Breaking News Internasional Breaking Rwanda News Breaking News US Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Investor Rwanda Woos kanggo Fasilitas Turis Kigali

Pilih basa sampeyan
Investor Rwanda Woos kanggo Fasilitas Turis Kigali
Investor Rwanda Woos kanggo Fasilitas Turis Kigali

Pamrentah Rwanda ngupaya para investor supaya bisa melu ing zona rekreasi sing dituju kanggo nggawe ibu kota Kigali luwih semangat ing layanan rekreasi.

Kutha Kigali sing nyebar wis mbenake lan ngluncurake Rencana Induk sajrone sawetara minggu kepungkur, nyisihake papan rekreasi kanggo investasi liyane sing bakal kalebu konstruksi fasilitas turisme lan ruang terbuka kanggo layanan rekreasi ruangan.

Udakara 6 persen Kutha Kigali wis disisihake kanggo papan rekreasi ing rencana induk anyar. Menteri Lingkungan Hidup Rwanda uga menehi zona lahan basah kutha Kigali. Saka total lahan basah ing kutha kasebut, 20 persen kudu dipulihake, 29 persen wis didedikake kanggo pemanfaatan berkelanjutan sing kalebu tanduran sayuran, 38 persen kanggo kegiatan konservasi, lan luwih saka 13 persen wis didedikake kanggo kegiatan rekreasi.

Menteri Lingkungan Hidup Rwanda, Jeanne d'Arc Mujamariya, ujar manawa rencana induk lahan basah bakal nuduhake jumlah lahan basah lan panggunaane. "Banjur kita bakal bisa nggarap Pangembangan Rwanda Dewan golek investor kanggo mbantu kita ngeksploitasi lahan basah gumantung saka panggunaan, "jarene.

Menteri kasebut ujar manawa sawetara lahan basah wis dikembangake dening pamrentah lan bisa privatisasi. "Minangka pamrentah, kita nggawe sawetara lahan basah dadi ruang rekreasi kayata lahan basah Nyandungu kanggo didadekake Taman Ekowisata, lan sawise rampung, iki bakal dadi model kanggo investor babagan cara investasi ing zona rekreasi," ujare. .

Lemah udan Nyandungu ing Kigali wis malih dadi taman rekreasi lan lahan pariwisata eko pariwisata kanggo ngasilake bathi luwih saka US $ 1 yuta sajrone 12 taun kapisan operasi. "Investor wis nyebutake minat ing sawetara lahan basah, lan dheweke ngenteni rincian babagan rencana induk lahan basah," ujare Mujamariya.

Kutha kasebut nyedhiyakake dana US $ 1.46 yuta, dene Menteri Perdagangan nyedhiyakake $ 3 yuta kanggo mindhah wong lan bisnis saka lahan basah. Kira-kira kira-kira US $ 11 yuta saka finansial saka Bank Dunia kanggo mbantu mulihake lahan basah uga kanggo mbangun area rekreasi.

Zona hiburan uga direncanakake ing wilayah liyane ing kutha Kigali sing digawe kebon kanthi pekarangan ijo, spesies wit pribumi sing warna-warni, lan fasilitas nyegerake kalebu kolam banyu cilik kanthi jalur sing dirancang kanggo tamasya.

Kios wis direncanakake kanggo nyedhiyakake macem-macem produk kayata minuman lan cemilan uga fasilitas liyane kayata bangku lan kursi ing saubengé kolam renang, shower, lan kamar ngumbah; jalur sepeda; lampu; lan panggonan kanggo fotografi ing antarane fasilitas liyane sing apik.

Menteri kasebut ujar manawa kebun umum balai kutha wis rampung lan dibukak kanggo publik kanthi Wi-Fi gratis nalika lapangan golf Kigali lagi rampung lan diarepake bakal digunakake wulan iki.

Pusat Budaya Kigali ing Bukit Rebero ing Sektor Kicukiro sing jembaré 30 hektar kalebu papan hiburan paling gedhe ing Kigali. Iki bakal duwe fasilitas kanggo nampilake seni tradisional, kontemporer, budaya, keanekaragaman hayati, sejarah Rwanda, lan sejarah.

Antarane area rekreasi operasional, ruang kalebu ruang rekreasi Meraneza sing digawe dening Fazenda Sengha ing gunung Kigali, Juru Park, lan liya-liyane. Ruang rekreasi liyane kalebu kebon ing bundaran lan akeh liyane sing lagi dibangun.

"Kutha Kigali aktif ngupayakake strategi kanggo nggawe luwih akeh taman lan lapangan terbuka ijo kanggo warga," ujare Menteri Lingkungan Hidup. Proyek ruang publik anyar wis direncanakake ing macem-macem lokasi ing Kigali liwat kemitraan publik-pribadi.

Kigali bakal dadi tuan rumah kepala negara lan delegasi profil tinggi menyang Rapat Kepala Pemerintahan Komanwel (CHOGM) sing bakal ditindakake ing wulan Juni taun ngarep.

Rwanda minangka "Negara Seribu Bukit," Rwanda minangka tujuan wisata ing Afrika sing narik kawigaten para turis regional lan internasional, menehi perbankan menyang komunitas gorila lan fasilitas konferensi. Sawetara konferensi lan rapat global wis ditindakake ing Kigali kanggo nambah pinunjul Rwanda ing status pariwisata regional lan global.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania