News

Mbayar d'Oc: Tingkat nomer loro. Ora kelas loro

elinor
elinor
ditulis dening editor

Ana akeh sing kudu dingerteni babagan anggur, mula aku kudu miwiti pendhidhikan nalika aku lair.

Print Friendly, PDF & Email

Ana akeh sing kudu dingerteni babagan anggur, mula aku kudu miwiti pendhidhikan nalika aku lair. Aku mbuang-mbuwang wektu liwat pendhidhikan dhasar lan menengah lan terus sekolah lulusan nalika aku kudu / ora kudu nindakake apa-apa kajaba sinau anggur.

For sure the looking, swirling, sipping, breathing, spitting that is part of the wine tasting ritual is much more fun than sitting in classrooms and libraries and spending cloistered hours of studying and prepping for exams. May I mention the disappointments from “almost” perfect grades or “almost” passing? Life would have been much better had I tossed aside the quest for a liberal arts, international business education, and chosen the right path – the study of wine.

Untunge, aku wis ngerti kesalahan polahe lan saiki aku bisa mlaku liwat lorong, kanthi sinaran anggur pirang-pirang saka Prancis lan Jerman, aroma anggur sing legi lan manis saka Chili lan Australia, New York, California, lan uga Missouri. Perjalanan anggur angel banget, kompleks, lan nyenengake. Anggur minangka woh sing rumit kanthi macem-macem kapribadian lan menehi kejutan tanpa wates.

Aku Ora Ngerti
Apa sampeyan ngerti manawa anggur Prancis duwe silsilah? Ing langkah paling ngisor anggur Prancis, konsumen bakal nemokake meja Vin de utawa anggur meja. Anggur mawa label iki ditingkat ing ngisor klasifikasi VDQS lan Appellation d'origine controlee (AOC). Label tabel Vin de mung nuduhake manawa anggur iku saka Prancis. Panliten nuduhake manawa tembung anggur meja ing label botol anggur Prancis dudu klasifikasi sing bisa ditindakake kanthi komersial.

Langkah sabanjure kanggo tangga anggur Prancis yaiku Vin de bayaran. Nomenclature iki dikembangake ing taun 1973 lan dilulusake karo pamrentah Prancis ing taun 1979. Iki ngidini produsen mbedakake anggur sing digawe nggunakake varietas anggur tartamtu lan / utawa campuran lan ngasilake prosedur ing ngisor iki kajaba sing diwajibake miturut aturan AOC.

Sadurunge anggur akeh utawa rangkep dirilis kanggo didol, operator anggur kudu tundhuk anggur ing kontrol omah (Pays d 'Oc Wine Producers Union). Proses iki diaudit dening Bureau Veritas Certification France. Yen anggur memenuhi standar sertifikasi, mula bakal ditampa paspor sing bisa dikomersialake lan diluncurake kanggo didol.

Ana telung level anggur kanggo Vin de bayaran karo Vin de Pays d'Oc saka wilayah Languedoc-Roussillon ing Mediterania Prancis sing dadi kontributor kategori kasebut. Wilayah iki duwe udakara 700,000 hektar ing sangisore wit anggur lan minangka salah sawijining wilayah sing ngasilake anggur paling gedhe ing saindenging jagad, sing tanggung jawab kanggo luwih saka sepertiga saka total produksi anggur Prancis. Bubar ing taun 2001, wilayah kasebut ngasilake luwih akeh anggur tinimbang kabeh Amerika Serikat.

Iki minangka produsen anggur varietal paling terkenal ing donya kayata Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, lan Syrah. Ora kaya sawetara wilayah liyane ing Prancis sing mbutuhake sawetara ilmu babagan geografi Prancis kanggo nemtokake label anggur, anggur Vin de Pays d'Oc diwenehi label kanthi macem-macem jinis anggur utama.

Ngombe Mbayar d'Oc
Amerika Serikat ngombe 3.9 persen anggur sing diprodhuksi ing Pays d'Oc sing nuduhake US $ 32.63 yuta. Saka volume total, 72 persen warna abang lan wungu nalika 28 persen putih. Umume anggur saka Pays d'Oc dikonsumsi dening wong Jerman (25 persen), Inggris, lan Walanda (masing-masing 11+ persen).

