Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Car Rental Pelayaran Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Lelungan Rel Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Blanja Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

71% wong Eropa bakal lelungan ing musim panas iki

71% wong Eropa bakal lelungan ing musim panas iki
71% wong Eropa bakal lelungan ing musim panas iki
ditulis dening Harry Johnson

Temuan Barometer Liburan edisi kaping 21 wis diumumake dina iki. Survei kasebut ditindakake ing antarane 15,000 wong ing 15 negara. Survei kasebut ditindakake antara 26 April nganti 16 Mei 2022.

Niat lelungan taun iki nggambarake kasenengan nyata kanggo lelungan, ngluwihi tingkat pra-pandemi, utamane ing Eropa.

Dibandhingake karo 2021, para ahli ndeleng bali sing signifikan kanggo lelungan internasional lan anggaran liburan rata-rata sing luwih dhuwur, didhukung dening penurunan signifikan ing masalah sing gegandhengan karo COVID-19 sing luwih seneng lelungan pesawat lan nambah permintaan ing hotel.

Inflasi sing terus-terusan ora mandheg nanging ngemot semangat lelungan sawise watesan rong taun, nanging inflasi minangka masalah perjalanan sing paling penting ing taun iki.

Takeaways survey utama:

  • 72% wong Eropa aran "seneng banget kanggo lelungan" utawa "seneng lelungan" ing taun iki; sakabèhé, kanthi 71% wong Eropa arep lelungan nalika musim panas, sing nuduhake kenaikan +14pts dibandhingake karo 2021.
  • Liburan mbuwang dhuwit luwih akeh ing musim panas iki: dheweke nglaporake anggaran perjalanan sing luwih dhuwur ing taun iki tinimbang ing taun 2021, kanthi tingkat rata-rata mundhak sekitar +20pts. Iki tetep luwih murah tinimbang tingkat pra-pandemi.
  • Iki ndadékaké bali menyang sawetara kabiasaan lelungan pra-COVID, kayata:  
    • Bandhing lelungan ing luar negeri tambah akeh: 48% (+13pts) wong Eropa, 36% (+11pts) Amerika lan 56% (+7pts) Thais arep lelungan ing luar negeri musim panas iki. Nanging, lelungan domestik tetep ing tingkat sing luwih dhuwur tinimbang 2019 ing meh kabeh negara.
    • Petualangan kutha populer maneh: padha katon minangka jinis paling populer tujuan kanggo Amerika Utara.
    • Hotel terus dadi pilihan sing disenengi kanggo akomodasi (52% saka turis ing AS, 46% / + 9pts ing Eropa) nalika nyewa liburan tetep atraktif (30% ing Eropa, 20% ing AS).
    • Perjalanan udara bali maneh: Wong Eropa bakal nggunakake mobil kurang saka taun kepungkur (55%, -9pts) lan seneng lelungan udara (33%, +11pts). Padha dadi kanggo Amerika, ing takeran luwih imbang (48%, -7pts vs 43%, +5pts).
    • Wong bali ngrancang preian luwih dhisik, tinimbang ninggalake nganti menit pungkasan: mung 22% wong Eropa sing durung mutusake (-10pts vs taun kepungkur).
  • COVID-19 ora dadi perhatian pertama kanggo para wisatawan Eropa lan Amerika Utara, sing dikalahake dening inflasi lan masalah pribadi / kulawarga.
  • Keprigelan babagan inflasi lan kenaikan rega akeh sing ana ing pikirane wong: pertimbangan finansial disebutake minangka salah sawijining alasan utama supaya ora lelungan dening 41% wong Eropa sing ora bakal lelungan ing musim panas iki (+14pts vs 2021), 45% wong Amerika (+9 poin) lan 34% wong Thailand (+10 poin).
  • Kanthi kesadaran sing terus berkembang babagan pembatalan sing gegandhengan karo lelungan lan masalah kesehatan, Covid-19 wis ngowahi tuku asuransi perjalanan dadi tren sing awet sing kudu terus ngluwihi periode pandemi. 

