24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Ora mandheg ing ndonya kanthi pesawat surya

solar-airplane-global-flight.si
solar-airplane-global-flight.si
ditulis dening editor

Solar Impulse 2 minangka penerus Solar Impulse, sing ngrampungake perjalanan nglintasi AS taun kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email

Solar Impulse 2 minangka penerus Solar Impulse, sing ngrampungake perjalanan nglintasi AS taun kepungkur.

Pesawat anyar iki luwih gedhe, tinimbang sadurunge, lan duwe sayap 72 meter sing padha karo Superjumbo Airbus A380, nanging mung 2,300 kilo bobote super jumbo kurang saka 1 persen.

Iki diungkapake dening tim Swiss sing nuduhake pesawat surya sing unik dina Rebo lan arep ngrampungake penerbangan surya kaping pisanan ing taun ngarep.

Pesawat surya dibangun saka lapisan karbon canggih sing bobote kurang saka 25 gram saben meter persegi, udakara sepertiga bobot kertas.

Nanging yen pesawat pertama minangka prototipe, pesawat sing anyar bakal bisa mabur paling ora 120 jam tanpa mandheg ing saindenging jagad. Rencanane arep diwiwiti sawise 1 Maret 2015 saka Teluk, sing kondhisi kondhisi apik lan banjur mangulon kanggo nggunakake angin perdagangan.

"Kita kudu paling ora butuh limang dina lan wengi kanggo mabur saka China menyang AS lan saka AS bali menyang Eropa," ujare pilot Andre Borschberg marang pamirsa para pejabat, sponsor lan diplomat sing kuwat ing basis udara Payerne ing Swiss.

Borchberg ujar manawa para desainer pesawat kasebut kudu ngimbangi kasunyatan manawa teknologi sing luwih dipercaya luwih abot, nanging bobot sing luwih akeh tegese kinerja kurang.

Tujuan proyek kasebut yaiku kanggo nyurung watesan riset menyang penerbangan tenaga surya. Borschberg lan rekan pilot Picсard nggawe proyek kasebut dasawarsa kepungkur, nanging wiwitane ora bisa nemokake sapa wae sing bakal nganggep serius.

"Saben ndelok pesawat iki, aku bakal kelingan jaman cilike bali lan aku yakin sampeyan duwe memori sing padha: kartun animasi Walt Disney Dumbo," ujare Picсard menyang masarakat.

"Yen sampeyan ujar manawa pengin mabur ing saindenging jagad nganggo pesawat surya, kabeh wong mikir yen sampeyan edan," lanjut Picard, sing dadi wong pertama sing ngubengi jagad kasebut ing balon udara panas ing taun 1999.

Nanging Picсard nyathet manawa "teknologi ora metu saka biru" lan bakal ana spin penting saka proyek kasebut menyang sektor liyane kayata ing industri otomotif lan ilmu-biologi lan bahan kimia.

Impuls Solar pertama ngatur penerbangan 26 jam lan kabukten bisa nyedhiyakake energi surya sing cukup nalika awan supaya bisa mabur ing wayah wengi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.