News

Oman Air dolanan ide maskapai anggaran

0a10_413
0a10_413
ditulis dening editor

MUSCAT, Oman - Oman Air milih rong konsultan internasional - Seabury lan Oxford Economics - kanggo nganakake studi kelayakan kanggo ngluncurake maskapai murah.

Print Friendly, PDF & Email

MUSCAT, Oman - Oman Air milih rong konsultan internasional - Seabury lan Oxford Economics - kanggo nganakake studi kelayakan kanggo ngluncurake maskapai murah. Perusahaan kasebut uga bakal nggawe cithak biru kanggo nambah penghasilan perusahaan, untung lan ekspansi armada.

"Kita entuk persetujuan dhasar saka pamrentah kanggo miwiti maskapai biaya murah (LCC). Pamrentah uga wis nyetujoni nyiyapake perusahaan kanggo LCC lan njaluk kita ngirim studi kelayakan kanggo persetujuan pungkasan. Maskapai anggaran paling gedhe bisa digunakake ing rute domestik lan regional, "ujare HE Darwish Bin Ismail Al Balushi, Menteri Tanggung jawab Keuangan lan Ketua dewan Oman Air, Kamis.

"Kita kepengin nyuda kerugian lan break-even. Ing latar mburi iki, kita wis golek konsultan Seabury, sing bakal nyiapake jaringan 10 taun lan rencana ekspansi armada, "jarene.

Panliten kasebut bakal nuduhake manawa maskapai kasebut bakal duwe bathi sajrone telung taun utawa limang taun lan apa kita kudu fokus ing strategi transit utawa point-to-point, jarene.

Konsultan sing dijaluk ngirim rekomendasi sajrone telung wulan, ditugasake nyaranake kegiatan pendukung lan bisnis, sing bisa ditindakake Oman Air kanggo nambah penghasilan, lan entuk bathi kayata kepemilikan hotel, restoran, plancongan lan pariwisata, jarene. Minangka panliten awal, mupangat sosial ekonomi saka operasi maskapai kalebu promosi pariwisata saiki ana 450 juta rial.

“We have also asked the consultant to designate the types of aircraft suitable for operation on long haul routes such as Indonesia and Philippines with possibility of connections to Saudi Arabia in order to attain profitability. Further, the consultant has been asked to highlight the growth impact of the airline during the next five years and ways to boost tourism and economic development; details of the stations where other carriers are taking passengers from Oman and also the impact of implementing the growth plan of transferring such revenues estimated at 50 million rials to Oman Air, he said.

Al Balushi ujar manawa Oxford Economics ditugasake nyoroti peran maskapai kanggo ndhukung perusahaan lan produk lokal kanthi tuku komoditas, layanan lan bahan bakar Omani; nggambarake cara kerja sama lan nggabungake antara maskapai lokal lan maskapai penerbangan liyane kanggo nyengkuyung supaya bisa beroperasi ing Oman; wenehi logika lan sabdhoning subyektif sing kudu ngyakinake pamrentah supaya terus ndhukung marang Oman Air.

Uga dijaluk sinau pengaruh operasional Oman Air menyang bandara sing diusulake lan kepiye carane menehi pengaruh kanggo nggandhengake Oman karo bandara internasional.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.