Pangarepan lelungan saya tambah akeh dibandhingake taun kepungkur, kanthi tingkat asring luwih dhuwur tinimbang ing 2019

Sawise rong taun larangan, turis internasional nuduhake semangat sing kuat kanggo lelungan ing musim panas iki: 72% wong Eropa rumangsa "seneng banget kanggo lelungan" utawa "seneng lelungan" ing taun iki. Austrian, Swiss lan Spaniards sing nuduhake paling kasenengan (watara 4 saka 10 sing ngandika malah bungah banget).

Sakabèhé, 71% wong Eropa arep lelungan ing mangsa panas, sing nuduhake kenaikan 14 poin dibandhingake 2021. Owah-owahan sing paling penting diamati ing Spanyol (78%, +20 pts), Jerman (61%, +19 pts), Belgia (71%, +18 poin) lan ing Inggris (68%, +18 poin).

Proporsi turis ing Eropa luwih dhuwur tinimbang pra-pandemi (udakara 63% -64% ing taun 2017, 2018 lan 2019, +8/9 poin), kajaba Jerman. Évolusi utamané nyengsemaken ing Portugal, Spanyol, Italia, Polandia lan Swiss.

Luwih akeh wong Eropa ngarepake lelungan tinimbang Amerika Utara (60% ing AS, +10pts; 61% ing Kanada) utawa Thais (69%, +25pts).

Anggaran liburan musim panas rata-rata kudu luwih dhuwur tinimbang ing 2021, nanging kenaikan iki diwatesi dening inflasi

Wisatawan bakal duwe anggaran lelungan sing luwih gedhe ing taun iki tinimbang ing taun 2021: Wong Amerika arep mbuwang tambahan $440, kanthi total anggaran sekitar $2,760 (+19% vs 2021). Ing Eropa, anggaran liburan sing dikarepake kira-kira € 1,800 (+220 €, + 14% vs 2021). Peningkatan anggaran dibandhingake karo 2021 penting banget ing Spanyol (+20%), Jerman, Portugal lan Belgia (+15%).

Nanging, anggaran liburan rata-rata tetep luwih murah ing umume negara tinimbang ing taun 2019: udakara € 400 luwih murah ing Prancis, € 300 ing Spanyol lan € 340 ing Jerman umpamane.

Keprigelan babagan inflasi lan kenaikan rega nyebabake para wisatawan lan kepinginan kanggo lelungan - iki kedadeyan kanggo 69% wong Eropa, 62% wong Amerika, 70% wong Kanada, 63% wong Australia lan 77% wong Thai. Salajengipun, pertimbangan finansial disebutake minangka salah sawijining alasan utama supaya ora lelungan kanthi 41% wong Eropa sing ora bakal lelungan ing musim panas iki (+14pts vs 2021), 45% wong Amerika (+9%) lan 34 % wong Thai (+10 poin).

Nalika COVID-19 isih dadi pertimbangan kanggo lelungan, wis surut minangka prihatin

Tingkat keprihatinan global babagan kabeh topik sing ana gandhengane karo COVID-19 wis suda banget dibandhingake taun kepungkur, utamane kanggo rencana lelungan lan luang. Ing tingkat ati-ati melorot Ngartekno nalika nerangake ngindhari panggonan rame (-18pts ing Eropah, -16pts ing USA) utawa bandara sak trip.

Penurunan keprihatinan sing gegandhengan karo COVID-19 iki nyebabake dorongan kanggo kutha-kutha, sing saiki dadi jinis tujuan sing paling populer kanggo Amerika Utara (44%, +9pts). Ing Eropah, kutha tetep adoh saka pinggir segara (26% vs 60%) nanging luwih dhisik tinimbang deso lan gunung minangka tujuan lelungan.

Penurunan iki uga nambah panjaluk ing hotel ing Amerika Lor lan Eropa, amarga bagean saka turis sing biasane nginep ing akomodasi iki mundhak +9pts ing Eropa (46%) lan +4pts ing AS (52%). Hotel tetep dadi jinis akomodasi sing disenengi kanggo preian ing rong wilayah kasebut. Bagéan saka rental vacation tetep stabil.

Sing ujar, 53% wong Eropa lan 46% wong Amerika ujar manawa COVID-19 duwe pengaruh kanggo semangat lelungan. Utamane dhuwur ing antarane wong Kanada utawa Australia (60%) lan luwih akeh ing antarane populasi Thailand (81%). Wong ing saindenging jagad nuduhake manawa dheweke bakal ngindhari lelungan ing negara tartamtu (63% wong Eropa umpamane), milih tujuan sing cedhak (54%) utawa ora bakal mabur lan menyang bandara (38%).

Ing meh kabeh negara sing diamati, tingkat rata-rata pesenan awal mundhak, kanthi luwih akeh wong sing preian luwih cepet tinimbang taun kepungkur.

COVID-19 uga bisa nyebabake kabiasaan asuransi perjalanan jangka panjang, amarga perlindungan sing luwih gedhe karo asuransi perjalanan yaiku kabiasaan lelungan sing katon paling tahan lama ing meh kabeh negara sing ditliti. Tingkat kasebut utamané dhuwur ing Asia Pasifik (Thailand 75%, Australia 54%), ing Inggris (49%) utawa ing Eropah Kidul (Spanyol 50%, Italia lan Portugal 45%).

A ngedongkrak ing Travel International

Dibandhingake taun kepungkur, preian kurang undecided nalika nerangake panggonan trip panas karo mung 22% saka Eropah durung mutusaké (-10pts vs pungkasan taun).

Sing paling penting, bali menyang lelungan internasional diamati ing kabeh negara: 48% (+13pts) wong Eropa, 36% (+11pts) wong Amerika lan 56% (+7pts) wong Thai arep lelungan ing luar negeri musim panas iki. Utamane kasus ing negara-negara ing ngendi turis luwih kerep lelungan ing luar negeri: Inggris (+24 pts ing luar negeri), Swiss (+7pts) lan Belgia (+7pts) bakal ninggalake omah lan menyang luar negeri.

Ing sawetara negara, proporsi wisatawan sing bakal tetep ing negarane tetep stabil dibandhingake taun kepungkur: populasi sing sacara tradisional tetep ing watese bakal njaga tren iki. Iki bakal dadi kasus kanggo 65% wong Italia, 59% wong Spanyol, 56% wong Prancis lan 54% wong Portugis. Nalika lelungan domestik ing Inggris (-11pts), Swiss (-8pts) lan Belgia (-5pts) mudhun.

Nalika lelungan internasional mundhak, para wisatawan bakal nyetel mode transportasi. Sakabèhé, loro sarana favorit tetep mobil lan pesawat. Nanging, wong Eropa bakal nggunakake mobil kurang saka taun kepungkur (55%, -9pts) lan seneng lelungan udara (33%, +11pts). Padha ditrapake kanggo wong Amerika, kanthi proporsi sing luwih seimbang (48%, -7pts vs 43%, +5pts). Sepur utawa bis isih digunakake dening minoritas populasi: kurang saka 15% wong Eropa lan kurang saka 10% ing bawana liyane.

Bali menyang normal?

Nalika ditakoni babagan bali menyang "kahanan normal" lelungan, persepsi beda-beda saka siji negara menyang negara liyane. Thais, Australia lan Austria paling pesimis, karo setengah saka populasi mikir kahanan bakal bali normal mung ing 2024, karo sawetara responden nuduhake iku bisa mengko, utawa malah ora tau. Kosok baline, Polandia, Ceko lan Swiss sing paling optimistis, kanthi meh 4 saka 10 ujar manawa bali menyang lelungan normal wis bisa.

Nanging COVID-19 bisa uga wis ngganti kabiasaan kanggo pegawe. Kira-kira seprapat nganti siji katelu saka populasi aktif nyatakake yen dheweke bakal kerja saka lokasi liburan nalika musim panas alias "kerja". Iku utamané bener antarane Portugis (39%), Amerika (32%), Polandia (32%) lan Australia (31%).

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...