24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments Warta Montenegro Breaking News wong Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Bebaya dadi Destinasi Stamp Plancongan Aman

Bebayane dadi tujuan cap lelungan sing aman
foto ing web

Pariwisata Montenegro mung nampa persetujuan penting dening Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia (WTTC) .

Montenegro saiki dadi salah sawijining 100 tujuan ing jagad iki dianugerahi Safe Travels Stamp kanggo Tujuan. Aleksandra Gardasevic-Slavuljica, marang eTurboNeww iki luar biasa amarga negara kasebut ngalami pucuk epidemi Coronavirus.

Katon tegese maksud apa sing kudu dilambangake dening Stempel Perjalanan Aman wis ilang nalika dijarwakake, utawa ora ditulis kanthi jelas dening sing ngetokake sekuritas. Iki sebabe.

Montenegro nembé milih lan pangowahan kakuwasan lagi dirembug.

Pemilihan kasebut ngasilake kemenangan kanggo partai-partai oposisi lan jatine kekuwatan DPS sing berkuasa, sing mrentah negara kasebut wiwit digawe sistem multi partai ing taun 1990. Ing 31 Agustus, pimpinan telung koalisi oposisi, Kanggo Masa Depan Montenegro, Perdamaian Bangsa Kita lan ing Ireng lan Putih, sarujuk kanggo mbentuk pamrentahan sing ahli, lan terus ngupayakake proses Uni Eropa.

The Perangko Plancongan Aman diskusi saiki dadi pusat kontroversi domestik sing anyar.

Aleksandra Gardasevic-Slavuljica, penulis artikel opini iki. Aleksandra uga presiden wilayah Balkan ing AS mbangun maneh.lancaran diskusi ing antarane para profesional pariwisata ing 118 negara.

Pariwisata minangka industri sing gumantung karo reputasi sing dituju. Kita minangka saksi manawa Montenegro wis ilang reputasi lan kepercayaan para turis.

Iku khayalan manawa Montenegro minangka tujuan sing prestisius amarga potensi turis kita durung nate dimanfaatake kanthi lengkap.

COVID nggawe kabeh jelas. Kanthi COVID, ana NKT, Organisasi Nasional sing nanggung krisis kasebut. Banjur ana Organisasi Pariwisata Nasional (NTO), sawise ora ana korona, banjur ledakan corona, lan pungkasane - ana rusak reputasi ing tujuan kasebut.

Pramila kita mbutuhake banget NKT sing anyar lan dihormati, sing bakal dipercaya warga. Lan NTO anyar, sing bakal dadi promotor profesional tujuan Montenegro sing direnovasi maneh. Iki minangka prasyarat kanggo pemulihan pariwisata. Iki sebabe:

Mung negara sing peduli karo kesehatan warga sing bisa duwe sikap tanggung jawab marang turis.

Mung strategi komunikasi sing jujur ​​sing menjanjeni prestise lan reputasi.

Populasi sing sehat lan wareg minangka prasyarat kanggo pariwisata sing aman. Saiki, Montenegro dudu tujuan wisata sing aman.

Kanggo nambah ironis, Organisasi Pariwisata Nasional nampa sertifikat "Aman Plancongan" saka Dewan Pariwisata lan Perjalanan Dunia (WTTC) jdina iki. Tujuane nggunakake cap iki yaiku kanggo promosi lelungan sing aman sajrone COVID-19 lan supaya para turis bisa gampang ngenali zona turis sing aman. Tandha kasebut misuwur ing situs web, jaringan sosial, fasilitas, sing nggawe turis luwih gampang milih papan sing aman.

Proses kanggo njupuk label Safe Travels kaya ing ngisor iki: WTTC nyedhiyakake protokol keamanan ing tujuan utawa pihak sing duwe kepentingan. Protokol nyatane dokumen sing wis ditulis. Nalika protokol disepakati, WTTC menehi cap "Plancong Aman". Titik wiwitan WTTC yaiku ngandelake pejabat berwenang nasional amarga dianggep institusi sing tanggung jawab lan misuwur. Aku kira sing dianggep gampang ..

