News

Festival Musik Byzantine Boston ngrayakake 1000+ taun tradhisi musik

0a11_1448
0a11_1448
ditulis dening editor

BROOKLINE, MA - Festival Musik Byzantine Boston bakal ditindakake ing kampus Hellenic College Holy Cross tanggal 24-25 Februari 2014.

Print Friendly, PDF & Email

BROOKLINE, MA - Festival Musik Byzantine Boston bakal diluncurake ing kampus Hellenic College Holy Cross tanggal 24-25 Februari 2014. Festival kasebut bakal nyoroti kekayaan musik Byzantine lan hubungane karo musik Timur Wétan liwat seri wicara lan pagelaran.

Seni Byzantine umume digandhengake karo arsitektur megah saka katedral kubah utawa lambang ikon sing mistis, nanging kamulyane katon uga ana ing nyanyian Byzantine, sawijining tradhisi musik cella sing pisanan direkam ing bentuk tinulis luwih saka sewu taun kepungkur.

Nampilake nyanyian spiritual saka Greja Orthodok Yunani lan musik instrumental lan vokal Mediterania Wétan, festival kasebut bakal nuduhake pengaruh suci lan sekuler saka tradhisi musik Bizantium.

Festival kasebut bakal dibukak tanggal 24 Februari kanthi kuliah dening ahli musik Yunani terkenal Dr. Emmanouil Giannopoulos babagan sejarah musik Byzantine. Pagelaran dening Holy Cross St. Romanos the Melodist Byzantine Choir bakal ngiringi ceramah kasebut, kanthi irah-irahan "Angin Liturgi Musik Orthodokis Nggegirisi Aegea." Wacana kasebut bakal diterusake karo konser Paduan Suara Uskup Agung Ortodok Yunani Byzantine, sing dipimpin dening Demetrios Kehagias. Paduan suara, sing menehi pamirsa kanthi pagelaran pungkasan ing Istanbul lan ing Hall Carnegie, bakal nyuarake pilihan babagan tema Pangapunten.

Dr. Kyriakos Kalaitzidis bakal menehi kuliah umum gratis babagan hubungan antara musik pasamuwan-pasamuwan Byzantium lan musik oriental sekuler. Ing wayah sore, gamelan musik En Chordais sing misuwur ing saindenging jagad, sing dipimpin dening Dr. Kalaitzidis, bakal nindakake konser musik awal sing dipengaruhi Byzantine kanthi instrumen tradisional.

En Chordais nggabungake tradhisi musik multikultural ing Mediterania lan asring kolaborasi karo musisi unggulan saka Yunani, Iran, Turki, Israel, China, Kanada, lan Eropa. Dheweke bakal gabung karo Holy Cross St. Romanos the Melodist Byzantine Choir kanggo njelajah fusi musik nyanyian lan instrumental anyar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.