Airlines Airport aviation Warta Breaking Brasil Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Pariwisata transportasi Singapur Maneka Warta

GOL Brasil: Permintaan pasar domestik ing wulan September

GOL Brasil: Permintaan pasar domestik ing wulan September
GOL Brasil: Permintaan pasar domestik ing wulan September
ditulis dening Harry S. Johnson

GOL Linhas Aéreas Inteligentes SA, Maskapai domestik paling gedhe ing Brasil, ngumumake saiki angka lalu lintas udara awal kanggo wulan September 2020, dibandhingake karo periode sing padha ing 2019.

Sajrone wulan September, GOL nglakokake rata-rata 270 penerbangan saben dina, mbukak maneh telung pangkalan (Juiz de Fora, Londrina lan Presidente Prudente) lan nambah 1,383 frekuensi ing Guarulhos lan Congonhas (São Paulo), Santos Dumont lan Galeão (Rio de Janeiro), Bandara Fortaleza (Ceará) lan Salvador (Bahia). GOL tetep disiplin ing pimpinan pasar.

September / 20 x Agustus / 20 Sorotan:  

  • Ing pasar domestik ing wulan September 2020, panjaluk (RPK) kanggo penerbangan GOL munggah 36% nganti Agustus 2020 lan pasokan (ASK) mundhak 35% tinimbang Agustus 2020. Faktor beban domestik GOL yaiku 80% ing wulan September.
  • GOL ora nglakokake penerbangan internasional reguler sajrone wulan kasebut.

September / 20 Angka Lalu Lintas Awal:

Angka Lalu Lintas Wulan (¹)  Angka Lalu Lintas Triwulan (¹) Angka Lalu Lintas Akumulasi (¹)
Data operasi * Sep / 20 Sep / 19 % Var. 3Q20 3Q19 % Var. 9M20 9M19 % Var.
GOL total
Departure 8,119 21,791 -62.7% 19,338 68,579 -71.8% 87,440 191,149 -54.3%
Kursi (ewu) 1,423 3,835 -62.9% 3,360 12,054 -72.1% 15,015 33,431 -55.1%
ASK (yuta) 1,687 4,212 -60.0% 3,992 13,406 -70.2% 17,444 37,811 -53.9%
RPK (yuta) 1,349 3,422 -60.6% 3,166 11,114 -71.5% 13,886 31,056 -55.3%
Faktor beban 80.0% 81.2% -1.3 pp 79.3% 82.9% -3.6 pp 79.6% 82.1% -2.5 pp
Pax ing kapal (ewu) 1,119 2,997 -62.7% 2,604 9,689 -73.1% 11,577 26,776 -56.8%
GOL domestik
Departure 8,119 20,313 -60.0% 19,338 63,936 -69.8% 83,048 178,133 -53.4%
Kursi (ewu) 1,423 3,580 -60.3% 3,360 11,250 -70.1% 14,264 31,176 -54.2%
ASK (yuta) 1,687 3,612 -53.3% 3,992 11,494 -65.3% 15,659 32,263 -51.5%
RPK (yuta) 1,349 2,960 -54.4% 3,166 9,618 -67.1% 12,596 26,783 -53.0%
Faktor beban 80.0% 82.0% -2.1 pp 79.3% 83.7% -4.4 pp 80.4% 83.0% -2.6 pp
Pax ing kapal (ewu) 1,119 2,822 -60.3% 2,604 9,124 -71.5% 11,083 25,147 -55.9%
GOL Internasional
Departure 0 1,478 NA 0 4,643 NA 4,392 13,016 -66.3%
Kursi (ewu) 0 255 NA 0 804 NA 751 2,255 -66.7%
ASK (yuta) 0 600 NA 0 1,912 NA 1,784 5,548 -67.8%
RPK (yuta) 0 462 NA 0 1,497 NA 1,290 4,273 -69.8%
Faktor beban 0 76.9% NA 0 78.3% NA 72.3% 77.0% -4.7 pp
Pax ing kapal (ewu) 0 175 NA 0 566 NA 494 1,629 -69.7%
Mangkat tepat waktu 97.2% 90.3% 6.9 pp 96.7% 91.2% 5.5 pp 95.3% 90.5% 4.8 pp
Rampung Penerbangan 98.9% 98.3% 0.6 pp 98.1% 98.8% -0.7 pp 96.7% 97.6% -0.9 pp
Ton Kargo 2.5 8.1 -69.2% 6.4 24.7 -74.2% 30.0 73.0 -58.9%
* Sumber: Agência Nacional de Aviação Civil (ANAC) lan Perusahaan kanggo wulan saiki.

(1) Tokoh Pambuka
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.