Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Breaking Indonesia News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Asosiasi Hotel Bali ngresiki Pantai

tuban 1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tanggal 19 September 2020, 75 anggota lan luwih saka 622 peserta saka Asosiasi Hotel Bali melu ing Dina Pembersihan Pesisir Internasional, program sing diprakarsai dening organisasi nirlaba Ocean Conservancy 35 taun kepungkur.

Saiki karo luwih saka 6 yuta sukarelawan ing luwih saka 90 negara, kalebu komunitas lokal, sekolah, lan bisnis, reresik kasebut ditindakake ing 9 wilayah Bali kalebu Nusa Dua, Tanjung Benoa, Sanur, Uluwatu, Jimbaran, Tuban, Seminyak, Canggu , lan Klungkung.

Nalika pandemi COVID-19 isih ana ing Bali, sukarelawan melu protokol kesehatan lan keamanan Pamrentah Bali; klompok disimpen kanthi skala cilik lan nyebar supaya jarak fisik bisa diamati. Topeng dienggo lan sarung tangan digunakake ing kabeh wektu, kabeh sampah sing diklumpukake mlebu menyang ICC Clean Swell App.

"Inisiatif iki minangka salah sawijining upaya kanggo ndhidhik anggota lan karyawan babagan pentinge nglestarekake lingkungan - utamane segara," ujare Simona Chimenti, Direktur Lingkungan kanggo Asosiasi Hotel Bali. "Saiki, BHA minangka siji-sijine organisasi ing Bali sing melu inisiatif saben taun wiwit taun 2013, lan pulau kita wis dadi bagean saka komunitas global para sukarelawan Konservasi Laut."

Inisiatif Dina Pembersihan Pesisir Internasional nyakup wilayah sing jembar ing pinggir kali lan garis pantai, lan sukarelawan disaranake nggunakake alat ramah lingkungan kayata tas sampah sing bisa digunakake maneh. Ing pungkasan saben pembersihan, sampah sing dikoleksi kudu dikategorikake, ditimbang, lan direkam sadurunge dikirim menyang manajemen sampah sing bener. Laporan kasebut bakal dikirim menyang program TIDES (Informasi Sampah lan Data kanggo Pendidikan lan Solusi) kanggo konsolidasi.

Dadi makutha minangka tujuan utama ing jagad, Bali misuwur amarga budaya, seni, lan alam sing khas - utamane pantai sing murni. Nanging, pulau kasebut uga ngadhepi sawetara masalah sing ana gandhengane karo pertumbuhan pariwisata - salah sijine yaiku nambah sampah ing pantai Bali saben taun.

Anggota kita uga nindakake upaya ijo ing operasi saben dina, kayata minimalake panggunaan kertas lan plastik, hemat energi lan manajemen sampah sing tanggung jawab. Kanthi mekaten, kita ngarep-arep bisa njamin masa depan pariwisata Bali sing sustainable.

Asosiasi Hotel Bali minangka klompok profesional hotel lan resor kanthi rating bintang ing Bali. Anggota kalebu Manajer Umum saka luwih saka 157 hotel lan resort ing Bali sing makili luwih saka 27,000 kamar hotel lan meh 35,000 karyawan ing sektor pariwisata.

Salah sawijining tujuan BHA yaiku ndhukung lan nggampangake pangembangan komunitas, pendhidhikan, lan lingkungan ing Bali. BHA wis miwiti akeh proyek sing ana gandhengane karo anggota asosiasi uga profesional industri. Liwat gotong royong, proyek jangka panjang sing nguntungake kabeh pemangku kepentingan ing pulau kasebut bisa digayuh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.