News

Pulo turis Hainan kanthi tandha oranye sing diterbitake dening panguwasa Tiongkok

CinaTaop
CinaTaop
ditulis dening editor

Pulo Pariwisata Tiongkok Hainan, asring diarani Hawaii China saiki ana ing jalur langsung topan monster Haiyan, sing mung ngrusak akeh wilayah ing Filipina.

Print Friendly, PDF & Email

Pulo Pariwisata Tiongkok Hainan, asring diarani Hawaii China saiki ana ing jalur langsung topan monster Haiyan, sing mung ngrusak akeh wilayah ing Filipina.

Kantor Pusat Kontrol Bencana lan Kekeringan Negara Tiongkok wis njaluk provinsi Hainan lan Guangdong uga Wilayah Otonom Guangxi Zhuang supaya ngawasi Haiyan lan ngupayakake pancegahan.

China wis ngetokake tandha oranye, peringatan paling dhuwur nomer loro ing sistem cuaca nalika Topan Haiyan nyerang pesisir China.

Haiyan, topan kaping 30 lan paling kuat sing nempuh China ing taun iki, wingi tekan jam 6 sore wingi ing wilayah wétan Laut China Selatan, 370 km sisih kidul-wétan kutha Sansha, Hainan, sawise ngrusak Filipina.

Kantor pusat bakal pindhah menyang sisih Lor-Kulon kanthi kecepatan 30-35 km saben jam.

Bagian tengah lan kidul kutha Hainan lan Sansha diarepake bakal kena deres nalika badai Topan Haiyan, ujare markas kasebut.

Kabeh kapal nelayan dijaluk bali menyang pelabuhan awan awan wingi.

Ing wengi pungkasan, umume sing bali, sawetara isih bali, lapor kantor berita Xinhua sing dikelola negara saiki.

China duwe sistem peringatan cuaca kanthi kode papat warna, kanthi warna abang minangka sing paling parah, banjur ana warna oranye, kuning lan biru.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.