News

Montana USA nganggep pariwisata minangka mesin ekonomi

Montana
Montana
ditulis dening editor

Saka 11 yuta warga sing ngunjungi Montana, AS taun kepungkur, 21 persen teka khusus amarga Taman Nasional Glacier, miturut data saka Universitas Montana's Institute for Tou

Print Friendly, PDF & Email

Saka 11 yuta warga sing ngunjungi Montana, AS taun lalu, 21 persen teka khusus amarga Taman Nasional Glacier, miturut data saka Institut Penelitian Pariwisata lan Rekreasi Universitas Montana. (Taman Nasional Yellowstone dadi sebab utama 27 persen teka.)

Mula Pariwisata nyurung akeh ekonomi ing pojok sisih lor kulon Montana. Wilayah iki duwe taman nasional kanggo matur nuwun.

Umume wong sing meh 2.2 juta wong sing ngunjungi Glacier nganti Oktober 2013 - luwih saka 1.6 yuta wong - teka, ora kaget, ing wulan Juni, Juli lan Agustus.

Dadi ora luwih nggumunake manawa konvensi lan biro pengunjung fokus marang upaya supaya para wong tekan pojokan negara iki antara wulan September lan Mei.

Miturut sejarah, tarif pendhudhuk hotel ditetepake kanthi mbukak lan nutup dalan Going-to-the-Sun. Pejabat pariwisata meksa nindakake kegiatan lan acara ing njaba wulan Juli lan Agustus. ”

Lan meksa nindakake perkara kasebut.

Whitefish Mountain Resort lan Area Ski Mountain Blacktail bakal narik kawigaten para pemain ski ing musim salju.

Kalispell wis ngrampungake Final Montor High School Rodeo adoh saka Bozeman, lan bakal dadi tuan rumah acara kasebut ing Majestic Valley Arena ing 3-8 Juni, sadurunge turis rame musim panas teka.

Akeh sing ujar, Iki ajang njero ruangan paling apik ing negara iki. Pancen butuh pirang-pirang taun, nanging ing wektu kasebut taun bisa uga ana udan, lan papan liya ana ing njobo ruangan. Sawetara wong ing panitia durung ana ing kene, nanging sawise ndeleng fasilitas kasebut, mula bisa adol sawise iku. ”

Kalispell duwe rodeo sekolah menengah kanggo 2015 uga, kanthi pilihan kanggo taun 2016. Kasedhiya nggawa 4,000 wong menyang kutha kasebut sajrone limang dina ing taun 2014.

Ing tanggal 10 Mei, luwih saka 6,000 wong bakal ngarep-arep balapan kendharaan ekstrem sing diarani Spartan Sprint ing Bigfork. Acara sing disponsori Reebok bakal diluncurake kanthi kursus 4 mil ing ngendi para peserta nemoni macem-macem kejutan lan tantangan nalika nuju ing garis finish.

Puck kasebut mudhun ing Montana Pond Hockey Klasik kaping pisanan tanggal 21-23 Februari ing Foys Lake ing sisih kulon Kalispell.

Luwih saka 100 tim, lan luwih saka 1,000 liyane penonton, samesthine.

Penyelenggara ngarepake akeh kanggo Montana Pond Hockey Classical, kaya nalika entuk akeh tim saka sisih lor wates kanggo Montana Dragon Boat Festival, sing bakal mlebu taun katelu ing Flathead Lake ing 2014.

Balap prau Dragon duwe pengaruh ekonomi $ 2 yuta ing wilayah kasebut taun iki, ujare Medler, minangka bagean saka industri pariwisata Flathead County sing $ 290 yuta saben taun.

Bagéan pinunjul saka tokoh pungkasan yaiku amarga pengunjung Kanada, lan Medler ujar ora kaya kabeh wong liya sing teka ing kene, Taman Nasional Glacier durung mesthi dadi daya tarik utama.

Dheweke duwe taman nasional dhewe (Waterton, sing nyambung karo Glacier, sing paling jelas) lan uga teka ing wulan pundhak lan musim salju. Blanja rekreasi minangka salah sawijining kegiyatan utama. "

Dheweke bakal nemokake Cabela anyar ing Kalispell lan, ing 2014, ekspansi 24,000 kaki menyang Sportsman & Ski Haus.

Iki minangka rong sorotan utama Presiden lan CEO Dewan Kalispell, Joe Unterreiner, nalika Lembah Flathead muncul saka resesi.

Perumahan diwiwiti lan tingkat pendhudhukan hotel "nuduhake munggah, nalika pengangguran mudhun. Bathi hotelier nambah 35 persen saka 2010 nganti 2012, telung taun pisanan sing digunakake konvensi lan biro pengunjung, miturut Unterreiner.

Plum Creek miwiti maneh pabrik penggergajian Evergreen, nambah gaji $ 1.4 yuta kanggo kabupaten kasebut. Fred's Appliance nggawe fasilitas 26,000 kaki persegi sing bakal nambah 20 karyawan, ujare Unterreiner, lan Flathead Lake Brewing Company duwe 40 karyawan ing lokasi Bigfork sing anyar.

Pengunjung uga duwe pilihan liyane kanggo penginapan. Hilton Homewood Suites mbukak properti 100 kamar ing Hutton Ranch Plaza.

Komunitas cilik ing pojok sisih lor-kulon negara kasebut uga saya tuwuh. Contone, ing Polson, Pusat Super Wal-Mart sing anyar dibukak ing wulan Oktober, Peternakan lan Pasokan Omah Murdoch bakal njupuk lokasi Wal-Mart sing lawas, lan AutoZone tekan kutha - kegiyatan rame kanggo komunitas 4,500.

Nalika tokoh pungkasan durung siyap kanggo taun 2013, Norma Nickerson, direktur Institut Riset Pariwisata lan Recreation UM, ngetokake kenaikan turis 2.3 persen taun iki - lan ngarepake paningkatan 2 nganti 3 persen liyane ing taun 2014.

Saka 11 yuta sing ngunjungi negara kasebut, lembaga kasebut ngira 35 persen - meh 4 yuta - ing Montana kaping pisanan ing urip.

23 persen liyane ana ing klompok sing duwe gabungan kaping pisanan lan baleni pengunjung.

Taman kasebut bakal dadi undhangan utama ing sisih lor-kulon Montana, lan umume turis kasebut bakal teka ing mangsa panas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.