Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Breaking Indonesia News tanggung jawab Pariwisata Singapur Maneka Warta

Indonesia dadi penandatangan pertama Konvensi Etika Pariwisata UNWTO

Indonesia dadi penandatangan pertama Konvensi Etika Pariwisata UNWTO
Indonesia dadi penandatangan pertama Konvensi Etika Pariwisata UNWTO
ditulis dening Harry S. Johnson

Republik Indonesia dadi penandatangan pertama Konvensi Kerangka Etika Pariwisata, instrumen landmark sing digawe kanggo mesthekake pariwisata global adil, kalebu, luwih transparan, lan bisa digunakake kanggo kabeh wong.

Upacara, dianakake dening Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) ing Madrid, minangka langkah penting kanggo ratifikasi Konvensi, sing diadopsi sajrone rapat kaping 23 Majelis Umum UNWTO ing September 2019. Kanthi sektor kasebut saiki ngadhepi krisis paling gedhe ing sejarahe, penandatanganan dina iki minangka tandha sing jelas Negara Anggota ngupayakake UNWTO kanggo kepemimpinan sing mantep lan tetep setya karo misine kanggo nggunakake jeda iki minangka kesempatan kanggo nyusun pariwisata.

Konvensi kasebut dipuji minangka "langkah gedhe" kanggo ngenalake kode etik sing universal, naleni kanthi sah kanggo pariwisata, salah sawijining sektor sosial ekonomi sing paling penting ing donya. Ing upacara khusus sing dirawuhi dening Duta Besar negara kasebut kanggo Spanyol Bapak Hermono lan dadi tuan rumah ing kantor pusat UNWTO, Indonesia dadi negara pertama sing menehi tandha, menehi komitmen sing kuat kanggo njaga prinsip etika sing paling dhuwur nalika ngembangake sektor pariwisata.

Indonesia nduweni peran penting ing panyusunan Konvensi minangka bagean saka Komite sing ngowahi Code of Ethics Global ing Pariwisata dadi instrumen sing naleni internasional. Negara Anggota wiwit taun 1975, saiki lagi kerja bareng UNWTO kanggo miwiti maneh pariwisata sawise pandemi COVID-19, ing wulan September 2020, UNWTO nganakake rapat virtual karo Menteri Luar Negeri Indonesia lan Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif lan Pamrentah Daerah Bali kanggo njelajah solusi supaya Bali mbukak maneh kanthi aman kanggo pengunjung internasional. Ing babagan iki, pitulung teknis saka UNWTO bakal diwenehake ing wektu sing tepat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.