwur tetep urip, lan proses restorasi sing angel nggawe kutha kasebut dadi tujuan seni lan arsitektur.

Utawa contone Helsinki: Ibu kutha Finlandia arang nggawe dhaptar panggonan Eropa sing bakal dikunjungi, nanging kutha kasebut, sing diarani World Design Capital 2012, njeblug karo inisiatif desain anyar, arsitektur canggih lan inovasi kreatif.

Apa sampeyan ngalami retasine utawa tetep dadi rahasia sing tetep dijaga, kabeh tujuan ing dhaptar iki cukup - bisa dikatutake - senadyan lelungan.

GALWAY, Irlandia

Pemandangan: Sampling ing pinggir segara warisan tradisional Irlandia.

Tandatangan: Galway dununge ing pesisir Irlandia, ing bagean negara sing gegandhengan banget karo budaya tradisional Irlandia. (Akeh desa ing kutha kasebut utamane nganggo basa Gael.) Dolan maring Taibhdhearc na Gaillimhe, teater basa Irlandia nasional ing negara kasebut, kanggo ngrasakake interaksi antara warisan Irlandia lan adegan seni kutha kasebut.

Pengetahuan njero: Galway minangka papan sing apik kanggo ngrungokake musik Irlandia tradisional - utawa musik "trad". Lewati jebakan turis lan pilih kanggo pub lokal kaya Crane Bar.

Aja lali: Greja Collegiate St. Nicholas sing apik, sing dibangun ing taun 1320 lan duwe bedane minangka gereja paroki abad pertengahan paling gedhe ing negara kasebut.

ALMATY, Kazakhstan

Pemandangan: Mekar seni eksperimental lan teater pasca Perestroika kanthi latar mburi arsitektur tradisional sing subur.

Tandha tangan: Kanggo ngenalake budaya Kazakh, bukak Museum Nasional, sing ana ing sanjabane istana presiden lan nawakake pameran seni lan sejarah Kazakh. Sawise iku, bukak Taman Panfilov sing apik kanggo ndeleng Katedral St. Ascension, sing minangka salah sawijining struktur kayu paling gedhe ing donya sing dibangun tanpa paku.

Pengetahuan njero: Adegan teater yaiku kedadeyan seni sing paling menarik. Tampilake pertunjukan ing Teater Art & Shock, klompok teater konseptual sing misuwur sacara internasional, utawa bukak Teater Drama Rusia Lermontov, sing dadi panggung Rusia main dina Selasa nganti Minggu lan nggawe bioskop dadi ruang pameran kanggo seniman kontemporer lokal ing dina Senin.

Aja ketinggalan: Pameran ing Arvest Art Gallery, sing dibukak limang taun kepungkur lan kanthi cepet dadi pusat seni kontemporer ing kutha kasebut.

ANTWERP, Belgia

Pemandangan: Gaya Eropa sisih lor sing khas lan modern cocog karo keanggunan klasik Flemish.

Tandatangan: Antwerp minangka gabungan saka sejarah lan kontemporer. Kanggo ngrasakake sejarah, kunjungi Katedral Our Lady ing abad kaping 14, sing nampilake sawetara lukisan penting dening Peter Paul Rubens. Kanggo giliran modern, mampir lokasi utama Dries Van Noten, perancang busana avant-garde sing paling penting ing Antwerp.

Pengetahuan njero: Penggemar typeface bakal seneng karo Museum Plantin-Moretus, sing ngurmati sejarah tipografi. Koleksi kasebut kalebu rong mesin cetak paling tuwa ing donya. Rencanakake lunga ing akhir minggu wiwit museum kasebut ana ing Vrijdagmarkt, alun-alun abad kaping 16 sing dikenal kanthi pasar Jumuah.

Aja lali: Rubenshuis, tilas omah lan studio pelukis Rubens. Omah kasebut minangka penasaran arsitektur, dibangun meh podo karo istana Italia ing jaman Renaisans lan nampilake taman Baroque lan portico. Tamu saiki bisa tur ing kene lan ndeleng akeh karya seniman sing misuwur, kalebu Adam lan Eve.

DRESDEN, Jerman

Pemandangan kasebut: Pusat budaya lawas urip maneh 60 taun sawise rusak akeh.

