News

Miss World 2013: Win-win kanggo Indonesia, ujar menteri pariwisata

indo
indo
ditulis dening Nell Alcantara

SEOUL (eTN) - Pesta kecantikan Miss World sing saiki kedadeyan ing Bali, salah sawijining tujuan wisata utama Indonesia, nggawe Indonesia dadi sorotan amarga ana panggilan pambatalan

Print Friendly, PDF & Email

SEOUL (eTN) - Pesta kecantikan Miss World sing saiki kedadeyan ing Bali, salah sawijining tujuan wisata utama Indonesia, nggawe Indonesia dadi sorotan amarga ana panjaluk pembatalan acara kasebut saka individu lan klompok agama saka macem-macem wilayah ing negara kasebut. . Untunge kanggo eTN, Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif Indonesia Mari Elka Pangestu saiki ana ing ibukutha Korea Selatan minangka kepala delegasi Indonesia kanggo pertemuan regional Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia sing lagi berlangsung.

Akibate, eTN njupuk wektu kanggo ngobrol karo menteri pariwisata Indonesia, sing uga dikepengini kanggo menehi perspektif Asia sajrone sesi "Perjalanan Global lan Pariwisata Global" sing dianakake dina Setu sore.

Kepiye kahanan perjalanan lan pariwisata Indonesia saiki?
Kita terus tangguh sanajan ekonomi ekonomi global saya mudhun. Semester kaping pisanan 2013, kita mundhak udakara 6.5 ​​persen. Kita cukup optimis yen bisa nggayuh 8.6 yuta turis taun iki, bisa uga luwih akeh.

Kepiye sampeyan bisa nggayuh iki yen Garuda Airlines ora mabur menyang tujuan kaya biasane?
Kita duwe akeh operator murah, kaya, Lion Air, Air Asia. Muga-muga, kanthi Garuda tuku pesawat luwih akeh sajrone rong nganti telung taun mbesuk, kita bakal bisa ndeleng kapasitas luwih akeh.

Apa mbantu Garuda wis ora mlebu ing dhaptar ireng?
Ya wis telung taun iki.

Wicaksana, dadi masalah gedhe ing Indonesia. Wisatawan ora bisa nyegah amarga ana pengeboman lan aspek liyane sing ora positif babagan persepsi. Apa pesen sampeyan kanggo para wisatawan?
Bom teroris saiki dadi ancaman ing endi wae. Kita ngerti iki, lan kita wis nindakake akeh perkara kanggo ngatasi serangan sadurunge. Pirang-pirang taun kepungkur kita durung nyerang, mula kita nindakake upaya kanggo ningkatake kahanan keamanan. Ing Indeks Kompetitif Forum Ekonomi Dunia, ngarep keamanan wis apik banget. Kita ora ana dhaptar peringatan lelungan Amerika Serikat lan Eropa, lan kita wis nganyari ing Australia.

Napa kita luwih ngrungokake babagan iki?
Kayane masalah persepsi. Kita terus tuwuh, mula aku ngira wong ngerti manawa kita wis nindakake akeh upaya kanggo nambah keamanan.

Apa pasar sampeyan saiki?
Isih akeh, biasane. Singapura, Malaysia, Australia lan China nomer papat.

AS lan Eropa minangka pasar konsentrasi utama kanggo Indonesia, apa wis dadi perkara liyane?
Mung tuwuh luwih alon. Yen sampeyan nggabungake Eropa, isih dadi pasar sing akeh kanggo kita.

Pesta kecantikan Miss World sing terus-terusan nggawe Indonesia dadi perhatian. Minangka menteri pariwisata negara, kepiye perasaan babagan masalah kasebut?
Kita terus nggawe manawa kompetisi Miss World bisa mlaku ing Indonesia. Saiki, kita bakal fokus kabeh acara utama ing Bali.

Ana upaya sadhar yen ora bisa ditularake menyang wilayah liya ing Indonesia?
Kita nyoba kanggo nggawe manawa kita peka karo kabeh masalah lan masalah saka macem-macem klompok ing Indonesia. Kita mikir, saka perspektif pariwisata, kita isih bisa nyukupi kabutuhan kompetisi Miss World. Kompetisi kasebut bakal menehi pengaruh sing positif marang Indonesia. Pramila kita bakal nerusake acara kasebut, nanging biasane bakal dianakake ing Bali.

Apa pesen sampeyan kanggo wong-wong sing nentang kompetisi Miss World sing dianakake ing Indonesia?
Saben negara duwe sensitivitas. Aku mikir sapa wae sing nindakake acara apa wae ing negara apa wae kudu dipikirake. Kita ngerti manawa penyelenggara Miss World wis mempertimbangkan sensitivitas, lan kita ngormati. Nanging, amarga kahanan saiki lan saldo sing dibutuhake kanggo nyerang lan kabeh klompok sing beda sing pengin diimbangi, kita isih mikir bisa duwe solusi win-win.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Nell Alcantara