24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Pitakonan News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Prestasi Dewan Pariwisata Uganda saiki minangka tonggak sejarah kanggo pemulihan COVID-19

Draft otomatis
logo utb
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Saiki, Dewan Pariwisata Uganda (UTB) bisa bangga. CEO Papan Pariwisata Uganda Lilly Ajarova lan Petugas Jaminan Mutu Samora Semakula nglamar tanggal 24 Agustus kanggo Seal Pariwisata sing luwih Aman . Saliyane pambiji mandhiri, UTB kalebu panjaluk evaluasi independen.

Seal Pariwisata sing luwih Aman kasedhiya kanggo tujuan lan pemangku kepentingan pariwisata adhedhasar penilaian mandiri. Dening Dewan Pariwisata Uganda nambahake opsi sing penting lan luwih maju kanggo evaluasi, nuduhake komitmen sing penting lan cara mriksa kaping pindho babagan kabijakan sing ana.

Peter Tarlow minangka kepala Pariwisata sing Aman lan uga anggota tim Project Hope babagan keamanan lan keamanan dening Dewan Pariwisata Afrika . Dheweke kerja bareng Uganda ing taun 2019 uga Uganda ora ragu-ragu metu kanthi tenanan ngatasi krisis kesehatan.

Dewan Pariwisata Uganda minangka salah sawijining anggota pendiri Dewan Pariwisata Afrika.

Cuthbert Ncube saka Dewan Pariwisata Afrika ujar: "Pancen kagum banget nalika aku matur suwun karo Lilly lan Dewan Pariwisata Uganda ing gabung karo Kapten sektor Pariwisata kanggo nggunakake - Seal Pariwisata sing luwih Aman. Amarga umume negara-negara Anggota kanthi alon-alon mbukak maneh watese, iku penting banget, yen langkah-langkah pancegahan ditindakake.

Uganda minangka peran strategis lan penting ing bawana kanggo nyopir pamulihan ekonomi ing Wilayah kasebut, Rebuilding Travel bakal ngakoni, dhukungan, lan bisa kerja bareng karo negara-negara sing main peran penting ing manajemen tujuan pasca COVID-19.

Sawise suwene brainstorming ekstensif lan mriksa dokumen lan wawancara penting, Dewan Pariwisata Uganda saiki luwih siyap kanggo ngrampungake kabeh elemen sing dibutuhake kanggo bisa digunakake kanthi aman, kaya tujuan plancongan lan pariwisata sing populer.

Draft otomatis

Evaluasi independen ngluwihi penilaian mandhiri kanthi cara sing amba. Iki menehi segel luwih akeh kapercayan. Iki uga menehi kapercayan Dewan Pariwisata Uganda supaya ora ragu-ragu nindakake langkah tambahan.

Evaluasi dudu cap karet, nanging proses, lan Dewan Pariwisata Uganda saiki disetujoni lan saiki bisa nuduhake segel biru sing dievaluasi Seal Pariwisata sing luwih Aman wadhah.

Naskah surat persetujuan menyang Dewan Pariwisata Uganda

Dhumateng Ibu Ajarova & Pak Semakula:

Kanthi bungah lan terhormat, kita kepengin menehi Dewan Pariwisata Uganda kanthi Segel Pariwisata sing Lebih Aman.

Adhedhasar informasi sing sampeyan wenehake menyang organisasi Pariwisata sing luwih Aman babagan Uganda, aku nyiapake laporan ing ngisor iki kanggo UTB.

Pariwisata minangka salah sawijining industri terkemuka ing donya lan alat pangembangan ekonomi utama, lan kaya ngono, keamanan (kriminal lan terorisme) duweni pengaruh gedhe tumrap pariwisata, pelayaran, lan ekonomi sing berorientasi ing acara. Kajaba iku, umume jagad iki kena pandemi COVID-19, lan efek pariwisata banget nyebabake

Pamrentah Uganda ngerti pentinge industri pariwisata. Uganda misuwur ing saindenging jagad amarga kaendahan alam, macem-macem atraksi, desa-desa sing bersejarah, lan satwa liar. Industri pariwisata Uganda ora mung minangka alat pangembangan ekonomi utama, nanging uga komponen utama ing kualitas urip Uganda.

Uganda bisa bangga amarga akeh pejabat publik sing sensitif karo pariwisata. Dheweke ngerti pentinge pariwisata lan pengaruh pariwisata kanggo reputasi bangsa lan jabatane ora mung ing pariwisata nanging uga ing jagad iki.

