Warta Wisata

Resor nambah subsidi maskapai kanggo nggawa pemain ski menyang Colorado

Pilih basa sampeyan
0_11
0_11
ditulis dening editor

DENVER - Tarif tambang sing luwih dhuwur lan jadwal penerbangan sing apik bisa mungkasi nambah subsidi ski resort ski Colorado mbayar maskapai kanggo nggawa pemain ski luar negeri menyang kutha ing musim salju iki.

Print Friendly, PDF & Email

DENVER - Tarif tambang sing luwih dhuwur lan jadwal penerbangan sing apik bisa mungkasi nambah subsidi ski resort ski Colorado mbayar maskapai kanggo nggawa pemain ski luar negeri menyang kutha ing musim salju iki.

Penerbangan nonstop menyang gunung saka kutha kaya New York lan Dallas iku penting banget kanggo akeh resort sing nawakake subsidi kanggo njamin penghasilan minimal kanggo maskapai sing setuju nawakake penerbangan kasebut.

Yen maskapai adol cukup kursi ing saben penerbangan, ora kabeh subsidi kudu dibayar.

Ing musim salju iki, maskapai sing ngadhepi kenaikan biaya bahan bakar nglereni jumlah penerbangan sing ditawakake lan ngunggahake biaya, saengga angel lan larang kanggo para pemain ski mabur ing kene. Saiki sawetara resor nambahake potensial mbayar menyang maskapai penerbangan kanggo nawakake penerbangan langsung menyang bandara gunung.

"Kita lagi ndeleng kenaikan biaya setaun paling dhuwur saben taun," ujare Andy Wirth, kepala petugas pemasaran Intrawest, pamilik Resor Ski Steamboat. "Mangkene uga ing resort liyane."

Steamboat sarujuk kanggo mbayar maskapai udakara subsidi $ 2.8 yuta, nganti 14% saka $ 2.45 yuta taun kepungkur, ujare Wirth menyang The Denver Post. Resor iki uga nampa penerbangan sing luwih sithik tinimbang musim salju pungkasan, yaiku musim rekor.

Steamboat ngarepake biaya asline udakara $ 1.5 yuta nganti $ 2.5 yuta, dibandhingake karo $ 1.7 yuta musim kepungkur, lapor The Post.

Resor kasebut nuduhake biaya karo distrik khusus ing komunitas sing mbayar pajeg 2% kanggo kamar hotel. Ing taun kepungkur, bisnis ing wilayah kasebut uga nyumbang udakara $ 150,000.

Telluride, sing entuk penerbangan liyane ing musim salju iki, njamin maskapai penerbangan nganti $ 1.96 yuta kanggo layanan musim salju sabanjure, saka $ 1.16 yuta musim kepungkur, ujare Tom Hess, presiden Organisasi Udara Regional Telluride-Montrose.

Biaya aktual yaiku $ 450,000 taun kepungkur, nanging saiki bakal mundhak taun iki amarga biaya bahan bakar, ujare Hess marang The Denver Post. Telluride Ski Resort lan komunitas Telluride lan Montrose nuduhake biaya.

Topi Creme Butte ing subsidi maskapai dadi $ 1.4 yuta saka $ 1 yuta, nanging resor kasebut ngamanake sawetara penerbangan anyar, ujare Scott Truex, direktur eksekutif Otoritas Transportasi Lembah Gunnison.

Crete Butte mbayar maskapai penerbangan $ 650,000 ing musim salju pungkasan, jarene. Panguwasa nglumpukake pajak penjualan lan mbagi biaya karo Crested Butte Mountain Resort.

Pejabat Vail Resorts ora bakal ngrembug kesepakatan maskapai.

Aspen ora mbayar subsidi maskapai.

Richard Scharf, presiden Biro Konvensi & Pengunjung Metro Denver, marang Rocky Mountain News, dheweke ngarepake ekonomi lan kenaikan biaya bahan bakar kanggo pengaruhe pariwisata ing saben kutha AS.

Nanging Anthony Townsend, direktur riset karo think tank Institute for the Future ing Menlo Park, Calif., Ujar manawa dheweke ngarepake papan sing geografis kayata Colorado bakal nandhang sangsara luwih akeh tinimbang liyane.

Jan Freitag, wakil presiden ing Smith Travel Research sing berbasis ing Nashville, ujar manawa masarakat mesthi bakal lelungan. "Wong-wong mesthi nyoba adoh saka ngendi wae, sanajan bisa uga milih pilihan" penginapan lan panganan lan suwene tetep, ujare.

usatoday.com

Print Friendly, PDF & Email
>