Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Rwanda Breaking News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kepala Negara Persemakmuran kanggo rapat ing Rwanda

Draft otomatis
gorila gunung rwandan

Sawise penundaan taun iki, Rapat Kepala Pamrentah Persemakmuran (CHOGM) dijadwalake bakal dilaksanakake wulan Juni taun ngarep ing ibukota Rwandan, Kigali.

Rapat Kepala Negara Bagian Biennial saka negara-negara Persemakmuran direncanakake bakal ditindakake ing ibukutha Rwandan ing wulan Juni taun iki nanging ditundha amarga pengaruh pandemi COVID-19.

Sekretariat Komanwel ing London ujar manawa ing pernyataan anyar sing tanggal anyar sing disepakati karo negara anggota bakal dadi tanggal 21 Juni 2021 lan rapat kasebut diarep-arep bisa nggabungake 54 negara anggota Persemakmuran.

Rapat taun ngarep bakal dadi acara sing "luar biasa" kanggo mbahas tantangan lan kesempatan teknologi, ekologis, lan ekonomi sing gedhe banget sing diadhepi karo Persemakmuran, utamane para mudha negara, sing "luwih penting" minangka asil saka COVID -19 pandemi, ujar Presiden Rwandan Paul Kagame.

Rapat Kigali bakal dadi pertemuan kaping loro sing dianakake ing Afrika Wétan. Rapat kaping pisanan dianakake ing taun 2007 ing Uganda. 

"CHOGM ngarep-arep pamimpin Commonwealth teka bebarengan kanggo njupuk tindakan praktis kanggo masalah kritis sing diadhepi," ujare Sekretaris Jenderal Persemakmuran Patricia Skotlandia.

Pemimpin Persemakmuran dijangka mbahas babagan pasca COVID, nanging uga perubahan iklim, ekonomi global, perdagangan lan pembangunan berkelanjutan, sing kudu ditangani kanthi "tegas" liwat "kerja sama multilateral lan dhukungan bebarengan, jarene.

KTT pimpinan kasebut bakal didhisiki rapat kanggo perwakilan saka jaringan Persemakmuran kanggo para pemuda, wanita, masyarakat sipil lan bisnis.

CHOGM minangka konsultasi lan pakaryan nggawe kebijakan paling gedhe ing Persemakmuran. Ing rapat pungkasan sing dianakake ing London ing 2018, pimpinan Komanwel milih Rwanda dadi tuan rumah kanggo pertemuan puncak taun iki sadurunge ditundha sawise wabah COVID-19.

Omah kanggo 2.4 milyar wong lan kalebu negara maju lan negara berkembang, 32 anggota kasebut minangka negara bagian cilik, kalebu Rwanda, salah sawijining sawetara anggota Komanwel sing ora duwe hubungan bersejarah karo Inggris wiwit jaman kolonial.

Tilas koloni Belgia, Rwanda gabung karo asosiasi Anglophone ing taun 2009, sawise pamrentahane mutusake ngganti medium pendhidhikan saka basa Prancis dadi basa Inggris.

CHOGM biasane dianakake saben rong taun lan dadi pakumpulan konsultasi lan nggawe kebijakan paling umum ing Persemakmuran. Read More

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania