News

Turun pariwisata bisa uga dadi sebab kahanan ekonomi Kenya sing angel

KETRSM
KETRSM
ditulis dening editor

Pendhukung pamrentah sing kuat saiki ing Kenya sore sore nulis: 'Dheweke entuk apa sing dikarepake, ora bisa panen amarga ora ngurus sektor ekonomi utama.

Print Friendly, PDF & Email

Pendhukung pamrentah sing kuat saiki ing Kenya sore sore nulis: 'Dheweke entuk apa sing dikarepake, ora bisa panen amarga ora ngurus sektor ekonomi utama. Saiki dadi jelas yen pamrentah bakal gagal target pertumbuhan ekonomi lan salah sawijining sebab utamane yaiku nggawe pariwisata karo PPN, kegagalan kanggo nggampangake KTB, nggawe kahanan sing durung mesthi babagan masa depan KTB lan ora ngrungokake para pemangku kepentingan utama nalika angka dirilis saka Biro Statistik Nasional Kenya sing mudhun dadi 4.4 persen ing Q3, adoh banget karo angka pertumbuhan tahunan sing diproyeksikan 5.6 persen pamrentah Kenyatta sing wis mbukak publik.

Wong liya sajrone minggu kepungkur wis ningkatake spektrum pariwisata pesisir sing mudhun banget, lan nalika preinan nyathet pesenan sing kuat, ramalan wiwit pertengahan Januari lan sabanjure diarani miskin lan saya parah amarga perusahaan piagam saka Eropa wis nuduhake kekarepane kanggo mundur saka rute Mombasa.

Data paling anyar saka Pantai Selatan nyatane nuduhake, yen kanggo minggu sing berakhir tanggal 22 Desember, tingkat pendhudhukan All Inclusive Resorts rata-rata rata-rata 65 persen nalika hunian resor layanan lengkap malah kurang karo 57 persen, nganti mudhun wiwit setaun kepungkur lan malah luwih mudhun dibandhingake taun rekor 2011.

'Wiwit tanggal 15 Desember, kita kudu tekan omah kanthi lengkap, nanging ing taun iki ora kaya ngono. Ing pungkasan minggu kepungkur, pendhudhukan durung apik banget. Pesenan kanggo periode Natal lan Taun Anyar bakal luwih apik, nanging para tamu saka negara asal uga wis nuduhake tren pesenan kanggo sawetara dina kurang saka ing jaman mbiyen, bisa uga amarga kabeh kenaikan pajak wis nyuda anggaran sing kasedhiya. Yen pamrentah ora mbatalake sawetara keputusan negatif sing dijupuk babagan pariwisata pajak, gaya kanggo pesisir bakal terus lan kita bakal duwe 2014 ngarep sing angel. Segmen liyane uga ora bakal tuwuh kaya sing bisa ditindakake amarga dewan pariwisata ora duwe dhuwit kanggo jagad iki. Keputusan supaya ora adoh saka Pasar Perjalanan Arab nuduhake manawa fasilitase KTB sing ora apik nyebabake biaya negara kasebut. Uhuru Kenyatta, sing mbiyen dadi ketua KTB, nuduhake hubungan sing ora apik tumrap sektor kasebut lan ngelingi yen keluargane duwe resor ing pesisir, mula dheweke lagi ngethok sikil. Kabeh hullaballoo ngluncurake proyek anyar bakal surem nalika wiwitan taun 2014 luwih akeh resort sing kudu ditutup lan stafe bakal dipecat. Minangka pariwisata, taun pertama pamrentahan bakal dadi shamble 'tambah sumber reguler liyane saka pesisir Kenya.

Bakal narik kawigaten nalika KNBS bakal nerbitake statistik pungkasan babagan kinerja ekonomi umume kanggo taun 2013 lan khususe kanggo industri pariwisata, uga kabeh uga pengin KTB kanggo nerbitake tokoh paling anyar. Ana sawetara sumber sing nyatane data kasebut wis ketinggalan jaman lan ditahan, bisa uga amarga turune luwih akeh teka ing Kenya.

Nanging, saiki dadi Selamat Hari Raya lan Salam Musim kanggo kabeh kanca ing industri pariwisata Kenya, lan sajrone seminggu muga-muga tekane Taun Anyar, sanajan tingkat kemakmuran lan pertumbuhan taun ngarep bakal jelas gumantung karo pambalik pamrentah sing ala keputusan lan nganut input sektor swasta kanthi maksimal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.