Tandatangan: Sadurunge Perang Dunia II, Dresden dadi ibukutha seni ing Jerman, nanging akeh arsitektur sing misuwur rusak nalika kebakaran nalika taun 1945. Watu Frauenkirche, utawa Church of Our Lady, ngalami pamulihan $ 218 yuta ing taun 2006 kanggo nandhakake kutha kaping 800 ing kutha kasebut ulang tahun lan saiki dadi jangkar Altstadt (Kutha Tua). Deleng bangunan Baroque liyane sing wis dibalekake kanthi apik ing kene, kaya Istana Zwinger utawa Semperoper.

Pengetahuan njero: Nem kaping enem taun iki Dresden Philharmonic misuwur main ing Frauenkirche - kalebu konser kanggo Advent lan Taun Anyar lan rong acara ing musim ngarep iki kanggo menehi ulang tahun Wagner kaping 200 taun.

Aja ketinggalan: Kunjungi Museum Sejarah Militer kanggo njelajah babagan kepiye kutha kasebut kena pengaruh - kanthi struktural lan sosial - kanthi perang. Museum kasebut, salah sawijining museum paling gedhe ing Jerman, umure mung setaun nanging menehi wawasan penting babagan sejarah budaya Dresden.

HELSINKI, Finlandia

Pemandangan: Desain Eropa imajinatif, hiper-saiki.

Tandha tangane: Helsinki wis meh pungkasan taun dadi Modal Desain Dunia, sawijining prabédan sing nyebabake akeh seniman, acara lan proyek sing ana gandhengane karo desain. Saiki ana sawetara sing bisa ditemokake ing wulan Desember lan Desember, kalebu pasar pop-up desain lan desain ing papan pamotongan kutha (papan jagal) lan Kamppi Silence Kamppi sing digawe kayu, bubar dibangun ing Lapangan Narinkka sing rame.

Pengetahuan njero: Mung adegan panganan Helsinki sing padha karo adegan desaine. Kunjungi Chez Dominique, siji-sijine restoran ing kutha kasebut kanthi loro lintang Michelin, kanggo conto gastronomi Finlandia sing paling dhuwur. Utawa ngayun menyang Pasar Herring kanggo ngrasakake warisan saka nelayan Helsinki.

Aja ketinggalan: Ngumbara Punavuori, Distrik Desain, kanggo entuk dosis paling akeh saka gaya Helsinki. Lingkungan kasebut nduweni sawetara prekara, wiwit barang antik lan seni rupa ing Haddadin nganti mode landasan pacu saka Ivana Helsinki, kolektif seni, mode lan film sing nembe ditampilake ing minggu mode New York.

HAVANA, Kuba

Pemandangan: Warp wektu postkolonial kanthi adegan musik sing berkembang.

Tandha tangan: Embargo suwene wis puluhan taun nggawa Havana saka radar kanggo turis Amerika - lan nundha kutha kasebut ing estetika taun 1960-an (nggambarake Ford Thunderbirds lawas ing dalan) - nanging musik kasebut terus berkembang. Rungokake tumindak paling gedhe ing Kuba bebarengan karo para pemain anyar ing Casa de la Música Miramar.

Pengetahuan njero: Liwati restoran sing dikelola pemerintah lan pilih kanggo paladares, restoran sing mbukak pribadi kayata La Galería, sing nyedhiyakake tarif Kuba ing teras sing breezy.

Aja ketinggalan: El Malecón, esplanade lan banyu laut sing diwiwiti ing Old Havana lan udakara patang mil ing pesisir. Mlaku kasebut menehi pemandangan sawetara landmark sejarah penting ing kutha kasebut, kayata kastil El Morro lan Castillo de San Salvador de la Punta.

Le Mans, Prancis

Pemandangan: Sejarah kuno ketemu pesona Prancis sing pastoral.

Tandatangan: Nalika paling misuwur kanthi balap mobil 24 jam taunan epik, Le Mans wiwit abad kaping pisanan SM lan duwe sejarah budaya sing akeh, kalebu link menyang wangsa Plantagenet. Pengunjung bisa ngumbara ing dalan-dalan ing tembok ing omah-omah kayu abad kaping 15 ing kutha lawas, lan Carré Plantagenêt sing bubar direnovasi menehi gambaran umum babagan sejarah wilayah kasebut.

Pengetahuan njero: Festival Entre Cours et Jardins menehi akses umum menyang kira-kira 20 kebon pribadi sing apik - lan asring klasik - Prancis ing wilayah kasebut.

Aja lali: Tembok asli Gallo-Romawi lan kamar mandhi Romawi sing ana ing cedhak kutha.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.