24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
News

Wakil Presiden Mauritius ing Seychelles kanggo Festival Kreol

seychelles_83
seychelles_83
ditulis dening editor

Agnes Ohsan Bellepeau, Wakil Presiden Mauritius, ana ing Seychelles kanggo Festival Kreol edisi kaping 28 sing bakal dibukak kanthi resmi bengi iki, 25 Oktober.

Print Friendly, PDF & Email

Agnes Ohsan Bellepeau, Wakil Presiden Mauritius, ana ing Seychelles kanggo Festival Kreol edisi kaping 28 sing bakal dibukak kanthi resmi bengi iki, Oktober 25. Pulo tengah-tengah segara Seychelles nyekseni kaping pisanan kayata pamrentah pamrentah Mauritius sing dhuwur sing bakal dadi tamu pakurmatan Festival Kreol.

Agnes Ohsan Bellepeau, wanita pisanan sing nyekel Wakil Presiden ing Mauritius, dadi delegasi sing kuwat saka Mauritius lan Rodrigues sing uga wis teka ing Victoria, ibukutha Creole ing donya, kanggo nampilake bakat seni ing edisi 2013 iki Festival Kreol.

"Aku seneng banget bisa diundang ing Seychelles kanggo festival kasebut. Aku wis ngunjungi pulau pirang-pirang taun kepungkur, lan iki pertama kaline aku teka ing Festival Kreol. Seneng banget yen aku teka ing kene, lan aku ngarep-arep festival, ”ujare Agnes Ohsan Bellepeau ing sawijining wawancara singkat nalika tekan bandara Seychelles International.

Nalika pesawat Air Seychelles mlebu ing Bandara Internasional Seychelles, Wakil Presiden Seychelles, Danny Faure, diiringi Alain St.Ange, Menteri Pariwisata lan Budaya Seychelles, lan Pak Nirmal Shah, Konsul Kehormatan kanggo Republik Mauritius, Ibu Bellepeau lan delegasine.

Mauritius lan Rodrigues mesthi main peran aktif ing Festival Kreol taunan sing dipentasake ing Seychelles, lan pirang-pirang taun delegasi sing teka ing pulau-pulau Seychelles kanggo Festival Kreol saya kuwat. Komisioner Rodrigues sing tanggung jawab kanggo Budaya uga ana ing delegasi sing diwakili ing edisi 28 Festival Kreol kanthi delegasi 9 anggota.

"Pulo Rodrigues kepengin banget dadi bagean saka manifestasi gedhe iki. Seychelles lan Rodrigues duwe ikatan budaya sing umum lan cara urip wong Creole. Kita teka ing kene kanggo nampilake budaya, masakan, lan kita bakal menehi sumbangan kanthi khusus kanggo acara budaya iki, amarga Pulo Rodrigues negesake banget babagan peran budaya ing perekonomiane. Kita yakin manawa ana ing Seychelles bakal migunani kanggo masa depan pulau. "

Agnes Ohsan Bellepeau miwiti karir ing politik ing taun 1995 minangka anggota Majelis Nasional lan dipilih dadi Wakil Presiden Mauritius ing 2010. Iki minangka kunjungan resmi pertama ing Seychelles.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.