Mangkono, pariwisata Montenegrin, nalika puncak epidemi, dihiasi karo merek dagang "Safe Travel".

Ing Montenegro, kasunyatan sing penting iki mesthi ilang ing terjemahan.

Mula, NTO saiki duwe instrumen kanggo merek Montenegro dadi tujuan wisata sing aman. Apa dheweke bakal wani nindakake perkara kasebut saiki kudu dingerteni. Nanging ora mung iku.

Kantor Turis Nasional ora mung dadi pemilik merek dagang iki, nanging wis entuk wewenang kanggo luwih mbagekake cap kasebut. Gegayutan kasebut, NTO wis ngirim undhangan menyang hotel, restoran, maskapai penerbangan, kanggo aplikasi lan entuk "Aman Plancongan Aman.". Yen kampanye dilanjutake, bisa uga, nalika mahkota wis kobong, Montenegro bakal diwenehi tandha minangka tujuan sing aman. Ing kene ana masalah.

Ningkatake pariwisata sing aman lan lelungan sing aman, nalika kita diakoni minangka salah sawijining negara sing paling infeksi ing wilayah kasebut, bakal dadi kompromi tujuan sing ora bisa diapura.

Muga-muga NTO bakal ngerti tanggung jawabe lan ing titik iki bakal nundha promosi promosi "Aman Plancong". Label WTTC kudu digunakake, nanging mung yen kondhisi realistis lan nalika kedadeyan "luwih sehat". Nganti saiki, ayo padha makarya nyiyapake kahanan kaya ngono.

Mula, kemungkinan nggawe sertifikat nasional kudu dianggep minangka merek dagang sing bisa diakoni minangka “Montenegro - Responsible Destination”.

Tanggung jawab, ora aman, amarga tujuan sing aman lan plancongan aman durung ana saiki. Badan sertifikasi nasional kudu kalebu ahli saka NTO lan Kementerian Kesehatan. Ya - ahli.

Sertifikat WTTC "Stempel Perjalanan Aman" ora duwe sistem kontrol terus-terusan, nanging gumantung karo tanggung jawab NTO. Bentenipun, aplikasi sertifikat nasional tegese kontrol ketat ing implementasi protokol. Protokol kasebut ora mung ana surat ing kertas, nanging dokumen "urip" lan naleni sing bisa diganti.

Mung yen pariwisata Montenegrin ditandhani nganggo logo dhewe, para tamu sing percaya manawa bakal tetep ing hotel. Iki bakal dadi pesen kanggo turis manawa kita minangka host sing tanggung jawab lan kita siyap nampani dheweke.

Sertifikat sing ditandhani "Montenegro - tujuan sing tanggung jawab" bisa dadi merek Montenegrin anyar, sing bakal nguatake reputasi lan mulihake kapercayan para turis. Kajaba iku, WTTC lan label perwakilan liyane diwenehake.

Mula, aku mréntah supaya ora ngidini Montenegro dicap minangka tujuan sing aman sajrone transisi kekuwatan politik sawise pemilihan pungkasan kanggo nyegah wabah epidemi kasebut. Alesané gampang. Montenegro dudu tujuan sing aman saiki.

Turis ora bakal ngapura kita amarga ngapusi kasebut.

Gloria Guevaras, CEO WTTC marang eTurboNews independen:

“Perangko ora ana gandhengane karo kasus utawa saiki kahanan COVID. Babagan protokol. Perangko kasebut mung minangka pangenalan manawa protokol ana ing level sing padha karo sektor swasta global.
Perangko ora ana gandhengane karo risiko utawa kahanan sing saiki dituju. Saben negara ngatur kahanane dhewe-dhewe. Tujuan mbukak utawa cedhak adhedhasar indikator penilaian resiko WTTC ora bisa ngukur. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Aleksandra Gardasevic-Slavuljica