Ing jagad saiki sing didominasi pandemi COVID-19, warga lan pengunjung lokal ing saindenging jagad njaluk keamanan lan keamanan sing ditindakake dening para profesional sing wis terlatih. Masyarakat lelungan ngerti hubungane antarane keamanan, keamanan, reputasi, kelangsungan ekonomi, lan kesehatan. Lima faktor kasebut yen dikombinasekake diarani jaminan pariwisata. Saben faktor kasebut penting kanggo menang Seal Pariwisata sing luwih Aman lan nduduhake manawa entitas sing dianugerahi nindakake kabeh cara kanggo njamin level pariwisata sing paling dhuwur. Segel kasebut ngakoni manawa ora ana keamanan lan keamanan 100% ing jagad iki. Amarga alasan iki, segel kasebut nggunakake tembung "pariwisata sing luwih aman." Iki nuduhake manawa entitas sing entuk segel kasebut nggawe program jaminan pariwisata sing dinamis sing nuntut tinjauan terus, revisi, lan upgrade. Seal Pariwisata sing Lebih Aman ngakoni manawa entitas sing dianugerahi ngerti manawa ana langkah-langkah anyar sing kudu diwenehake nalika ana kahanan.

Amarga alasan iki, Pariwisata Rebuilding nawakake Seal Pariwisata sing Lebih Aman mung kanggo entitas pariwisata, bisnis, lan lokal sing ngakoni manawa pekerjaan industri perhotelan minangka perlindungan para tamu lan para sing makarya ing industri kasebut. Motine segel yaiku: "keamanan, keamanan, lan kesehatan dhisik." 

Draft otomatis

Menteri Pariwisata Uganda ing diskusi karo Pariwisata Rebuilding wis nduduhake manawa ngerti manawa jaminan pariwisata kalebu latihan, pendhidhikan, investasi ing piranti lunak, lan pangerten manawa keamanan / penjamin dudu disiplin sing sederhana. Ing jaman pangowahan lan tantangan sing gedhe banget wiwit masalah kesehatan nganti keamanan, Menteri Pariwisata Uganda wis nunjukake manawa dheweke nampa kasunyatan manawa petugas pariwisata bakal duwe latihan terus-terusan lan kudu cukup fleksibel kanggo nyetel prosedur supaya tetep ganti lingkungan.

Menteri Pariwisata Uganda nduwe komitmen kanggo kesejahteraan pariwisata liwat rong wawancara telpon kanthi pribadi lan kanthi mangsuli kanthi nulis kanthi nulis pirang-pirang pitakon jero babagan prosedur kesehatan lan keamanan ora mung amarga ana gegayutane karo pandemi saiki, nanging uga gegayutan karo kabijakan jaminan pariwisata umume. 

Menteri kasebut nuduhake liwat wawancara lisan lan nulis manawa wis melu nggawe produk pariwisata sing luwih aman. Iki uga nuduhake marang peneliti Pariwisata sing Aman yen Uganda nindakake kabeh cara kanggo nggawe lingkungan sing aman, aman, lan sehat kanthi kerja bareng agensi internasional, melu partisipasi karo agensi regional, lan berinteraksi karo spesialis keamanan lan kesejahteraan pariwisata.

Menteri Pariwisata Uganda wis negesake yen njupuk langkah proaktif kanggo njamin pengunjung bisa nemu pengalaman turisme sing paling aman. Menteri kasebut ngerti tenan manawa ora ana sing bisa njamin keamanan lan keamanan 100% lan ora ana sing lara. Apa sing bisa ditindakake yaiku nyediakake langkah-langkah jaminan pariwisata paling apik. Amarga alasan iki, pamrentah nglaporake manawa:

  1. Uganda kudu terus nggawe lan nganyari protokol kesehatan lan jaminan pas wektune lan regional.
  2.  Uganda kudu nyedhiyakake protokol kesehatan, sanitasi, desinfeksi, jarak jauh, lan keamanan sing realistis sing ditrapake pamrentah sampeyan.
  3.  Uganda ngetutake pandhuan jarak adoh internasional kanggo staf lan pengunjung lan ngupayakake nggawe solusi sing ora kena tutul yen bisa. Bangsa kasebut ngetrapake kabijakan tanpa sentuhan ing endi wae lan kapan wae lan nggunakake teknologi kanggo nyuda interaksi fisik ing hotel, restoran, papan transportasi, lsp.
  4.  Uganda wis nggawe kabijakan PPE sing terjangkau lan bisa ditindakake.
  5. Menteri Pariwisata Uganda mbutuhake nyandhang topeng nalika ana interaksi pribadi nalika wong kurang saka 2 meter saka siji liyane. Aturan sing padha ditrapake kanggo transportasi umum.
  6. Uganda njaluk asring ngumbah tangan lan ngresiki kamar hotel lan lokasi umum utawa aparat liyane sing digunakake masarakat.

