24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Wong enom Afrika njaluk tulung supaya bisa nggawe masa depan sing dikarepake

0a11_2137
0a11_2137
ditulis dening editor

ABUJA, Nigeria - Wong enom Afrika kudu maju, melu politik bawana lan mbantu nggawe masa depan sing dikarepake, ujare Ashish J.

Print Friendly, PDF & Email

ABUJA, Nigeria - Enom Afrika kudu maju, melu politik bawana lan mbantu nggawe masa depan sing dikarepake, ujare Ashish J. Thakkar, Pendiri lan Managing Director, Mara Group, Uni Emirat Arab.

Ngomong ing Forum Ekonomi Dunia ing Afrika diskusi televisi babagan pemuda lan lapangan kerja, Thakkar ujar: "Saiki wayahe saiki. Kita kudu nindakake iku kanggo awake dhewe. Kritik saka njaba minangka sing paling gampang ditindakake, lan kita para mudha bisa nindakake luwih akeh kanggo pengaruhe kabijakan sing mengaruhi bisnis lan urip kita. ”

Nanging, para pemuda benua kasebut kudu ngati-ati supaya ora dadi kaya pimpinan sing dikritik lan dheweke ora marem, ngelingake Zamantungwa Khumalo, Pendhiri, Afrika Diluncurake, Afrika Selatan.

"Pimpinan generasi sadurunge sinau saka tuan koloniale, lan kita ora mung kudu ngerti apa sing dingerteni. Yen kita tindakake, Afrika ora bakal duwe potensi penuh, "ujare Khumalo.

Kola Karim, Direktur Managing Group lan Chief Executive Officer, Shoreline Energy International, Nigeria, ujar manawa para pemudha paling ora 44% pedunung Afrika lan mulane "duwe nomer" kanggo ngowahi arah bawana. "Ana luwih saka kita. Kita bisa njupuk kekuwatan lan nggawe masa depan sing luwih apik, "jarene.

Karim nambahake manawa warga enom kudu nganggep tanggung jawab sipil kanthi serius. Dheweke ora kudu melu aktif ing politik, nanging kudu pengaruh ing kabijakan liwat swara lan pembelaane. Dheweke ujar manawa pertumbuhan ekonomi Afrika ing taun-taun pungkasan minangka pratondo manawa generasi anyar wis nggawe bedane.

Kanthi cara sing padha karo gerakan wanita ing Afrika, sing wis menehi swara marang para wanita lan meksa nindakake agenda, para mudha bisa ngupayakake para politisi njupuk minat para pemuda ing kabeh keputusan, ujare Bineta Diop, Utusan Khusus kanggo Wanita, Perdamaian lan Keamanan, Uni Afrika, lan Presiden, Femmes Africa Solidarité, Swiss, Ketua Co-Forum Forum Ekonomi Dunia ing Afrika

"Kita butuh gerakan sing nolak konflik lan korupsi," jarene. "Wanita nemoni akeh alangan, nanging kita berjuang kanggo awake dhewe lan bisa nggawe keputusan kanggo ngrungokake. Pemuda uga bisa nindakake perkara sing padha. ”Para mudha wis ngrewangi mbentuk masa depan, nanging bisa luwih akeh maneh, komentar Esi Cleland, Chief Executive Officer, AfroChic, Ghana. "Kita kudu ngimpi pancen gedhe, amarga tantangan sing diadhepi Afrika pancen gedhe," jarene. “Wiwitane angel ngimpi gedhe, lan kita luwih becik njupuk langkah cilik. Nanging pungkasane, kita ngerti manawa ora ana watesan apa sing bisa ditindakake masarakat. ”

Babagan pendhidhikan, Thakkar, sing mandheg sekolah nalika yuswa 15 taun kanggo miwiti bisnis pertamane kanggo nyengkuyung kulawarga, ujar manawa sekolah formal saiki kabentuk ora efisien. "Aku yakin manawa pendhidhikan luwih penting tinimbang sinau teori. Praktis lan cocog karo kasunyatan saiki.

Khumalo ujar manawa pendhidhikan iku penting kanggo mulang wong mikir kanthi kritis, nanging bisa uga digunakake kanthi cara sing bener ing Afrika. Dheweke nambahake manawa nilai sinau wis dituduhake kanthi penculikan luwih saka 200 bocah sekolah ing sisih lor Nigeria. "Iki nuduhake kekuwatan para wanita enom sing duwe pendidikan. Yen sampeyan pengin ngganggu utawa nggawe sistem sampeyan target wanita enom, "ujare Khumalo.

Diop ujar manawa sistem pendhidhikan bisa nduwe peran penting kanggo perdamaian lan keamanan bawana kanthi mulangake resolusi konflik lan katrampilan dialog.

Forum Ekonomi Dunia kaping 24 ing Afrika bakal dianakake ing Abuja, Nigeria, tanggal 7-9 Mei 2014. Tema rapat kasebut yaiku Forging Wutah Inklusif, Nggawe Pakaryan.

Ketua Pembantu ing rapat kasebut yaiku Dominic Barton, Direktur Utama, McKinsey & Company, Inggris; Jean-François van Boxmeer, Ketua Dewan Eksekutif lan Chief Executive Officer, Heineken, Walanda; Aliko Dangote, Presiden lan Chief Executive Officer, Dangote Group, Nigeria; Bineta Diop, Presiden, Femmes Africa Solidarité, Swiss; Jabu A. Mabuza, Ketua, Grup Telkom, Afrika Kidul; Sunil Bharti Mittal, Ketua, Bharti Enterprises, India; John Rice, Wakil Ketua, GE, Hong Kong SAR

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.