Warta Wisata

Investasi pariwisata kanggo ngembangake Zhanjiang, China

Pilih basa sampeyan
GZM1
GZM1
ditulis dening editor

Zhanjiang nampani investasi pariwisata saka Hong Kong menyang industri pariwisata sing janjeni, sing diarepake bakal tuwuh udakara 2016 sawise fasilitas transportasi kutha saya apik, sawijining kutha utama

Print Friendly, PDF & Email

Zhanjiang nampani investasi pariwisata saka Hong Kong menyang industri pariwisata sing janjeni, sing diarepake bakal tuwuh udakara 2016 sawise fasilitas transportasi kutha saya apik, ujare pejabat kutha utama.

"Pelabuhan laut ing sisih kulon propinsi Guangdong diwenehake sumber daya laut, ekologis, sejarah lan budaya, iklim lan tenaga kerja kaya," ujare Wakil Walikota Zhuang Xiaodong, nyimpulake kaluwihan Zhanjiang ing pengembangan pariwisata.

Pesisir kutha kasebut udakara 2,023.6 kilometer, lan papane 122 pulo sing ora dipanggoni, nyedhiyakake turah segara kanthi tenang lan tenang ing turis.

Semenanjung Leizhou sing rata, salah siji saka telung semenanjung paling gedhe ing negara kasebut, mirip lukisan lanskap kebun pisang emas lan segara tebu ijo.

Budaya Mazu dicampur karo budaya Gaozhou ing Zhanjiang, lan kalorone nawakake atraksi budaya sing khas, kayata segawon watu ukir lan tarian naga.

Pariwisata sing diarep-arep bakal nambah kesempatan kanggo investasi

Dumunung ing sisih kidul Tropic of Capricorn, kutha kasebut ngalami iklim sing anget lan sinar matahari sing akeh banget, dhasar sing dibutuhake kanggo dadi tujuan wisata nalika plancongan musim salju.

"Akeh wong ing China Timur Laut lan Rusia bakal uwal saka hawa anyep ing Hainan nalika preinan. Wong-wong iki uga dadi calon pelanggan, "ujare Zhuang.

"Zhanjiang dudu mung sawijining pulau lan mulane bisa nawakake macem-macem jinis hiburan kanggo turis tinimbang Hainan."

Kanthi pedunung meh 8 yuta, kutha kasebut duwe sumber daya manungsa sing cukup kanggo ngembangake industri pariwisata sing intensif tenaga kerja, ujare Zhuang.

Sanajan sumber pariwisata sing akeh, Zhanjiang isih akeh pengunjung, utamane saka luar negeri.

Turis ing luar negeri sing ngunjungi Zhanjiang taun kepungkur cacah 90,000, dene 13.1 yuta turis teka umume. Rasio turis Tionghoa karo wong asing yaiku 146-menyang-1 ing Zhanjiang nanging rata-rata udakara 30-nganti-1 ing umume kutha wisata utama kutha kasebut.

“Masalah utamane yaiku transportasi. Kita minangka pimpinan transportasi barang amarga pelabuhan lan ril, nanging kita ketinggalan babagan lalu lintas penumpang, "ujare Zhuang.

"Kita ora duwe ril kecepatan tinggi, uga ora duwe saluran udara internasional."

Ing wulan Juli, Hu Chunhua, pimpinan Partai provinsi Guangdong, ngumumake ing sawijining konferensi yen pamrentah provinsi bakal nandur modal 672 milyar yuan ($ 110 milyar) kanggo pambangunan wilayah kulon, wétan lan lor provinsi sing durung maju iki, menehi kesempatan emas kanggo kutha kasebut.

"Wilayah kulon, kanthi Zhanjiang dadi kutha utama, bakal fokus kanggo ningkatake infrastruktur transportasi," ujare Zhuang.

Sepur sing nyambungake kecepatan tinggi ing sisih kulon Guangdong karo Delta Sungai Mutiara bakal rampung lan digunakake ing taun 2016.

Perjalanan saka Zhanjiang menyang Guangzhou utawa Shenzhen bakal dicekak paling sethithik limang jam maneh nganti mung rong jam nganggo sepur. Para ahli nganggep relokasi bandara Zhanjiang kanggo nambah kapasitas, mbukak dalan kanggo nggawe saluran udara internasional.

Print Friendly, PDF & Email
>