News

Balon Helium kanggo turis ngusulake alternatif sing aman kanggo pendakian Uluru

0a11a_369
0a11a_369
ditulis dening editor

Turis bakal ndeleng mripat saka Uluru saka balon helium sing ditambat ing proposal saka Ayers Rock Resort.

Print Friendly, PDF & Email

Turis bakal ndeleng mripat saka Uluru saka balon helium sing ditambat ing proposal saka Ayers Rock Resort.

Balon kasebut, sing diarani Skyflyer, bakal menehi "pengunjung platform ndeleng unik Uluru lan Kata Tjuta (The Olgas) minangka pengalaman alternatif sing aman kanggo pendakian Uluru," ujare aplikasi proyek menyang Pamrentah Federal.

Proyek kasebut diusulake dening Astrosfer kanthi kemitraan karo Pariwisata Adat Voyages, operator pariwisata utama rock kasebut.

Astrosfera pengin mabur balon kaping wolung dina kanthi penerbangan 30 menit, ujare ing pengajuan sing digawe wingi menyang Pamrentah Federal miturut ukum perlindungan lingkungan.

"Penumpang bakal numpak gondola lan munggah udakara 150m ing sadhuwure lemah," ujare proposal kasebut. "Saka kana, dheweke bakal seneng pemandangan panorama 360 derajat sing luar biasa."

Situs peluncuran udakara 10km saka Uluru, ing sanjabane taman nasional, ing properti bebas sing diduweni dening Indhiya Land Corporation, otoritas kukum federal.

Proposal kasebut ujar yen nawakake penerbangan balon minangka alternatif kanggo menek watu kasebut bakal "ningkatake kesadaran budaya lan ngajeni hukum lan budaya pribumi supaya ora munggah Uluru".

"Tumindak sing diusulake bakal mbantu nggayuh tujuan rencana manajemen supaya bisa mandheg," ujare.

Ing Undhang-undhang Proteksi Lingkungan lan Konservasi Biodiversitas, Pamrentah Federal bakal nimbang masalah apa sing kudu ditrapake proyek kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.