Negara kasebut nindakake kabeh cara kanggo ngresiki kamar turu kanggo tamu. Perlu dielingake manawa Uganda menehi pertimbangan khusus kanggo aplikasi langkah-langkah reresik lan desinfeksi ing wilayah umum (toilet, aula, koridor, lift, lsp) minangka langkah pencegahan umum sajrone pandemi COVID-19.

Perhatian khusus uga diwenehake marang obyek sing asring disentuh kayata gagang, tombol elevator, pegangan tangan, saklar, doorknobs, lan sapiturute. Anggota staf pembersih diwenehi instruksi. Ing ngisor iki dileksanakake kanggo kamar utawa wilayah tartamtu sing kena COVID-19 kasus:

a) Sembarang lumahing sing dadi reged karo sekresi pernapasan utawa cairan awak wong sing lara, kayata jamban, kranjang tangan, lan kamar mandhi kudu diresiki kanthi disinfektan rumah tangga biasa.

b) Bahan reresik kanthi kode warna kanggo macem-macem wilayah supaya ora kena kontaminasi.

c) Staf layanan mbutuhake pelatihan tambahan kanggo nyiapake, nangani, aplikasi, lan nyimpen produk kasebut, umume pemutih, sing bisa konsentrasi luwih dhuwur tinimbang biasane.

d) Yen bisa, nggunakake bahan pembersih nganggo mung didhukung. Piranti reresik apa wae sing digawe saka kain lan bahan nyerep, kayata endhas pel lan kain lap, dibuwang.

e) Kabeh barang bekas kudu ditangani kanthi tepat kanggo nyuda resiko panularan potensial. Barang sing bisa dibuwang (andhuk tangan, sarung tangan, topeng, jaringan) kudu dilebokake ing wadhah kanthi tutup lan dibuwang miturut rencana aksi hotel lan peraturan nasional kanggo desinfeksi manajemen sampah.

f) Kru reresik dilatih babagan nggunakake PPE lan kebersihan tangan.

g) Kabeh kamar lan area umum kudu divensi saben dinane.

  • Kaya sing wis kacathet, pamrentah ngupayakake nyediakake pembersih tangan miturut kebutuhan masarakat umum lan industri pariwisata. Sanitizer tangan otomatis lan operasi kanthi manual wis dipanggonke ing kabeh wilayah sing sensitif lan terus-terusan.
  • Pamrentah wis ngetrapake program pelatihan kanggo kabeh wilayah pariwisata lan bisnis babagan cara nggunakake pisah fisik lan ing wektu sing padha sensitif karo kabutuhan ekologis lan klimaks bangsa kasebut.
  • Uganda menehi perhatian khusus marang hub transportasi kayata terminal bandara lan negesake pusat transportasi internasional lan bisnis kayata maskapai penerbangan kanggo netepi "Takeoff: Pandhuan kanggo Plancongan Udara liwat Krisis Kesehatan Publik COVID-19".
  • Tanggepan pertama Uganda dilatih babagan panggunaan Piranti Protektif Pribadi lan penanganan kasus ing krisis kesehatan. Perhatian khusus diwenehake kanggo keamanan responden pertama lan tamu.
  • Agensi pamrentah Uganda ngerti manawa ana kahanan utawa owah-owahan, kabijakan kasebut uga kudu diganti saengga bisa nglindhungi pengunjung kanthi maksimal.
  • Uganda duwe rumah sakit khusus COVID-19 sing ora ana gandhengane karo pasien non-pasien.
  • Sajrone periode COVID-19, Uganda ngerti manawa kudu nglindhungi para pengunjung saka ancaman ancaman wisata liyane kayata kriminal. Perlindhungan pengunjung lan pencegahan tindak kriminal pariwisata lan mesthi bakal dadi pucuk kawicaksanan pariwisata.
  • Uganda nganyari kabijakan pariwisata lan nganyari spesialis pariwisata saben dina.

Mula, Pariwisata sing luwih aman bangga menehi Menteri Pariwisata Uganda kanthi Segel Persetujuan Pariwisata sing Aman.  

 Dr. Peter E. Tarlow,

Kepala Validasi Pariwisata sing luwih Aman

Mlebu tanggal 23 September 2020

Informasi liyane babagan Papan Pariwisata Uganda: www.visituganda.com/

Informasi liyane babagan Seal Pariwisata sing Aman: www.safertourismseal.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.