St. Helena ngluncurake kampanye 'Napoleon 200'

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
St. Helena ngluncurake kampanye 'Napoleon 200'

Miwiti musim gugur iki, pulau St. Helena ing Atlantik Selatan sing dadi tuan rumah minangka serangkaian acara lan proyek khusus babagan warisan Napoleon. Kampanye, ing pangayoman saka Kepercayaan Bicentenary Inggris Napoleon, nandhang 200 taun wiwit Napoleon tilar donya ing pulau sing dheweke diasingake sawise kekalahan Prancis ing Pertempuran Waterloo 1815. Napoleon dinuga tiwas amarga kanker weteng tanggal 5 Mei 1821 ing Longwood House, salah sawijining situs bersejarah sing paling akeh dibukak ing St. Helena. Ing taun 1840, peti mandhegane banjur ora diangkut banjur diangkut menyang Paris, ing papan kasebut dibalekake maneh ing sangisore kubah Hôtel des Invalides.

Dumunung 1,200 mil saka Afrika lan 1,800 mil saka Amerika Selatan, St. Helena (pocapan St. Hel-EE-na) minangka salah sawijining pulau sing paling padhet ing saindenging jagad. Minangka papan pengasingan Napoleon, pulau kasebut minangka papan warisan akeh; lan lembah sing diubengi benteng lan stasiun panji sing dibangun kanggo mesthekake Napoleon ora bisa uwal.Trust duwe rong tujuan utama: kanggo ngreksa situs warisan budaya sing berisiko, lan ningkatake perspektif anyar babagan crita Napoleon ing St. Helena.

Kanggo ngreksa warisan pulau kasebut, loro proyek wis diumumake. Kapisan yaiku pamulihan Pondokan Toby, sawijining bangunan sing manggonake para abdi kulawarga Balcombe sing bangsawan - kalebu wong sing jenenge Toby. Pondok kasebut minangka salah sawijining papan dununge sing isih urip kanggo wong Afrika sing dijaluk ing pulau kasebut. Ana uga rencana kanggo Jejak Warisan anyar, kalebu sawetara situs sejarah. Kampanye kasebut bakal nampilake serangkaian acara online. Tujuane kanggo mengeti sedane Napoleon kanthi cara hormat, ngakoni warisan rumit saka pamrentahane, kekalahan lan pati.

Ing wulan Mei 2021, bakal ana sawetara acara memorialisasi intim ing kuburan sawetara wong terkenal ing jaman Napoleon. Pengalaman virtual kalebu 'kunjungan' 3D menyang situs Napoleon utama pulau kasebut.

Print Friendly, PDF & Email