News

Pariwisata Zanzibar: Diperlukan reformasi keamanan

0a11_1559
0a11_1559
ditulis dening editor

Kanthi nomer pariwisata ing Zanzibar saya saya maju wiwit taun 1990an, Asosiasi Investor Pariwisata Zanzibar (ZATI), wis kerja sama karo Pamrentah, pemangku kepentingan pariwisata lan komunitas

Print Friendly, PDF & Email

Kanthi nomer pariwisata ing Zanzibar saya tuwuh saben taun wiwit taun 1990an, Asosiasi Investor Pariwisata Zanzibar (ZATI), wis kerja sama karo Pamrentah, pemangku kepentingan pariwisata lan mitra komunitas kanggo ningkatake iklim ekonomi lan investasi ing pulau kasebut, lan ngembangake produk pariwisata sing kuat kanggo kabeh.

Campuran unik Zanzibar saka identitas sejarah lan budaya sing sugih, sing digawe dening pantai tropis kertu pos-pos, tanggung jawab kanggo tujuan sing munggah ing ndhuwur pesaing Afrika lan Laut Samudra Hindia dadi salah sawijining tujuan sing paling misuwur ing saindenging jagad.

Pariwisata nyumbang akeh kanggo ekonomi Zanzibar; proyeksi dening Komisi Pariwisata Zanzibar kanggo Pariwisata (ZTC) yaiku 500,000 wisatawan sing teka saben taun ing taun 2013. Total tenaga kerja ing industri pariwisata diperkirakan ana 10,500 wong ing kegiatan langsung lan luwih saka 40,000 wong kanthi ora langsung. Sektor kasebut nyumbang udakara 42% PDB Zanzibar, 70% investasi langsung asing lan udakara 80% bathi Pamrentah.

Nanging, tambah akeh kuatir yen tantangan utama kanggo pangembangan lan ekspansi pariwisata ing Zanzibar yaiku rasa ora aman. Kasunyatan kanggo Zanzibar yaiku tindak pidana lan pelecehan marang turis minangka komponen masalah keamanan lan keamanan pengunjung sing luwih akeh sing ngancam integritas produk pariwisata lan pungkasane, kelayakan ekonomi umume pulau-pulau kasebut.

Kejadian keamanan profil dhuwur ing wiwitan taun nggawe lan ningkatake pemahaman negatif negatif (tindak pidana liwat media, cathetan peringatan kedutaan asing, lan agen perjalanan lan perhotelan ing njaba pulau) yen tindak pidana tumrap pengunjung ing Zanzibar saya akeh lan tujuane ora aman kaya biyen.

Kanthi keamanan minangka salah sawijining pertimbangan prinsip nalika milih tujuan plancongan, ZATI yakin saiki wayahe kerja bareng Pamaréntah kanggo nggabungake lan nguatake kerangka kerjaan lan kebijakan kepulauan kanggo njaga pengunjung lan njamin manawa tanggepan yudisial cocog karo kabutuh lan pangarepan pengunjung.

Kanthi kemitraan karo Business Lingkungan Penguatan Tanzania (Best-AC) program sing dibiayai EU kanggo kabutuhan kapasitas lan pembelaan kanggo Organisasi Sektor Swasta (PSO) ing Tanzania, ZATI wis kerja sama karo konsultan spesialis kanggo mriksa kerangka kerja yudisial saiki lan prinsip sing ngatur prosedur pengadilan sing gegandhengan karo pariwisata ing Zanzibar. Tujuane yaiku ndhesek Pamrentah supaya ngetrapake strategi keamanan lan keamanan sing bakal nambah sistem legislatif - lan ningkatake citra Zanzibar minangka tujuan wisata utama.

Wis ana sawetara rapat konsultasi sing dianakake ing saindenging pulau wiwit Agustus 2013 nganti Desember, kanggo nglumpukake panemu lan pengalaman saka klompok pemangku kepentingan sing dipilih saka industri pariwisata, mitra komunitas, lembaga pamrentah lan penasehat ukum, supaya bisa ngerti kesempatan tartamtu lan alangan prioritas ing framework legal sing ana.

Wawancara iki dadi dhasar laporan rinci, sing lagi ditindakake, kanggo ngupayakake ningkatake sistem legislatif sing ana lan nyepetake penuntutan kasus-kasus sing ana gandhengane karo pariwisata, kanggo nggawe reputasi Zanzibar minangka tujuan sing aman lan ramah.

Minangka game pungkasan kanggo proses kasebut, ZATI ngarahake nggawe konsensus ing antarane para pemangku kepentingan sektor publik lan swasta utama babagan arah strategis kanggo sektor pariwisata, lan langkah-langkah prioritas sing dibutuhake kanggo nggayuh pertumbuhan, kanggo entuk manfaat saka kabeh masarakat kepulauan Zanzibar.

Laporan pungkasan, kanthi judhul Tinjauan Kerangka Kerja Hukum lan Kebijakan babagan Keamanan lan Keamanan Zanzibar bakal diterbitake ing pertengahan Februari 2014, lan konferensi pers bakal dianakake kanggo nuduhake temuan lan usulan-usulan karo masarakat umum.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.