News

Goa ngeculake pandhuan wisata ilegal, 5 wong Rusia didenda

0a11_898
0a11_898
ditulis dening editor

PANAJI, Goa - Ngatasi pandhuan turis asing sing operasi kanthi ilegal, pangembangan pariwisata minggu kepungkur menehi dhendha limang wong Rusia lan siji warga Ukraina ing Pendaftaran Goa

Print Friendly, PDF & Email

PANAJI, Goa - Ngrampungake pandhuan turis asing sing operasi kanthi ilegal, pangembangan pariwisata minggu kepungkur menehi dhendha limang wong Rusia lan siji warga Ukraina miturut Undhang-undhang Pendaftaran Goa, 1982.

Departemen Pariwisata uga wis nulis menyang Kantor Registrasi Warga Asing (FRRO) kanggo njupuk tindakan sing cocog marang enem wong asing sing kejiret nindakake kegiatan bisnis ilegal. Rincian paspor saka enem wong asing wis dikirim menyang FRRO.

Nalika lima wong Rusia- Dmitry Kudlaev, Eurokhina Valentina, Pavel Cattapob, Polikarpova Ekaterina lan Romanova Luhia - didenda 10,000 saben, warga negara Ukraina Ihuk Julia didenda 2,000. Petugas polisi FRRO Tony Rodrigues nalika dihubungi ujar manawa dheweke wis miwiti proses pengusiran warga asing sing dilaporake amarga operasi ilegal ing Goa dening departemen pariwisata.

Ing pungkasan musim salju pungkasan, departemen pariwisata wis denda wong wadon Rusia sing kejiret operasi minangka pandhuan wisata ing Old Goa tanpa visa bisnis. Keluhan kasebut diajukake dening John Mascarenhas, anggota asosiasi pandhuan wisata Goa babagan operasi bisnis ilegal saka Rusia.

Mascarenhas ujar manawa kegiatan bisnis Rusia wis ngluwihi wilayah pandhuan wisata sing makarya tanpa visa bisnis. "Akeh sing makarya dadi operator tur, ana sing nggunakake topi pangrencana pernikahan, lan sawetara agen sumber kendaraan kanggo turis," ujare Mascarenhas.

Dheweke negesake manawa umume operator ora duwe visa bisnis lan malah sing duwe visa bisnis ora tetep nindakake kegiyatan bisnis kasebut. "Malah perusahaan operasi tur sing kondhang nyewa layanan Rusia sing ana ing visa wisata," ujare.

Pejabat pariwisata negesake manawa dheweke nindakake tumindak yen kegiyatan kasebut ora dingerteni; jarene dudu tugas sing gampang kanggo nglacak nalika ana ing tangan liyane karo wong-wong lokal sing penting. Sawetara wong Rusia uga ngoperasikake gubuk biasane ing wilayah sabuk pantai Lor ing Morjim, Ashvem lan Arambol kanthi berkah saka warga lokal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.