24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Cara akal sehat kanggo nglindhungi omah nalika lelungan

0a11a_474
0a11a_474
ditulis dening editor

Apa sampeyan minangka salah sawijining wisatawan sing nulis dhaptar "apa" sadurunge lelungan? Kayata ing pet, njupuk reresik, lan tahan koran harian sampeyan.

Print Friendly, PDF & Email

Apa sampeyan minangka salah sawijining wisatawan sing nulis dhaptar "apa" sadurunge lelungan? Kayata ing pet, njupuk reresik, lan tahan koran harian sampeyan. Sampeyan bisa uga mikir maneh dhaptar sampeyan. Taun kepungkur cincin pencuri ditemokake ing California sing nggunakake dhaptar koran kanggo target omah kosong.

Jinis acara kasebut ora umum. Nanging, ana sawetara perkara sing bisa ditindakake para plancong kanggo nyilikake risikone ing omah lan properti nalika lelungan. Piranti keamanan kaya lampu alarm lan gerakan deteksi gerakan bisa mbantu, nanging ana sawetara tips liyane:

Gawe pengaturan karo kanca, tangga teparo, utawa sedulur sing dipercaya kanggo surat pickup lan koran saben dinane.

Wartakake marang pulisi lokal yen sampeyan bakal lunga. Sawetara departemen polisi sok-sok mriksa manawa kabeh ora apa-apa. Priksa manawa dheweke ngerti kanca, tangga teparo, utawa sedulur sing sampeyan njaluk tulung.

Sijine sawetara lampu ing omah sampeyan ing wektu sing urip lan mati sajrone wektu sing diarepake. Uga pasang radio ing wektu otomatis lan aturake acara radio talk kanthi volume ing level normal.

Penampilan njaba uga penting. Yen ing mangsa panas, ora duwe rencana supaya pekarangan bisa dipotong utawa yen musim salju tinimbang nggawe rencana salju nalika sampeyan lunga.

Ati-ati ing jaringan sosial. Ngumumake rencana sampeyan bisa uga minangka undhangan kanggo istirahat.

Yen sampeyan ngilangi sampah mingguan tinimbang ngatur tong sampah ing pinggir dalan nalika sampeyan ora ana.

Elingi wong sithik sing ngerti yen sampeyan bakal lunga luwih becik. Paling apik yen sampeyan omah katon sibuk. Gunakake akal sehat lan sampeyan bakal bisa lelungan sing nyenengake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.