News

Paling ora ana 37 wong sing tiwas ing Italia kacilakan bis

Pilih basa sampeyan
0a12_364
0a12_364
ditulis dening editor

ROME, Italia - Paling ora 37 wong tiwas, nalika bis turis sing dipenuhi turis Italia bali saka plancongan, terjun ing dalan gedhe menyang jurang ing sisih kidul Italia, dina Minggu wengi.

Print Friendly, PDF & Email

ROME, Italia - Paling ora 37 wong tiwas, nalika bis turis sing dipenuhi turis Italia bali saka plancongan, terjun ing dalan gedhe menyang jurang ing sisih kidul Italia, dina Minggu wengi. Miturut polisi lan penyelamat, bis kasebut nubruk pirang-pirang mobil sing dikendhegake lalu lintas sing akeh nalika nabrak kasebut.

Tandha sumunar cedhak Avellino, ing sanjabane Naples, wis ngelingake supaya lalu lintas luwih cepet ing sadawane autostrada A116, dalan gedhe sing nyabrang Italia kidul, sadurunge kacilakan kasebut, ujare polisi lan pejabat dalan gedhe, ngobrol ing radio negara, Senin. Dheweke ujar manawa supir bis kasebut, amarga durung mesthi ditemtokake, kayane wis ora bisa ngontrol kendhare.

AP nglaporake yen pirang-pirang jam sawise kacilakan kasebut, petugas pemadam kebakaran ujar manawa dheweke ngekstrak 37 mayat - umume wong sing mati ditemokake ing njero bis sing digosok, sing ana ing sisihane, lan sawetara korban ditarik saka ngisor reruntuhan kasebut, radio negara. lan kantor berita Italia ANSA nglaporake ..

Laporan radio kasebut ujar manawa 11 wong dirawat ing rumah sakit amarga ciloko, loro ing kahanan kritis banget. Ora dingerteni manawa ana slamet liyane utawa ana sing ilang.

Para penyelamat nggunakake gergaji listrik nglereni logam bengkong supaya luwih apik njajal interior bis, mandheg sok-sok meneng kanggo ngrungokake sambat, sanajan layon dilebokake ing peti mati kanggo digawa menyang kamar mayat.

Laporan ujar manawa ana 49 wong sing wis munggah ing bis nalika nyebrot pagar tembok sawise mbanting menyang sawetara mobil, banjur terjun udakara 30 meter (100 kaki) saka dalan gedhe lan menyang jurang cedhak area alas. Ing plunge, bis ngilangi kabeh bagean alangan beton uga pager. Beton kasebut ing potongan gedhe ing ngresiki ing area alas sing mlebu bis.

Radio negara nyathet polisi Avellino ujar manawa supir bis kalebu wong sing tiwas.

Pendhudhuk mobil sing nabrak bis ngadeg ing dalan gedhe cedhak kendharaane. Sisih mburi mobil siji wis repuk kabeh, dene sing liyane digepok ing sisihane. Ora dingerteni manawa ana wong ing mobil kasebut sing cilaka.

Dalan gedhe kasebut ngubungake Italia sisih kulon lan wétan ing sisih kidul.

Laporan awal ujar manawa para penumpang nempuh dina ing Puglia, sawijining wilayah sing cedhak karo Adriatik ing pesisir wétan sing misuwur minangka kuil agama. Nanging dina Senen, reporter radio negara ing lokasi kasebut ujar manawa pihak berwenang ngandhani yen bis kasebut nggawa para penumpang mulih sawise metu menyang area spa termal cedhak Benevento, sawijining kutha sing ora adoh saka Avellino. Wong-wong liyane ing adegan kasebut ujar manawa para penumpang bisa uga wis ngunjungi kutha cedhak Benevento sing dadi omah awal Padre Pio, biksu mistik pungkasan sing misuwur ing kalangan umat Katolik ing Italia.

Penumpang teka saka kutha-kutha cilik cedhak Naples, lan sedulur padha mili menyang lokasi kacilakan.

Miturut AP, bis kasebut dara ing dalan gedhe cedhak kutha Monteforte Irpino ing Irpinia, sawijining wilayah pertanian umume udakara 40 mil (60 kilometer) ing pedalaman saka Napoli lan udakara 250 kilometer (160 mil) sisih kidul Roma.

Wartawan Naples saben dinane Il Mattino, Giuseppe Crimaldi, marang Sky TG24 TV saka adegan yen sawetara saksi ngandhani yen bis kasebut wis mlaku kanthi kacepetan "normal" ing dalan gedhe sing mudhun mudhun nalika tiba-tiba muter lan mulai nemplek mobil. Dheweke ujar sawetara saksi mikir yen krungu swara kaya bis sing nyebul ban.

Penuntut lokal teka ing lokasi kacilakan kanggo miwiti investigasi babagan sebab kacilakan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.