USA / Sambungan Prancis
Ing taun 1987, Jacques Gravegeal, saiki dadi Presiden Uni Produsen Anggur Pays d'Oc, ngunjungi Amerika Serikat lan ngerti babagan proses anggur varietal anggur Amerika. Dheweke nemokake metode produksi modern sing digunakake ing kene lan cepet ngerti yen metode kasebut bisa nggawe industri anggur ing wilayah kasebut.
Gravegeal lair ing Herault, sawijining departemen ing sisih kidul Prancis sing dijenengi jeneng kali ing wilayah kasebut. Wiwitane wilayah vitikultur sing penting, musnah ing abad kaping 20 nalika penyakit nyerang wit anggur lan penjualan anggur mudhun. Petani anggur mbrontak lan dianggep kasar dening pamrentah Georges Clemenceau.

Nalika Gravegeal bali saka Amerika Serikat menyang omah ing Herault, dheweke mulai kerja bareng karo Robert Skalli, sawijining pedagang anggur utama, lan nggawe label Vin de Pays d'Oc (saiki Pays d'Oc IGP). Label iki khusus kanggo anggur varietal kualitas lan ditampa minangka standar universal kanggo anggur sing apik. Thanks kanggo upaya Gravegeal, wilayah kasebut mulihake vitikultur lan nggawe maneh semangat ing wilayah kasebut. Cekungan Montpellier ngalami salah sawijining paningkatan paling cepet ing saindenging Prancis.

Proyek Vinetta
To promote increased consumption of Pays d’Oc wines, Jacques Gravegeal recently visited New York and hosted a wine tasting event at the Vinatta Project, located in the meatpacking district of Manhattan. The wine experience was well attended by trade importers and wine merchants. While everyone had their favorites, my take on the Pays d’Oc follows:

Asri lan Seger

La Forge Estate
Sauvignon Blanc 2012
Rega: US $ 12.99

Anggur La Forge Estate minangka campuran saka anggur lawas sing lawas lan anyar. Kepenak banget ndeleng anggur ing kaca amarga menehi cahya ijo lan ijo sing jernih sing bisa nyekel lan nggambarake cahya kasebut. Kanggo ilat, mung woh lan rada ana ing sisih sing manis, nanging bisa rampung kanthi resik.

Muter kanthi apik karo keju seger, tart, lan panganan cuci mulut woh-wohan

Cahya lan woh

Badet Clement, Les Jamelles
Grenache Rose 2010
Rega: US $ 10.99

Kaloro pembuat anggur enom, Catherine lan Laurent Delaunay, tanggung jawab kanggo Grenache Rose sing seger lan woh iki. Gulung kaca ing sunar srengenge lan cathet warna jambon sing alus banget (pikirake suede ultra) lan, diwiwiti kanthi sedhot sing sithik, sampeyan bakal bisa nggawa kenangan sing apik tumrap woh-wohan lan grapefruits. Anggur iki nggawe aperitif sing menarik kanggo dinikmati nalika wiwitan dina.

Main kanthi apik karo omelet, salad, lan pizza

Laurent Miquel
Pere et fils Cin assault - Syrah Rose 2011
Rega: US $ 8.00

Laurent Miquel, tukang nggawe anggur enom sing tanggung jawab kanggo Syrah Rose sing sithik banget lan kembang iki, tangan milih sing paling apik ing anggur Cin assault lan Syrah saka perkebunan kulawarga cedhak Beziers ing Prancis Prancis. Asil kasebut minangka anggur kanthi rasa sing intensif nanging seger lan imbang nuli ngeling-eling rasa langit sing kepenak.

Muter kanthi apik karo prosciutto lan melon utawa disedhot minangka aperitif, kolam renang

Domaine de Jau
Le jaja de jau Syrah Rose 2011
Rega: US $ 8.99

Pikirake mawar, raspberry, lan stroberi sing wis dicampur karo cairan jambon sing nyenengake sing nyenengake kanggo ngobrol kanthi obrolan sing apik.

Muter kanthi apik karo wafel lan stroberi ing wayah sore, sawise bali sedina ing museum

Gurih lan sugih

Jeff Carrel
Puydeval 2010
Rega: US $ 15.50

Tutup mripatmu lan sedhot aroma ceri ireng, lan ing ilat ana saran anise cilik. Anggur iki adhedhasar Cabernet Franc lan dianggep ora biasa; Nanging, nduwe pengikut sing setya sing ngurmati orisinalitas lan regane.

Main kanthi apik karo jamur portabella panggang, pizza, lan burger tingkat gourmet

Informasi tambahan babagan anggur sing nyenengake iki bisa ditemokake ing www.paysdoc-wines.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.