Breaking News Internasional Breaking News Afrika Selatan Warta Breaking Travel News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Presiden Afrika Selatan Ramaposa njaluk peternakan kanggo mungkasi ternak kucing gedhe

Pilih basa sampeyan
Presiden Afrika Selatan Ramaposa njaluk peternakan kanggo mungkasi ternak kucing gedhe
Presiden Afrika Selatan Ramaposa njaluk peternakan kanggo mungkasi ternak kucing gedhe
ditulis dening Harry S. Johnson

Nalika pamrentah Afrika Selatan, petani satwa liar lan LSM tetep dikunci babagan diskusi babagan singa, gajah, badhak lan macan tutul, organisasi konservasi Inggris, Born Free, njaluk Presiden SA Ramaposa supaya nutup industri pemuliaan predator.

Lair Free wis nglumpukake udakara 250 000 tapak asma sing njaluk panguwasa Afrika Selatan kanggo mungkasi mburu singa sing dikembangke uga ngasilake lan njaga supaya bisa ditahan dadi tujuan komersial.

Iki ujar manawa yen Afrika Selatan dianggep minangka penjaga kewan liar sing tanggung jawab lan etika lan negara sing peduli karo kewan liar, kudu ditindakake tumindak cepet supaya bisa ngasilake peternakan tawanan lan adol balung singa lan balung menyang pasar internasional .

Gagal nindakake iki, ngelingake, bakal menehi pengaruh gedhe marang pariwisata internasional menyang negara kasebut, sing wis berjuang pulih saka kunci Covid-19.

"Eksploitasi singa sing ora malu ing industri kasebut minangka alat pariwisata sing murah," ujare Born Free, "ngrusak reputasi Afrika Selatan kanthi serius dadi tujuan wisata satwa. Petisi kita, sing kalebu seprapat yuta tandatangan, nduduhake kekuwatan rasa internasional internasional. ”

Wis akeh kuatir babagan kegiatan pariwisata sing dipromosekake dening industri pemuliaan predator, kalebu bocah cilik, mlaku-mlaku karo singa lan eksploitasi sukarelawan tanpa sengaja sing mbayar kanggo mbantu ngunggahake singa singa sing dikepung amarga yakin yen dheweke dadi bocah yatim piatu sing dituju bakal bali menyang alam bébas.

Wiwit taun 2008, Afrika Selatan uga ngekspor luwih saka 6 000 balung singa sing bobote paling ora 70 ton, umume menyang Lao PDR lan Vietnam. Umume kalebu fasilitas pembibitan sing ditahan.

Miturut Kantor Narkoba lan Kadurjanan PBB, industri tulang singa SA dingerteni nduweni sesambungan raket karo perdagangan liar satwa internasional, kanthi pemburu nyapu balung ilegal lan bagean awak liyane dadi perdagangan hukum. Iki ujar manawa perdagangan kasebut ngrusak upaya konservasi singa ing negara liya kayata Kenya.

Ing taun 2018, sawise menehi saran saka Komite Portofolio Parlemen Lingkungan Hidup, Parlemen Afrika Selatan nggunakake resolusi sing ujar: "Departemen Urusan Lingkungan Hidup kudu minangka perkara sing penting banget kanggo miwiti kebijakan lan kajian legislatif babagan pemangkingan singa kanggo mburu. lan perdagangan balung singa, kanthi tujuan kanggo mungkasi praktik iki. "

Wiwit kuwi, Pamrentah gagal nindakake rekomendasi kasebut, tinimbang milih Panel Tingkat Tinggi sing dikemas karo peternak lan pemburu kanggo 'mriksa' kahanan kasebut. Akeh LSM konservasi ujar yen kesimpulan kasebut ora cocog karo kesejahteraan kewan liar.

"Sajrone 20 taun kepungkur," ujare Born Free, "panguwasa Afrika Selatan terus-terusan nggampangake tuwuhing industri peternakan predator ing Afrika Selatan kanthi njaga undang-undang sing ngidini pejabat provinsi nerbitake ijin kanggo ternak singa lan moro lan ngekspor balung singa .

"Minangka presiden, sampeyan duwe kekuwatan kanggo langsung tumindak sing perlu kanggo nutup industri komersial kanthi permanen lan permanen."

Petisi Free Born nuntut panggilan Uni Internasional kanggo Konservasi Alam (IUCN) ing Kongres Konservasi Dunia sing njaluk Afrika Selatan kanggo mungkasi praktik ngembangake singa ing tawanan kanggo tujuan njupuk kaleng.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.