Haiti ing antarane tujuan paling aman ing Amerika?

0a11_2
0a11_2
ditulis dening editor

PORT-AU-PRINCE, Haiti – Haiti is one of the safest destinations; not just in the Caribbean, but throughout all the Americas.

Print Friendly, PDF & Email

PORT-AU-PRINCE, Haiti - Haiti minangka salah sawijining tujuan sing paling aman; ora mung ing Karibia, nanging ing saindhenging kabeh Amerika. Iki minangka temuan umum saka studi anyar babagan kejahatan ing wilayah kasebut sing nuduhake yen Haiti nduweni tingkat kematian kekerasan sing paling murah dibandhingake karo taun-taun sadurunge.

Ing taun 2012 miturut UNODC, tingkat kematian kasar ing Haiti 6.9 saka saben satus ewu wong Haiti kalebu ing antarane tingkat paling murah ing Amerika, lan padha karo Long Beach, California. Iki utamane amarga fokus sing kuat babagan penguatan lan modernisasi pasukan keamanan.

Ing antarane langkah-langkah sing duwe pengaruh dhuwur, pamrentah Haiti tetep janji kanggo nambah ukuran Polisi Nasional nganti 50%, supaya bisa nglawan kejahatan kanthi luwih efektif. Saliyane nambah ukuran pasukane, Polisi Nasional Haiti (HNP) ngandelake teknologi inovatif kanggo nglacak para penjahat. Contone, padha bisa kanggo dismantle ring kidnapping paling gedhé ing negara karo bantuan saka piranti lunak majeng dirancang dening pejabat Haiti dilatih ing Westpoint -program supaya efektif, wis micu kapentingan penasehat asing HNP.

A report by Vanderbilt University’s Latin American public opinion project noted the Haitian National Police’s positive image compared to security institutions throughout Latin America, which are seen as weak, corrupt or inefficient. A recent poll conducted locally for an international agency notes that Haitian citizens are generally more concerned with economic issues such as the cost of living, than with crime.

Lan, miturut laporan paling anyar kanggo Layanan Konsuler Amerika, sing njaga statistik kejahatan sing nglibatake warga Amerika, ing taun 2012 pembunuhan mudhun rong pertiga - saka 6 dadi 2 - tingkat paling murah wiwit 2006. Laporan sing padha nyatakake yen penculikan AS warga uga mudhun ing 2012 saka 9 dadi 11.

Kabar sing ditanggepi dening Departemen Luar Negeri AS sing ngelingake warga AS babagan bahaya kejahatan kekerasan sing terus-terusan ora nggatekake perbaikan sing signifikan ing Haiti. "Penculikan lan mateni warga AS arang banget ing negara kita; kita kerja keras lan rapet karo Amerika Serikat, Kanada lan komunitas internasional kanggo nglawan proliferasi kegiatan kriminal," ujare Laurent Lamothe, Perdana Menteri Haiti.

The State Department warning comes as Haiti is experiencing a dramatic increase in the number of foreign visitors. Pointing to statistics compiled by her office, Minister of Tourism Stephanie Villedrouin notes that “in 2011, we welcomed 46% more US tourists than in 2010.”

While the rest of the region experiences difficulty in containing violent crime rates, Haiti shows positive trends largely as a result of the strengthening of the Haitian National Police, the incorporation of human resources and new technologies into its anti-crime strategies, and, the establishment of a welcoming political and economic climate.

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.