News

Uganda Gorilla Highlands diwiwiti kanggo inisiatif pariwisata anyar

serigala gorila dataran tinggi
serigala gorila dataran tinggi
ditulis dening editor

Para inisiator kampanye Gorilla Highlands, sing wis rong taun kepungkur sukses nggawe Southwest Uganda ing peta, kanthi lokal uga internasional, kanthi introduksi

Print Friendly, PDF & Email

Para inisiator kampanye Gorilla Highlands, sing wis rong taun kepungkur sukses nggawe Southwest Uganda ing peta, kanthi lokal uga internasional, kanthi ngenalake macem-macem produk pariwisata novel wiwit safari kano nalika diluncurake tilase hiking menyang omah-omahé karo petani Uganda, saiki wis ngrencanakake njupuk konsep kasebut menyang level sabanjure.

Miha Logar, otak ing mburi kampanye Gorilla Highlands lan aktivis sing semangat kanggo nggawa luwih akeh turis menyang wilayah kasebut supaya entuk manfaat langsung kanggo warga lokal, saiki lagi ngrancang rencana aksi pemasaran anyar karo timnya, sing yen wis rampung, bakal nyoba menehi merek Gorilla Dataran tinggi minangka wilayah wisata sing apik ing Uganda, nanging uga promosi macem-macem kegiatan ramah lingkungan sing dikoleksi klompok kasebut ing sawetara wulan pungkasan. Antarane kalebu Hiking, lanskap Lembah Rift Unik (gunung geni, tlaga, alas udan), kano Dugout, Sejarah kaya (Nyabingi lan sambungan Rasta, Katuregye lan pambrontakan antikolonial liyane, koloni kusta Dr Sharp, warisan Idi Amin), macem-macem budaya (Batwa aka Pygmies, Bakiga, Bafumbira), Birding lan mesthine Gorila Gunung sing paling larang regane kajaba primata liyane sing ditemokake ing wilayah kasebut.

Ing informasi sing ditampa saka Gorilla Highlands, konsepe wis dibahas kaya ing ngisor iki:

'Kita pemasaran Dataran Tinggi Gorilla (GH), ujung kidul-kulon Uganda sing kalebu Kabale, Distrik Kanungu lan Kisoro, saka perspektif pariwisata sing mlarat. Misi kita yaiku sukses menehi merek lan ningkatake wilayah kasebut kanthi cara sing ningkatake pariwisata sing tanggung jawab, berkelanjutan, lan sensitif budaya sing bakal entuk keuntungan positif langsung ing ngisor pedunung piramida ing Dataran Tinggi Gorilla. ”

Kanggo ringkesan wolung geser saka inisiatif GH lan produk GH, deleng
http://goo.gl/04PAxv

Miha nglajengake target kampanye pemasaran anyar, kanthi sengaja kabeh dibiayai dening kegiatan penggalangan dana lokal lan dhukungan saka akeh sponsor sing pengin digandhengake karo cara anyar kanggo promosi bagean negara iki:

- Kanggo nyedhiyakake istilah "Dataran Tinggi Gorilla" minangka jeneng sing umum ditampa ing wilayah kasebut

- Kanggo nggedhekake pemahaman wilayah sing ngluwihi gorila gunung

- Kanggo nggayuh level banding pariwisata sing sebanding karo Kilimanjaro ing level Afrika utawa Himalaya ing level global

Sinau luwih lengkap babagan Dataran Tinggi Gorilla kanthi ngeklik www.gorillahighlands.com (utawa klik ing www.facebook.com/gorillahighlands) saka ngendi sampeyan bisa ngakses bagean saka e-book sing menang penghargaan organisasi, deleng e-versi buklet pandhuan kanthong, peta video utawa area lan garis gedhe jalur hiking sing diwiwiti saka Kabale liwat Danau Bunyonyi nganti tekan Kisoro lan Danau Mutanda.

Nanging Gorilla Highlands uga nggabungake Kompetisi Koki amarga dianakake ing Kabale sawetara wulan April, ing endi bakat lokal saka bagean Uganda bisa pamer katrampilan lan ngasilake dhaharan nggunakake bahan-bahan lokal. Ngarepake maca luwih lengkap babagan babagan kasebut, nanging luwih cedhak nalika kompetisi dianakake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.