News

Pendapatan Etihad Airways: 1 milyar, 3 yuta penumpang

Pilih basa sampeyan
Ethiad
Ethiad
ditulis dening editor

Etihad Airways terus ngrambah pertumbuhan rekor ing kuartal kaping telu 2013, kanthi penghasilan saka layanan penumpang ngluwihi US $ 1 milyar kanggo kaping pisanan lan nomer penumpang liwati 3 yuta.

Print Friendly, PDF & Email

Etihad Airways terus ngrambah pertumbuhan rekor ing kuartal kaping telu 2013, kanthi penghasilan saka layanan penumpang ngluwihi US $ 1 milyar kanggo kaping pisanan lan nomer penumpang liwati 3 yuta.

Total penghasilan mundhak 11 persen dadi US $ 1.4 milyar, dibandhingake karo US $ 1.3 milyar ing Q3 2012, dene faktor beban penumpang nganti jaringan tekan 81 persen.

Bathi penumpang tambah 10 persen ing Q3 2013, nganti luwih saka US $ 1.03 milyar (2012: US $ 938 yuta), dene bathi kargo mundhak 39 persen dadi US $ 244 yuta (2012: US $ 176 yuta).

Pendapatan saka mitra maskapai aliansi codeshare lan ekuitas yaiku $ 247 yuta ing Q3 2013, 36 persen luwih dhuwur tinimbang US $ 181 yuta sing dikirim ing Q3 2012. Kontribusi kemitraan nyumbang 23 persen saka total pendapatan penumpang Q3, dene angka penumpang mundhak 11 persen dadi 3.06 yuta (2012: 2.75 yuta).

Presiden lan Kepala Eksekutif Etihad Airways, James Hogan, ujar manawa pertumbuhan Q3 kedadeyan ing iklim sing saya akeh lan kompetisi rega sing ana. Iki uga menehi ganti rugi kanggo nyuda perjalanan sajrone Wulan Suci Ramadhan, sing kalebu wulan perjalanan puncak wulan Juli lan Agustus.

"Saliyane tuwuh ing Q3, kita terus ngembangake strategi kemitraan," ujare Pak Hogan.

"Nggawe kegiatan kemitraan, kita terus kerja bareng karo pejabat pangaturan ing India nalika ngrencanakake entuk 24 persen Jet Airways - investasi luar negeri pertama ing maskapai India miturut undang-undang Investasi Langsung Asing.

”Kita nandatangani perjanjian karo Pamrentah Serbia kanggo nggawe kontrak limang taun kanggo ngatur maskapai penerbangan nasional Serbia, Air Serbia, sing saiki dagang dadi Jat Airways, lan nggabungake program flyer sing asring karo Tamu Etihad dhewe. Kita uga nambah saham ing Virgin Australia saka 10.5 dadi 17.4 persen, lan ngluncurake kemitraan karo South Africa Airways, Air Canada, Belavia lan Air Korea, kanthi 46 perjanjian perjanjian codeshare lan ngembangake jaringan virtual kita dadi 375 tujuan. "

Etihad Airways ngenalake siji rute anyar ing Q3, antarane Abu Dhabi lan Sana'a, Yemen, lan nambah kapasitas ing rute liyane liwat penerbangan ekstra utawa panggunaan pesawat sing luwih gedhe. Telung pesawat gabung karo armada - siji Airbus A320 awak sempit, siji Boeing 777-300ER awak jembar anyar lan Airbus A330 sing disewakake. Etihad Cargo uga ngasilake volume volume 41 persen sajrone Q3 dadi 132,448 ton (2012: 94,123). Etihad nggawa 90 persen kabeh kargo udara menyang lan saka pusat Abu Dhabi.

Ringkesan Q3:

• Perjanjian sing ditandatangani karo Pamrentah Serbia kanggo nggawe kontrak limang taun kanggo ngatur maskapai penerbangan nasional Serbia, Air Serbia, sing saiki dagang dadi Jat Airways

• Program flyer Air Serbia sing terintegrasi dadi Tamu Etihad

• Tambah akeh saham ing Virgin Australia saka 10.5 persen dadi 17.4 persen

• Kemitraan Codeshare karo South Africa Airways, Air Canada, Belavia lan Air Korea

• Penerbangan diwiwiti menyang Sana'a, Yemen, kaping papat saben minggu

• Ditambahake telung pesawat - siji Airbus A320, siji Boeing 777-300ER lan siji Airbus A330

• Penghargaan Strategi Maskapai - Kepemimpinan Eksekutif, James Hogan, Presiden lan Chief Executive Officer

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.