Breaking News Internasional Breaking Kuwait News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Kuwait emir Syekh Sabah tilar donya kanthi yuswa 91 taun, jeneng panguwasa anyar

Pilih basa sampeyan
Kuwait emir Syekh Sabah tilar donya kanthi yuswa 91 taun, jeneng panguwasa anyar
Pangeran Mahkota Syekh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah wis dadi emiri Kuwait sing anyar
ditulis dening Harry S. Johnson

Kuwait Emir Syeikh Sabah al-Ahmed al-Sabah tilar donya kanthi yuswa 91, dina Selasa, miturut pratelan kantor emir kasebut.

Nganti saiki, dheweke dadi salah sawijining negarawan paling tuwa.

"Kanthi sedhih lan sedhih banget, Amiri Diwan muwun sedhih amarga tilar donya, Emiri Kuwait pungkasan Syeikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah," Amiri Diwan, sing dadi istana kerajaan emperor Kuwait, ngandika ing pratelan.

Miturut pratelan sing diluncurake pamrentah Kuwait, Syekh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah tilar donya ing Amerika Serikat jam 4 sore wektu lokal Kota Kuwait (1300 GMT).

"Kanthi sirna, Kuwait, wilayah Arab lan Islam lan kamanungsan umume ilang lambang sing misuwur," ujare pamrentah.

Nganti saiki, dheweke dadi salah sawijining negarawan paling tuwa. Sabah IV mrentah Kuwait wiwit taun 2006.

Pamrentah ngumumake 40 dina sedhih amarga matine Emir lan mutusake nutup institusi pamrentah lan pejabat sajrone telung dina wiwit tanggal 29 September.

Ing tanggal 18 Juli, Emir dirawat ing rumah sakit kanthi pamriksaan medis lan operasi "sukses" sedina mengko, Kantor Berita Kuwait (KUNA) ujar Menteri Amiri Diwan Syekh Ali Jarrah Al-Sabah.

Tanggal 23 Juli, Emir budhal menyang Amerika Serikat kanggo ngrampungake perawatan medis, lapor KUNA.

Syekh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah lair tanggal 16 Juni 1929. Ing wulan September 2014, Perserikatan Bangsa-Bangsa menehi gelar Pimpinan Kemanusiaan amarga upaya terus-terusan ing karya kemanusiaan.

Sementara itu, Pangeran Mahkota Kuwait, Syekh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, ditunjuk dadi emir Kuwait anyar sawise matine Syekh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, pamrentah Kuwait ngumumake dina Selasa sore sawise rapat luar biasa. .

Syekh Nawaf lair tanggal 25 Juni 1937. Dheweke njabat dadi menteri interior saka 1978 nganti 1988 nalika diangkat dadi menteri pertahanan.

Tanggal 16 Oktober 2003, dekrit kerajaan diterbitake kanggo milih Syekh Nawaf dadi wakil perdana menteri lan menteri interior pertama.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.