24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Malaysia pinuju narik 70,000 pengunjung saka Sri Lanka ing taun 2014

0a11_1576
0a11_1576
ditulis dening editor

COLOMBO, Sri Lanka - Pariwisata Malaysia pinuju narik 70,000 turis saka Sri Lanka taun iki, ing endi luwih saka 200 acara sing ditunggu, ujare Wakil Direktur Jenderal (Perencanaan), Datuk Azizan Noordin.

Print Friendly, PDF & Email

COLOMBO, Sri Lanka - Pariwisata Malaysia pinuju narik 70,000 turis saka Sri Lanka taun iki, ing endi luwih saka 200 acara sing ditunggu, ujare Wakil Direktur Jenderal (Perencanaan), Datuk Azizan Noordin.

"Sri Lanka mesthi dadi pasar penting kanggo kita," jarene.

Kedatangan turis saka Sri Lanka ana 64,051 ing taun 2013, yaiku mundhak loro persen saka 62,821 turis ing 2012.

"Kanthi produk lan tujuan anyar dipromosekake khusus kanggo pasar Sri Lanka, kita ngarepake kenaikan 10-12 persen sing cedhak karo 70,000 turis," ujare marang Bernama ing sawijining wawancara ing kene, dina iki.

Azizan ujar manawa misi penjualan menyang Sri Lanka minangka sing paling gedhe lan pisanan sawise jurang patang taun.

Dheweke ujar manawa sanajan tujuan utama misi kasebut yaiku kanggo ngiyatake jabatan Malaysia minangka tujuan lelungan impen, Pariwisata Malaysia uga ngarep-arep bisa entuk dhukungan saka media, perdagangan pariwisata lan persaudaraan maskapai Sri Lanka kanggo Taun Kunjungan Malaysia sing bakal ditindakake. 2014.

"Kita duwe udakara 50 peserta saka Malaysia sing kalebu hotelier, operator acara lan agen perjalanan. Kita wis ngundang sekitar 160 agen perjalanan metu ing Sri Lanka, "jarene, nambahake udakara 30 personel media uga nutupi acara kasebut.

Dheweke ujar manawa macem-macem wilayah dipromosekake ing Sri Lanka, yaiku, Grand Prix F1 Petronas Malaysia, CIMB Golfing Challenge, Penjualan Mega 1Malaysia, Festival Musik Dunia Pulau Pinang uga papan kaya taman tema LEGO Land, KidZania.

"Sawise perang sipil rampung, luwih akeh wong Sri Lanka wiwit lelungan, utamane penghasilan menengah sing luwih dhuwur lan luwih dhuwur, lan Pariwisata Malaysia kerja sama karo macem-macem maskapai kanggo mesthekake Malaysia ana ing radar," jarene.

Area fokus kanggo para turis Sri Lankan yaiku Lembah Klang, Melaka, Pulau Pinang lan Langkawi, jarene, ana rencana kanggo promosi papan liya amarga pasar saya gedhe.

"Kita arep promosi Kalimantan. Hutan Hujan Royal Belum minangka tujuan ekowisata sing nyenengake lan anyar kanggo dikunjungi. Kita uga wis ngrencanakake promosi minggat akhir minggu yen jarak cedhak antara Malaysia lan Sri Lanka (sing udakara telung jam 20 menit pesawat), "jarene.

Azizan percaya manawa telung taun saiki, Sri Lanka uga bakal dadi pasar potensial kanggo program Malaysia My Second Home, pesta pernikahan uga pariwisata medis.

"Iki kalebu rencana Pariwisata Malaysia ing pasar Sri Lanka ing mbesuk. Ana potensi sing gedhe ing kene lan kita bakal langkah demi langkah kanggo promosi Malaysia ing kene, "tambahnya.

Sektor pariwisata Malaysia terus dadi kontributor ekonomi negara kasebut ing taun 2013.

Kuitansi turis yaiku RM65.44 milyar, paningkatan 8.1 persen saka RM60.56 milyar ing taun 2012. Kedatangan turis mundhak dadi 2.7 persen dadi 25.7 yuta dibandhingake karo 25 yuta ing taun 2012.

Dolan maring Malaysia Taun 2014 diarepake bisa ndeleng udakara 28 yuta turis sing ngunjungi negara kasebut lan ngasilake kuitansi nganti RM76 milyar.

Saka Colombo, Misi Sales bakal pindhah menyang India sing ngliputi Kochi, Bengaluru, Mumbai lan rampung ing New Delhi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.